5 Skäl till att jag Omfamna Mitt Avancerad Moderns Ålder

Några ord av råd: Om du vaknar en dag och upptäcker att din fint arbetade prosa som förebådade hela cyberrymden, skadeglada om det på Facebook. InstaPinterTweet det. Men läs inte kommentarerna.

För några månader sedan, en av mina Skrämmande Mamma inlägg plockades upp av en webbplats tillägnad familjen ämnen. Det var en lättsam bit som jag klagade om pinsamma mamma jargong och lika pinsamt produktionen av kroppens olika hål. Särskilt i intro till mitt inlägg, jag nämna att jag inte skulle bli mamma tills jag var för några veckor blyg av 37.

"Åh golly, jag är på Internet", tänkte jag för mig själv, "ska jag äntligen vara "coola" och populära!" Så jag ätit upp kommentarer, blötläggning i varje översvallande "LOL!"

Då, på botten av tråden, jag såg det, en kommentar som gjorde min andedräkt fånga i min hals. För att parafrasera: "Vi hade alla 3 av våra barn när jag var 32. Hur vågar du fara för livet av ditt barn genom att vänta tills du var i medelåldern för att bli mamma?"

Jag minns inte om en timme eller så efter att jag läste denna kommentar, men när jag kom till en tom påse Tostitos låg på sängen, mitt ansikte var slemmiga med skrynkla grädde, och jag hade skrivit en lång lista av synonymer för både "hjärtlösa" och "tit kött för hjärnan" i min dröm tidning.

Varje medelålders, baby-fara för fiber av min varelse ville påpeka att, genom sin logik, mina barn skulle ha varit bättre att aldrig ha blivit född. Men som känslomässigt förstoppad krabba väska ville inte ha en diskussion, hon ville att landa Internet motsvarande en sucker punch. Dessutom, jag är inte skyldig någon anonym skrev snor en förklaring till mina procreational val.

Men, gillar det eller inte, Fru Mommier Än Du fick mig att tänka på vad det innebär att ha ett barn senare i livet. Om mitt barn gifter sig, jag kan njuta av våra mor-son dans från bekvämligheten av min Hoveround rörlighet skoter. Och vad händer om jag har en annan unge? Kanske jag behöver en daglig Geritol infusion bara för att överleva sömnlösa nätter, amning, och toxically dumma dom av den självgoda Internet thunder soptippar.

Men med tanke på chansen att gå tillbaka ett decennium, så att min son medan jag fortfarande var i min 20-talet, jag skulle inte. Och här är varför:

1. Jag gillar mig själv mer. I min mitten och slutet av 20-talet, min bod var en rock — tvättbräda abs, söta vapen, en butt åtskillnad. Nu har jag ett bistert ansikte där i min mage-knappen används för att vara. Det är allt bra ändå, eftersom oavsett hur många tvångsmässiga timmar tillbringade jag på löpbandet, jag har aldrig fångat upp perfekt. Vid något tillfälle under de senaste 10 åren, jag gav upp min dröm om att bli världens första kort, blek, päron-formad Victoria ' s Secret-modellen och istället fokuserade på min familj, min hälsa och min karriär. Det lustiga är att min röv tömd, men min självkänsla blev lurade. I min 20-talet, skulle jag inte ha varit beredd för de fasor som moderskap besök på kroppen. Och i den långa, hårda nyfödda nätter, självförakt är en olycklig bedfellow. Ja, jag vill att mina bröst skulle växa. Men vad jag vill ha mer än en trevlig rack är att visa min son att det är värt att driva det du älskar och älska dig själv för att ha modet att fullfölja det.

2. Jag är friskare. Om ett decennium sedan, den migrän jag hade lidit av och på sedan barnsben har äntligen gjort en heltid engagemang. Vad som hade varit en varannan månad besvär blev en daglig nedstigning i olidlig smärta. Läkarna stack, skannade, palperas, och medicinerat mig. Då skickade de mig med 10 000 dollar bill. Det tog mig år, ett lån, och några argt samtal med Gud innan min hälsa förbättrats. Jag kan inte föreställa mig att försöka mamma en krukväxt, än mindre en nyfödd, när jag var sjuk, och det var så många smärtstillande medel i mitt system som "Imse Vimse Spindel" skulle ha låtit mer som "The Itchy Bitchy Schpiiiiiiider." Numera är jag en Amazon. Sätta lite kaffe i mig-och jag kan förändra en laddad blöja medan du gör Hokey Pokey (true story).

3. Jag är mer ekonomiskt trygg. Pittoreska även om det låter som pop ut en baby när man är i forskarskolan och är egenföretagare, jag föredrar min nuvarande omständigheter. I min 20-talet, jag betalade min medlemsavgift — med klasser, som arbetar på låg-betala spelningar, sätta i 50 - eller 60-timmars veckor. Hade min son kom tillbaka sedan, skulle jag ha varit tvungen att välja mellan att hitta tveksamma dagis på mina ynka budget eller att sluta skolan och arbeta. Tack och lov, min son inte exploderar på scen (en födelse metafor jag lovar att aldrig använda igen) tills jag var i min 30-talet, när jag hade mer pengar och mer arbetslivserfarenhet. Efter att jag blev mamma, min arbetsgivare värderas mig tillräckligt för att komma överens om att en familj - och finans-vänliga arbete arrangemang: jag distansjobba 20 timmar per vecka. Detta är den bästa av alla världar: jag har tillräckligt med pengar för att betala för fantastiska deltid på dagis, jag kan fortsätta att arbeta och håller mina kunskaper aktuella, och jag får spendera mer tid att titta på min son kasta köksredskap av metall på vår nya trägolv och sedan gråta när han snubblar över en vitlökspress.

4. Jag är inte så dum. Dessa dagar, jag njuta av en utekväll med min man eller med ett par vänner. Ge mig en barnvakt och en utsedd förare, och jag ska visa dig en kvinna som vet hur man kastar sig ner vid ett närliggande restaurang. "Ett glas sangria, ma' am?" Fan-till-den-ja (på den tredje onsdagen i varje månad)! Men ett decennium sedan, att jag skulle vara mer benägna att list bort en kväll eller sju i en dive bar, där jag kunde sidle upp till en berusad moonshiner heter Dead Eye som insisterade jag var en "ekorre med en liten hjärna" som ska "springa långt, långt borta!" (Hypotetiskt sett.) Så, ja, jag har inte alltid att göra sunda val i min 20-talet. Jag satte äventyr innan den personliga säkerheten. Och även om jag ibland längtar efter de dagar (hypotetiskt sett) att chatta färgglada vill bli mördare, jag vet att jag behöver vara det för min son. Detta innebär att sätta in pengar på ett college sparplan och att undvika främmande män med fängelse tatueringar.

5. Jag har äntligen träffat min man. För tio år sedan, jag visste inte ens att min man, Shelby, som fanns. Och, ärligt talat, jag kunde inte ha fött min son utan min man; jag har ännu inte behärska konsten att spontant skapa en annan människa. Det är inte bara att Shelby är en fantastisk pappa, den sortens pappa som gjorde pint efter pint baby mat från grunden och som är mer förtvivlad än vår pojke under vaccinationer — det är också att våra barn bara inte skulle vara våra barn utan att 50% dos av Shelby gener. Ungen är vilt oberoende, lite lätt frustrerad, men alltid redo att ta sig an en ny utmaning, att det skalning en baby grind eller montering av en golfboll i munnen. Det är rena Shelby DNA. Och, precis som hans pappa, min son får mig att skratta varje dag. Så väntade ett decennium för denna familj, den jag har just nu, är det värt det? Du satsar dina stora, dumma assface det var, lady.

Relaterade inlägg: 10 Fördelar med att Vara Äldre Mamma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar