Pinsamma Stunder Är En Oundviklighet Föräldraskap

När min mellersta dotter var 1, hon hade en fantastisk blöja blowout i kyrkan. Det var alla upp baksidan av hennes mycket nytt, mycket söt, kyrkan klänning. Jag tog henne till toaletten, och när jag var armbågen-djupt in städning henne, jag insåg att jag var kort på våtservetter. Jag slutade upp med våt toalett papper, som jag lovar att du var en utmaning i sig att förvärva när barnet var hälften klädd och smutsiga. Det var som arbetar dock, för det mesta, tills strömmen gick ut.

Och låt mig bara säga att män rum utan fönster var ungefär lika mörkt som deep space, och min halv-nakna barn som fortfarande var lika delar poopy och våt var lika hal som en smör-belagd tätning. Av den tid som ljuset kom tillbaka på, vi båda var i en enda röra, och jag slutade med en promenad på föräldraskap skam genom kyrkan och ut i bilen.

Jag blev helt generad.

Men det var långt ifrån den enda gången som jag har varit generad som en förälder. Tyvärr, det finns mer.

Jag var i affären en gång, med ett barn i vagnen når för allt möjligt och två små barn i släptåg, både tigger godis i kassan linje. Jag hade en full vagn av mat, och en rad av människor bakom mig som jag började att lasta av vagnen på kassadisken. När allt var ringt upp och redo att rulla, jag insåg att jag hade glömt mitt bankkort. Plötsligt mitt ansikte var rött, mina matvaror var långsamt smälter, och det kändes som om alla bakom mig släpper ut för en kollektiv suck som tycktes säga "Trevligt arbete, idiot."

Jag har tagit tre barn till läkarens ensam och hade ett litet barn pund på tangentbordet när läkaren tillbaka var vänt — och troligtvis kapade upp någon främling patientjournaler. Jag har varit på Målet med en 3-årig liten pojke som bad att få gå i en riktning som han inte gillar och bestämde mig för att slå mig i skrevet, och sedan skratta i mitt ansikte.

Cue nedsättande kommentarer från konsumenter.

Cue pappa böjd över i red-faced smärta och skam.

Jag har glömt skor, våtservetter, blöjor, och en förändring av kläder, och jag har haft alla dessa ögonblick förvandlas till hemska felsteg som slutade i mig som omfattas i kissa eller bajsa eller mina barn ser ut som en halv-klädd hobos.

Jag har dragit över och min son sa till polisen att jag ljög.

Jag har varit så sena att plocka upp mina barn från skolan att den huvudsakliga gav mig en dyster blick som gjorde mig säker på att han skulle ringa CPS. Jag har dragit in vänner", uppfarter, öppnade van dörren för att släppa mitt barn mindre för en playdate, och hade nära vänner titta på min rygg sits och undrar om det var ett annat land med en väldigt liberal dumpning lagar.

Jag har varit väldigt generad som en förälder. Inte en gång, eller två gånger, men vad som känns som en miljon gånger. Och anledningen till att jag berättar detta är för att jag vill att du ska veta att det händer alla . Jag var då en fader för ungefär åtta år innan jag började inse att det här; jag kommer upp på 10 år nu.

Men saken är den att jag vill att ni alla ska veta att du är inte dåliga föräldrar eftersom du glömt att ladda skötväska med våtservetter och ditt barn bestämde sig för att släppa en flod av slam medan du handlar. Du är inte en dålig förälder för att ditt barn gjort det regn granola på läkarmottagningen. Du är inte en dålig förälder eftersom din dotter berättade för barnläkare att du svär när han skulle hjälpa henne med läxor.

Allt det som händer. Det är par för kursen.

Detta gör inte någon av dessa stunder mindre pinsamt. Du kommer att svära lika mycket som du gjorde förra gången något liknande hände. Du kommer förmodligen känner mig bara så dum. Men ibland känns det bra att veta att du är inte den udda moderbolag. Du är inte den en okvalificerade idiot som bara råkade ha barn som, för livet av dig, kan inte få din skit tillsammans .

För faktum är att vi är alla bara winging it. Vi är alla i en rusa för att få våra barn till butiken, eller läkare, eller ett sportevenemang. Vi är alla bara hänger på några dagar, och vi har alla en miljon och en detaljer att komma ihåg.

Så nästa gång du hittar dig själv i en pinsam föräldrarnas ögonblicket, se dig omkring och inse att alla har dem.

Visst, det är förmodligen några barnlösa assclown ute att ge dig en blick, som om föräldraskap är så lätt, och du lyckas inte. Men det kommer också vara flera människor som du och jag som får det — som har gått igenom ringer och vet exakt vad du går igenom.

Lita på mig, du är inte ensam.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar