Jag är Glad att jag Ändrade Min Melodi Om donerade Ägg

Om jag skulle ge råd till en kvinna som överväger att ha ett barn genom in vitro-fertilisering med ett donerat ägg, jag skulle berätta för henne att göra en del forskning, men inte för mycket. Läs bloggar om ämnet, men inte alltför många. Ge ditt sinne bara tillräckligt för att tänka på utan att tynga det med alla olika åsikter om ämnet. Välj en fråga och hitta två motsatta reaktioner på det. Så sluta forska och låt ditt sinne gå till jobbet.

En av mina största farhågor när det överväger att ha ett barn med en annan kvinna DNA var om jag skulle bond med som barn. Jag gjorde en lite läsning. Jag minns glomming på Desperate Housewives stjärnan Marcia Cross ' s kommentar: "När en kvinna blir äldre, får de donerade ägg, vilket inte gör barnet något mindre vackert eller perfekt." Medan hon hade inte erkänt att med hjälp av en äggdonator att föreställa sig hennes tvillingar, jag blev tröstad av detta uttalande. Jag läser en blogg av en kvinna vars citat jag har använt många gånger, parafras: "Vem säger att min genetik är så överlägsna? Kanske att jag gör mina barn en tjänst genom att låna gener."

Men då jag läste en blogg från en kvinna som hade svårt att knyta an till sitt barn som tillkommit med en givare av ägg. Hon sa att hon höll såg bilden av givare i ansiktet av hennes barn. Det är fyra år sedan jag läste denna blogg, men det var inte förrän nyligen som jag insåg hur mitt sinne behandlas som information. När jag fått bilder av givaren vi till slut valde jag tittade på dem en kort stund, uppskattade dem, och sedan lägga dem bort, för att aldrig se dem igen.

Nu, när jag blicka in i ansiktet på mina tre underbara barn som var tänkt med hjälp av givare, ser jag inte de fysiska egenskaper som de delar med äggdonator. Jag ser min man, och jag ser på mina barn. Jag ser lite av mig själv.

Med tillstånd av Laura Edwards Nunley

Efter alla, vårt DNA blandat i min livmoder. Under däggdjur graviditet, i en process som kallas foster-mödra-microchimerism mamman och fostret utbyte av DNA och celler. En studie av kvinnor som hade dött i deras sjuttiotalet funnit att över hälften av kvinnorna hade manliga DNA i deras hjärnor, förmodligen från när kvinnor söner var i livmodern. Manliga DNA upptäcktes också i kvinnors blod prover. Inte bara har fostrets celler upptäckts i mamma, men moderns celler har hittats i fostret.

Jag vet att varje mors erfarenhet som har ett barn med donerade ägg är nog olika. Jag hade fördelen av att ha en av mina egna genetiska barn att jämföra med erfarenhet av att ha barn, havande med donerade ägg. Finns det en skillnad i hur jag känner mig mellan min äldsta son och hans tre yngre syskon? Ja.

Förmodligen den största skillnaden är den genetiska spegla min äldsta son håller upp och där jag kan se mig själv. Även om han inte ser ut mycket som mig, så många av hans beteenden och attityder som känns bekant. Jag instinktivt vet hur de ska hantera en del av hans mer svårt humör eftersom jag har upplevt dem. Jag vet då att uppmuntra vissa intressen eftersom de är mina intressen.

Min interaktion med mina två döttrar och yngsta sonen är olika. Medan den genetiska spegel är som saknas, vad jag har med dem är en djup förståelse för det intressanta och ljusa människor, de är så överlägsna mig på många sätt. Min tre-åriga dotter är mycket smart och begåvad med språket. Hon är också otroligt kapabel att fysiskt. Hennes yngre bror är totalt kraftpaket och har en förmåga att se någon i ögonen utan att blinka eller en att haja till. Deras syster är den sötaste spitfire jag någonsin stött på, så smidig och lyhörd.

Med min äldre son, jag känner en slags habegär. Med mina andra tre barn, jag känner anbud avseende, och så mycket tacksamhet. Jag känner mig oerhört privilegierad att jag får vara deras mamma, att vara en ledande kraft när de växer, och att delta i deras redan fantastiska liv.

Förutom att jag fortfarande ansluta på en mycket intim nivå med mitt yngsta barn på det sätt som människan naturligt relaterar till varandra. Min äldsta dotter har ett behov av att göra uppror, inte på ett skadligt sätt, men på ett sätt som ger henne energi och vitalitet. Jag förstår det. Min yngsta dotter behöver en hel del kärlek. Jag förstår det också. Min yngsta son demolerar allt, tycker att det är kul, och ser till ansikten av sina föräldrar för att få bekräftelse på att de tycker att det är kul också. Japp. Jag får det.

Tannis Toohey/Toronto Star via Getty Images

När vi bara hade två barn, en som är min genetiska barn och andra som inte är det, ibland vill jag oroar mig för bond med min dotter, den yngre barn. När man pratar med mina vänner och min familj vill jag hänvisa till äggdonator som min dotter är "biologiska mamma". Men, obekväm med frasen, jag tänkte på hur min dotter växte i mitt liv, och hur, utan mig, att hon inte skulle existera. Jag började kalla äggdonator "äggdonator." Ord fråga.

Nu när min dotter är äldre och jag har två barn som tillkommit med de embryon som skapats från den första omgången av IVF, jag behöver inte längre för att lugna mig själv. Jag är dessa barns mor, och bara jag — och min man — kan ge dem förståelse, myser, disciplin och kärlek som de behöver. Det är inte ett jota av skillnaden mellan hur mycket jag älskar min genetiska barn och hur mycket jag älskar mina andra barn. Jag älskar dem alla intensivt och med samma styrka.

Med tillstånd av Laura Edwards Nunley

Samtidigt som jag aldrig se något som liknade våra ägg givare i ansiktet på mitt barn, jag tror att våra givare karaktär är tydlig i mina barns personligheter. Enligt äggdonator samordnare på fertilitetsklinik, våra givare största motivation var att vara i tjänst till andra. De beskrev henne som livlig, kvicka och energiska. Jag känner denna unga kvinnas ädelmod, humor och intellekt i mina barn när de växer och utvecklas. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad att ha fått hennes gener i min familj.

Varenda en av mina graviditeter, medan svårt i fyrtioårsåldern, var full av läckra förväntan. Varenda en av mina leveranser var den bästa upplevelsen i mitt liv. Håller alla mina barn på mitt bröst på sjukhuset var mer helig än någon religiös ritual. Jag har nu fyra barn i åldrarna fem och yngre, och det är inte lätt. Men det är mer djupgående och meningsfullt än vad jag någonsin kunde ha föreställt sig.

I mitt inre dagar, jag visste inte att när du har barn, du får så mycket som, eller mer än, du ger. Var och en av mina fyra barn, vare sig de är genetiskt relaterade till mig eller inte, är min lärare. Varje barn älskar mig utan förbehåll, om jag förtjänar det eller inte. Jag kan inte längre sopa min frustration, ilska och ångest under mattan eftersom det påverkar min relation med mina barn. Mitt skratt har mer än fyrdubblats, och min allmänna nivån av lycka är en söt förnöjsamhet. För mig är fyra av de mest vackra skapelser på denna planet är mina barn.

I mitt sinne, är det inte fråga om. Om du inte kan få barn med hjälp av dina egna ägg, som du antingen anta eller om du genomgår IVF med donerade ägg. Nettointäkten är så mycket större än någon form av kostnad. Och när du är kura ihop sig ditt barn till sömns varje natt, du kommer att tacka din lyckliga stjärna att du har så omätliga rikedomar i ditt liv.

Så, till den kvinna som funderar på äggdonation, gör din forskning. Men sluta innan någon annans negativa uppfattningar på annat sätt skada en optimistisk syn om dina egna möjligheter. Beväpnade med den information du har, tacka universum för modern vetenskap och gå framåt med mod och självförtroende. Endast livets mest värdefulla upplevelser väntar.

ADVERT

Lägg till din kommentar