Det är Dags Att Sluta 'Catty Kvinnor" Stereotyp, Och Detta Är Varför

Lyssna upp, systrar.

Idag är jag hoppa rätt in med en hård sanning som är viktigt för oss alla, så drick ditt kaffe, tvinga dina ögonlock öppna och fokus. Eftersom vi i dag ta på sig en giftig trop som är skadligt som helvetet för kvinnor. Och jag kommer att behöva dig vaken för att detta ska fungera.

*ytskikt kaffe*

Låt oss gå.

Den största trick patriarkatet någonsin drog var att övertyga kvinnor att vi inte gillar varandra. Denna idé har fått hamras in i oss sedan klass skolan (akta mean girls !), förstärkt på arbetsplatsen (som bitchig chef) och vidmakthålls i varje form av media som vi kan tänkas konsumera. Jag menar, jag kan inte ens fly livsmedelsbutiker kassan linje utan att bli tvångsmatad berättelsen att kvinnor inte kan spela bra.

Det är jag, väntar på att betala för matvaror, och boom. Femton olika tidningar är staplade i ögonhöjd, och varenda en av dem har vissa Hollywood-hona fejd. Never mind att berättelser är alla sopor. Även om det är sant, det är inte poängen. Frågan är smärtsamt uppenbara dubbelmoral på att spela här.

Kan någon—vem som helst—tala om för mig vad de nedsättande manliga motsvarigheten av en cat fight är?

Spoiler alert: det finns inte en.

Vilket är konstigt, eller hur? Oense inte en sig kvinnligt beteende . Män argumentera och hash ut saker hela tiden. Skillnaden är att när de gör det, ingen hånar dem med bilder av kattungar klösa och väsande på en annan.

När män argumentera för att det är en sund debatt. När kvinnor hävdar, mjau ! Det är en cat fight.

Mina damer, jag vet inte om dig, men jag är så trött på detta förringande av trop, dubbel standard att den vidmakthåller, och det faktum att vi accepterar det som vanligt. Om jag kunde rippa ett verktyg ur patriarkatet bälte och slänga den i soptunnan eld som var 2017, skulle det vara denna. För alltför många skäl att lista här, men jag ska bjuda på några:

Först av allt, "elak kvinna" är en etikett som används för att rabatt giltig kvinnlig ilska. Kvinnor är inte tillåtet att ha tillbakasyftande speedbumps utan att bli målade som ringa. Detta tvingar oss att maskera legitima problem för att undvika orättvis dom. Detta är inte en sak som män har att ta itu med.

För det andra, det övertygar kvinnor i arbetslivet att de bör se varandra som konkurrens–i stället för att de allierade. Enligt Facebook VD Sheryl Sandberg, att "Den största fienden av kvinnor, som vi varnade för, är en kraftfull kvinna . Om du närmar dig ett råd, i stället för att öppna en dörr, hon ska stänga dörren innan du kan även få din fot i...Men statistiskt att inte sant ."

Titta runt. Jag har en hyperlänk fan av den här artikeln med faktiska vetenskapliga studier som motsäger att det catty kvinnor berättande. Fakta finns där ute–men trop fortsätter att existera. Systrar, det är dags att vi frågar oss själva: varför.

Varför är det så att detta är vetenskapligt motsägas berättelsen fortsätter att överleva?

Jag ska berätta varför. Detta är en lögn som är avsedda att dela oss . För att hålla oss tillbaka från att gå framåt. Om kvinnor misstro varandra, gemenskapen förblir bruten. Vår makt är förlorat.

Och tyvärr, det fungerar.

Jag tillbringade hela min unga vuxna misstro kvinnor, tills jag gick med ett professionellt team som består nästan uteslutande av kvinnor. Jag trodde att de skulle vara oförbätterlig, men jag var så fel. De är starka och skarpa sinne. De är konkurrenskraftiga som fan, men de äter inte varandra vid liv. Vi har våra meningsskiljaktigheter, men de är inte satans katt slagsmål. Som järn slipning av järn, dessa våldsamma kvinnor har gjort mig till en starkare person. Och ärligt talat, jag har aldrig känt mig mer stöd i mitt liv. Eftersom kvinnor som arbetar bra tillsammans är inte ovanligt alls — det som är normen.

I motsats till vad Papa Patriarkatet vill få oss att tro att vi faktiskt tycker om varandra. Vi tycker om att hjälpa varandra. Om vi får en chans professionellt, vi är mer benägna att dra varandra upp än att trycka ner varandra.

Vill du höra de ord som kommer ur min mun?

Kvinnor. Inte är det. Catty.

De är freaking awesome.

Så, kan vi sluta acceptera denna stereotyp? Kan vi sluta att vidmakthålla det? Det patriarkatet inte behöver någon hjälp, systrar. Höj din röst och låter världen veta att hela denna "catty kvinnor" - fenomenet är #FakeNews.

Är den trött och det måste sättas i sängen.

Ju förr desto bättre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar