Jag Uppmuntra Mina Barn Att Prata Med Främlingar

Det finns många anledningar till varför mitt barn att hitta mig helt pinsamt . Jag har inga problem transportband ut Hungrig Som Vargen när jag körde min tween och hennes vänner i skolan och jag missar aldrig ett tillfälle att skrika "jag älskar dig!" ut genom fönstret på drop-off.

Min värsta brott, dock, är att jag prata med främlingar. Hela tiden . Och speciellt när jag är med mina barn.

Gammal, ung, man, kvinna, gift, singel, hemlösa, hund — det spelar ingen roll. Jag är ett lika möjlighet främling engager. Jag ska slå upp en konversation om vad som helst: vädret, en bok jag se om någon läser, hur svårt det är att hålla ett litet barn i vagn på Mål.

På en restaurang, jag ska be folk vid bordet intill vad de har beställt och om de rekommenderar det. Jag pratar med banken vakt om vår lokala idrottslag, UPS-killen om hundraser, och kassan person på Trader Joe ' s om recept som innebär att mango.

Jag stannar till korta samtal med hemlösa människor som ofta prick på min väg genom stan. Och när mina barn är med mig, de har svårt att sluta också.

De suckar och rastlösa. De ger mig blicken som säger "Mamma, du är en galning. Låt oss redan." Jag låtsas inte märka deras obehag och i stället dra in dem i samtalet. Oftast en enkel "Rätt honung?" gör susen, och nästa sak du vet, de är nickade tillsammans, svara till total främling och nu är vi både prata med och kanske till och med ler lite. De är att ta kontakt.

I en värld som blir allt mer fylld med nyheter om våld och brott, rasism, sexism och homofobi, fattigdom och sjukdom, att samarbeta med främlingar känns som ett sätt att trycka tillbaka mot det negativa. När jag dela en stund med en främling, det är en chans att upptäcka det goda som jag tror finns inom oss alla. Ett leende är en inbjudan att le tillbaka.

Att ställa den enkla frågan "Hur går det?" är ett sätt att nå ut och få kontakt i detta stora och ofta ensam i världen. Vi alla längtar efter att vara en del av en större helhet, att dela de bästa delarna av oss själva, men vi vet inte alltid hur. Att prata med främlingar är ett litet sätt för att göra just detta. Mer ofta än inte, är det möttes med lika stort intresse och vänlighet. Det förnyar min tro på mänskligheten, skingrar stereotyper, och ansluter mig mer på de människor runt omkring mig. Jag vill att mina barn ska uppleva det också.

Vi alla gå runt i våra egna små världar, våra tankar miles bort eller kanaliseras till våra skärmar. Vi gömmer oss bakom våra solglasögon eller under brims våra hattar. Vi marschera nerför gatan med syfte att stå i rader otåligt, eller passivt bläddra igenom Människor magazine. Vi har som avlägset, lediga se ut i våra ögon, som om vi inte är intresserade av människor runt omkring oss och bara vill gå vidare med våra mycket viktig dag.

Ibland är det verkligen sanningen — vi vill bara få med det utan att bli avbrutna eller inte är på humör för småprat. Jag kan generellt säga om någon inte vill arbeta eller kan vara stridslysten. De skulle undvika kontakt med ögon eller ignorera mitt första leende. Det är viktigt att veta när man ska ge varandra utrymme, och jag ser till att mina barn igen dessa tecken också.

För alla som är oroliga för att lära mina barn att det är okej att prata med främlingar kan leda till bortförande och värre, du ska veta att jag noggrant coach mina barn om hur man ska interagera med människor de inte känner. Enligt US Department of Justice ungefär en bråkdel av 1% av alla rapporterade barn som saknas är tagna av fullständiga främlingar. Så ja, det finns en risk för fara när barnen interagerar med främlingar, men Jag vill inte att mina barn ska vara rädd för alla de passerar på gatan . De vet inte att gå ut med någon och att lita på sina instinkter. Om det inte känns rätt, är det förmodligen inte det. De är inte att vara oförskämd när de inte säger "hej" och le, och de ska absolut inte att svara på otrevliga eller hotfulla kommentarer.

Tyvärr, det finns människor här i världen som göra vill göra skada, men jag tror inte att det är majoriteten. Min erfarenhet är att människor välkomnar möjligheten att interagera. När jag frågar dem namnet på deras söta valp eller komplettera sin funky wedge sandaler, det är som att vända en switch från "off" till "on". Deras ögon lyser upp och hörnen av deras munnar curl i ett leende. Det beror på att vi är mänskliga. Vi längtar efter företaget och gemenskapen, även när det är från en total främling klädd i yoga byxor och toting alla tre av hennes barn med henne till en biltvätt.

Så ja, barnen, jag kommer att fortsätta att skämma ut dig genom att sjunga 80-talet pop låtar full tilt framför dina vänner, högljutt berätta att jag älskar dig varje dag, och glupskt att prata med främlingar, och jag förväntar mig att du gör det samma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar