Låt Barnen Vara Uttråkad Ibland (Det är Bra För Dem)

"Mamma, jag är booooored."

Be någon förälder vad en fras som de hatar mest, och de flesta kommer att säga att de avskyr att höra deras barn gnälla om att vara uttråkad. Vi har alla varit där också. Oavsett om du arbetar hemifrån eller försöker utföra dagliga uppgifter på föräldraskap och barnuppfostran, barn gnälla på att de inte har något att göra är bara vanlig irriterande. Och som alla föräldrar kan intyga, en grabb som följer dig runt krävande för att bli underhållna blir gammal väldigt snabbt.

Men, så här är det: Om ditt barn är uttråkad, det är inte deras fel.

Det är ditt.

Det är rätt.

Det är ditt fel att ditt barn står i köket bölande att han inte har en enda sak att roa honom.

Om barnen inte har kompetens att hantera tristess, det är för att vi som föräldrar har inte lärt våra barn hur man ska vara uttråkad. Precis som vi lärde dem hur man borstar sina tänder, cykla, och knyta sina skor, vi måste hjälpa barnen att främja deras kreativitet under de tider de känner att deras miljö är inte tillräckligt stimulerande. När ett barn säger till dig, "jag är uttråkad," vad de egentligen säger är: "Mamma, jag har slut på saker att göra, och nu behöver jag dig att fixa det eftersom jag inte har kompetens för att skapa min egen roligt."

Sorry, grabben, men jag ger inte ett skit om du är uttråkad. Kör längs med och bygga ett fort eller något eftersom denna mamma är inte din lekkamrat .

Och medan ja, jag har en mycket blasé attityd mot tristess, det har tagit mig år för att hjälpa mina barn att känna sig bekväm i sin tristess för att komma hit. Jag bestämde tidigt att jag inte var klipp ut för att vara den förälder som underhöll sina barn från soluppgång till solnedgång. Med risk för att låta som en gammal surkart, jag kallas ofta tillbaka till min egen barndom och insåg att spara ett par gånger min mamma satt på golvet och spelade ett spel med mina bröder och mig, eller staplade oss i hennes gröna Granada för att få en glass på Dairy Queen, min mor var absolut inte min kompis. Och jag var bra med.

Mina bröder och jag var bokstavligt talat tvungen att hitta våra egna former av underhållning. Vi hade musikal visar i vårt familjerum. Vi skulle köra runt våra kvarter som huliganer, vilket ger chase på cyklar och Stora Hjul. Vi spelade oändliga spel Monopol och UNO och hade argument om vem som lurade. Vi sökte upp våra vänner när vi var trötta för att umgås med varandra, och — suck — en gång på ett tag, som vi även plockat upp en bok och tillbringade en eftermiddag i ensamhet.

Tristess leder till kreativitet när jag var liten, men det är inte längre fallet för många av barnen av idag.

Någonstans på vägen bestämde vi oss för att varje minut av dagen har att vara underhållande för våra barn. Vi har bilar med DVD-spelare och restauranger med iPads på bordet. Vi har Netflix och Hulu, ständigt redo för elektronisk barnvakt. Vi har eftermiddagsprogram fastnat med sport, aktiviteter och klubbar, och vi har ett svindlande antal sport-och födelsedagskalas på helgerna. Barnen kan spela tv-spel i stort sett var som helst, tack vare de ovan nämnda elektronik, och barnen får mycket lite nere för att bara sitta och ha tråkigt och räkna ut saker för sig själva.

Så när den sällsynta situationen uppstår om att ett barn uppfattar att han har ingenting att göra, tristess kan kännas konstigt och irriterande. Men en kille som vet hur man kanal tristess till kreativitet är en kille som sällan kommer att uttala den fasen, "jag är uttråkad."

Vi måste ge våra barn verktyg för att själv motivera och känna sig självständiga när de presenteras med ostrukturerad tid. Vi måste utmana dem att vilja mer för sig själva än att bara sitta på soffan, väntar på att någon ska ge dem en ny möjlighet. Och vi måste hjälpa dem att känna kontroll över sin situation och utvecklar tillit till sin kreativa förmåga.

Men hur? Hur gör vi för att främja kreativitet när vi har svårt att skilja oss från våra enheter och sociala medier apps?

Vi börjar med att helt enkelt låta våra barn arbete genom deras tristess när den tiden kommer.

Vi kan motstå frestelsen att komma med förslag på aktiviteter när våra barn kunna meddela att de är uttråkade.

Vi kan bygga planerade driftstopp i våra dagliga liv. Ännu en halv timme i det dagliga lugn stund för alla i huset kommer att leda till en ökad kreativitet. Eller en ökning i de böcker som de läst. Och det betyder att du, också, Morsan: Placera telefonen ner och strunta i tvätt.

Vi kan säga nej till iPad på bord och DVD på väg till mataffären. På allvar, inte ett barn som verkligen behöver för att titta på Peppa Gris på sju minuter för att få mjölk och ägg? Jag menar, jag älskar tv-tid, för mina barn och för mig själv, men ibland är det bara blir för mycket, eller hur?

Vi kan stänga av tv-off, ändra lösenordet till hushåll Wi-Fi, och se vad som händer. Visst, det kommer att vara käbbel och dramatik i början, men om du står fast, den magiska tristess kommer att börja lysa. Dina barn kommer så småningom att hitta något att göra. Ju mer de gör det utan din hjälp, desto mindre du kommer att höra "jag är booored" gnälla.

Och trots att främja kreativitet i mina barn betyder att jag nu har mer konst leveranser än A. C. Moore och mitt hus är en samlingsplats för glömt experiment och filt fort, ljudet av mina barn att sätta deras sinnen till något kreativt (och som arbetar tillsammans) påminner mig om att mitt liv är aldrig tråkigt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar