Ett Budskap Till Tjejer: Får Du Bestämma Din Värd

För några månader sedan när jag var volontär på min sons skola, jag hörde ett samtal mellan två 9-åriga flickor. En av flickorna var rankade barnen i klassen, för en av hennes favoriter. Hon pratade nonchalant om hur en ny kille som var nummer ett på listan så förklarade hon att hennes nya favoriter.

Den andra flickan lyssnade uppmärksamt, och då jag hörde henne be, mycket tyst: "vilket nummer är jag med på din lista?"

Vilket nummer är jag?

Jag inte ens har några döttrar, och jag visste inte heller av flickor är särskilt väl, men när jag hörde den här tjejen frågar om hon plats på listan, mitt hjärta sönder lite. Jag ville ta tag i henne och dra henne i närheten för en kram och viska i hennes öra, "nej nej Nej nej nej! Du behöver inte vara ett nummer på någon lista! "

Jag ville berätta för henne om och om och om igen, "Älska dig själv. Värdet själv. Din värd är inte baserat på vilka nummer som någon ger dig."

Mitt hjärta bröt för denna söta flicka och alla andra tjejer som henne i världen som ber en egen variant av den frågan. Mitt hjärta bröt också för den lilla flickan i mig, eftersom det har varit den tjejen. Jag tillbringade decennier basera min värd på siffror och godkännande, oavsett om den är verklig eller inbillad. Jag har ställt den frågan — vilket nummer är jag? — en miljon gånger på en miljon olika sätt.

När jag hörde den här lilla flickan är tyst-fråga — en med så högt konsekvenser — jag var ledsen och arg, frustrerad och orolig. Jag ville göra något för att göra den här tjejen och alla andra tjejer som henne att inse att ett antal — oavsett om det är ett nummer på någon lista eller numret på omfattningen eller antalet på en lönecheck — kan aldrig mäta din värd. Aldrig.

Men jag visste också att denna insikt är inte något som någon kan någonsin tala om för dig. Det är något man måste lära sig på egen hand. Det är något vi måste lära oss, igen och igen och igen.

Vad jag har insett under de månader som gått sedan jag hörde detta samtal är att, på vissa sätt och på några dagar, jag är fortfarande som tjej. Det finns fortfarande dagar då jag känner att jag frågar "vad antalet är jag?" för att en mängd människor — oavsett om det är ett nummer på skalan, eller antalet Facebook likes eller antal inbjuder till mammor' s night out part. På många olika sätt, för många vuxna kvinnor är fortfarande frågar, "var ska jag få plats med på listan?" av alltför många människor för vad den är verklig eller inbillad lista kan det vara.

Vi säger till oss själva att vi don ' t give a fuck, och de flesta av den tid som vi förmodligen inte. De flesta av tiden, vi kan titta förbi skitsnack och drama, de menar att flickor och morsan mobbare.

Men på vissa sätt och på några dagar, vi är alla fortfarande som den lilla flickan frågar om hon rankas på någons lista.

Tyvärr kommer det alltid att finnas de människor som — avsiktligt eller oavsiktligt, oavsett om det är genom ord, handlingar eller underlåtenhet att agera — är alltför snabba med att ge en anledning till varför vi inte är tillräckligt bra, varför vi inte måttet.

Varför gör vi detta? Varför gör vi värdesätter vår värd baserat på var vi står i ögonen på någon annan? Varför ska vi mäta oss själva enligt ett nummer? Varför?

Och kanske ännu viktigare, hur ska vi stoppa denna cykel?

Jag har inte en formel, ett magiskt piller, eller en handledning för att avsluta detta skitsnack cykel av godkännande och mätning och lista ranking. Men jag vet att om vi inte ställa de frågor av varför och hur vi kommer inte att hitta en lösning.

Det tar oss erkänna tanken att, trots att vi ger betydligt färre knullar nu än vad vi brukade om andras åsikter och olika siffror i våra liv, vi kan fortfarande ge några fler killar än vi skulle vilja. Jag tror att det tar att erkänna denna sanning, öppet och ärligt, så att vi kan erkänna den avgiftsbelagda att denna önskan att mäta upp tar på sig en kvinnas liv — och på kvinnor som ett kollektiv kön.

Jag tror att det tar slåss tillbaka mot alla som mäter pinnar och listor med favoriter som vi ser i världen — oavsett om det är den så kallade perfekta kroppen antalet eller typen av Facebook gillar. Jag tror att det tar att noggrant lyssna till andra kvinnor som frågar, försiktigt och ödmjukt, Var ska jag få plats? Vilket nummer är jag? Och det tar en hel jäkla massa praktik, beslutsamhet och engagemang att rippa dessa listor för att strimlor, för att lyfta upp varandra och säga till oss själva och till varandra, "nej nej Nej nej nej! Du behöver inte vara ett nummer på någon lista!"

Vi är alla som liten flicka, vid en eller annan tidpunkt, oavsett om vi vill erkänna det eller inte. Men kanske om vi alla erkänna det och arbeta för att ändra fråga "var ska jag få plats med på din lista?" till "hur gör vi detta sluta?" kan vi tillsammans gå mot att ta de första stegen i att göra denna förändring.

Kanske fråga sig själv är början — eftersom denna cykel för att mäta, utvärdera, och att döma måste sluta .

Om inte för vår egen skull, för våra döttrars skull.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar