Varför Ett Utstuderat Date Night inte Gör Det För Mig

En dag-natt för nya föräldrar handlar om dyrbara valuta: tid och pengar. Och orealistiska förväntningar.

Faktor i förberedelser och resor tid och mental energi det tar inte hemsöka över om inte ditt barn, potentiellt hungrig och/eller försummas av en vodka-guzzling barnvakt, grät i en nalle medan dränkt i snor och otröstlig gråt.

Faktum är, ibland föräldrar skulle hellre sova, titta på Skandal repriser, eller ta "Vilken ras en hund är du?" frågesporter med den lugna sken av baby monitor.

Men sedan är det detta: "Hej, du killar, gå och njuta av er, få craaazy bara go all apeshit ut det, du hör?! Det är en sällsynta tillfälle!"

Rätt.

Min man och jag sällan gick ut innan vår baby fyllde 1 och av någon godtycklig mark blev gammal nog att vara satt barnvakt på dag 366 i hennes liv. Det är när vi bestämde oss för att återbesök på vår pre-baby livsstil och utarbetat några genomarbetade nätter.

Dessa nätter har inneburit allt jag hade att beröva mig av för ett år: middag på platser med tyg servetter och utan mac och ost på menyn, live-musik (och inte biblioteket typ med "Hjulen på Bussen"), outfits med riktiga byxor—eller, vad fan, kanske till och med en klänning, den typ utan diskret och enkel tillgång till bröstet, när som helst, var som helst. Hej, om det är din sak på datum.

Vi har även splurged på en glittrande downtown hotel en gång.

Men varje gång något inte lägga upp.

Till att börja med, jag skulle skanna menyalternativ i alternativkostnader, snabbt räkna ut att beställa tonfisk tartar är likvärdig att köpa två och ett halvt paket våtservetter, icke-generiska sådana. Mer om du faktor i barnvakt betala.

Slagverk på konserter verkade löjligt högt och roterande backup dansare hypnotiserade mig för att sova.

På en utställning av en av mina favorit DJs vars inrättande jag skulle besöks och lever singelliv i Washington, mitt sinne höll drivande vardagliga frågor. Skulle Safeway kuponger arbete på Pak'nSave? Skulle säkerheten dra ut mig om jag skulle tupplur i garderoben bakom baren? (De som inte gjorde det.) Men det är därför du har mer koffein! Mer drinkar! Mer Red Bull! (Och jag menar, vem drycker Red Bull dessa dagar, ändå?)

Morgonen efter dessa nätter var färgas med baksmälla, finansiella beklagar, och en oförklarlig känsla att jag besviken på mina barn, min sambo, och mina pre-baby själv.

Gjorde jag en ålder av två decennier på bara ett år?

Efter att ha kört nästan uteslutande i förälder-läge för flera månader eller år, buller tröskeln tar tid att bygga upp från Baby Einstein vaggvisor. Samma går för att dricka tolerans och högklackat. Och det är OK.

Plus att det är som förälder hyperalertness. Det är en sak att ständigt titta på barnet för ledtrådar och skanna miljö för faror, men försök att vara hyperalert på en bar och ditt nervsystem kommer att bli stekt.

Jag fann att i de första månaderna, det finns mjukare sätt att varva ner sans baby, om en kvällspromenad, en film, eller en resa till ett område som är en tiki-bar. Det är ingen skam i och med att det är lätt att få huvudet ovanför vattenytan. Som de säger, baby steg.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar