Hur Ska Barnen Tristess: Sätta Dem I Arbete

Vilken förälder har inte hört gnällig gråter av ett förskolebarn som proklamerar, "jag är booooooored"? Det är en fras som min 4-åriga har plockat upp och i dag använder nästan dagligen — som om den kvinna skura urin från badrumsgolvet är att ha en grand ole tid, festa ner med henne Clorox våtservetter.

Jag har försökt att vara patient och styrning henne till leksaker. Jag har varit kreativ och gav henne hälften av min garderob för att spela klä upp med. Jag har även blivit desperat och gav henne iPad. Ingenting, tycks det, var kan bota sin sjukdom av att ha "något att göra". Trött på att här med gnäll, jag sammanställt en lista över olika sätt att döda en kid ' s tristess och, tur för dig, jag är här för att dela.

1. Ta en kvast, kid.

Börja sopa. Börja skura. Börja torka ner golvlister. Här är en trasa, det är dags att du lär dig att damm. Bli smutsig. Gör en enda röra. Att bli våt. Bara få ur mitt hår.

2. Det finns tvätt-tid.

Personligen är jag inte en kläder sorter. När vi hade barn och var jag tvätta tygblöjor och 5 miljoner onesies, jag bara slutade bry sig om ljus och mörka och röda. Allt är målat i alla fall. Men, hey, om mina barn tycker att jag är massor av kul, då ska jag ge dem lite kul. Sortera dem efter färg! Bra jobb! Nu sortera efter typ! Nu gör upp dina egna system! Det hela kommer att sluta upp och tvättade 18 gånger i alla fall, eftersom jag aldrig kan komma ihåg att växla över till handdusch.

3. Matcha strumpor.

Få dina barn att göra den skit du hatar att göra. Vi har på något sätt fått en gazillion karaktär-tema strumpor och jag svär att ingen av dem har en match. Mina barn är omedvetna om hur tråkiga och mind-bedövande försöker hitta en matchande Elsa strumpa är, dock. Gör det till en lek. Erbjuda ett pris för den som matchar de flesta strumpor. Sedan låsa in dem i deras rum och sitta ner.

4. Organisera Tupperware låda.

Så småningom, alla har att lära sig vad en lektion i meningslöshet denna uppgift är och du kan lika väl träna dem när de är unga, rätt? Bonuspoäng om de bara att ta ut allt och gömma sig i ett skåp. Promenad bort. Vad du inte ser kan inte skada dig.

5. Gör rent under och mellan soffdynorna.

De flesta av röran under det hör till vrist bitare hur som helst, så få dem att städa upp det. Visst, de kan äta lite unken tre veckor gammal Guldfisk-kex, men så länge de inte tar en slurk från den sedan länge förlorade sippy cup, du ska vara bra.

6. Gör låda av markörer vettigt igen.

Den röda luvan går på den röda markören, för helvete. Och ge dem lite papper så de kan räkna ut om markören fortfarande fungerar eller inte. Ingenting visas en asterisk skrik från ett litet barn ganska så fort när de vill färga solen gul och den gula markören är förtorkad och lik mammas sexliv.

7. Torka av väggar.

Alla som har barn vet om dynga och dy som kan bli kladdig på väggarna i ditt hem. Och det är alltid kladdig. Barnen bara vakna upp klibbiga och vilja att sätta sitt fingeravtryck på allt. Tja, inte mer! Du rör den, du rengör den.

8. Gnugga mammas fötter.

Du förtjänar en paus för att lära era barn att aldrig mer uttala frasen "jag är uttråkad." Payback är en tik.

9. Sortera dina leksaker.

Lägga alla block tillsammans. Sätta alla uppstoppade djur någonstans. Lägga alla Legos tillsammans i en box, eller ännu bättre, sätta allt i papperskorgen. Omfamna din inre OCD.

10. Spela lugnt spel.

Detta att aldrig, aldrig varar länge nog, men jag har hört historier om förr om barn som av misstag somnade samtidigt som man försöker att slå sina bröder och systrar på detta spel. Hej, en mamma kan drömma, eller hur?

Om ett barn kan gå och prata och hålla en kvast, de kan sättas i arbete . Jag är inte bryta lagar mot barnarbete. Jag är inte ens att straffa dem. Jag gör bara en bit av psykologisk krigföring.

Så småningom, kommer de att antingen lära sig att roa sig eller att de ska ta på sig alla de uppgifter som jag hatar att göra. Hursomhelst, det är en seger för mig och förhoppningsvis för er också. Du är välkommen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar