Lätt Ugn Stekt Kyckling Lår med Krispiga Hud

Vårt schema i dessa dagar är lite nötter. Det är faktiskt en hel del nötter. Min man är en varsity lacrosse tränare för en lokal high school, vilket innebär att vissa veckor han är hemma runt 7:30 p.m., och andra veckor är han inte hem förrän 10:00 eller senare. Detta gör matlagning i en familj middag ganska intressant. Med "intressant" jag menar utmanande. Och med "utmanande" jag menar omöjligt.

Jag har försökt att laga mat som jag och barnen kan äta tillsammans, men kommer också att spara för en sen natt värm igen för mannen. Eller, på dagar då han är hemma lite tidigare så ska jag mata barnen först och sedan de två av oss kommer att äta vår middag tillsammans senare. Med "tillsammans" menar jag mig i vardagsrummet, och ner honom i " man cave. Jag ville förtydliga "tillsammans" är del om ni trodde att vi var den romantiska typen som åt tillsammans med levande ljus på matbordet när barnen var i säng. Eftersom vi inte den typen alls. Egentligen är jag inte. Han är. Det är lite bakåt, jag vet. Men det fungerar för oss. De flesta av tiden.

Här är en enkel favorit som repetition också. Jag gillar att koppla ihop den med krämiga smöriga potatismos och kokt majs. Mmmm...

Lätt Ugn Stekt Kyckling Lår med Krispiga Hud

Ingredienser:

4 kyckling lår, ben och hud på 2 msk olivolja 1 tsk vitlökssalt 1/4 tsk finmalen svartpeppar 1 msk torkad persilja

Vägbeskrivning: Värm ugnen till 425°C.

Placera kyckling lår på en plåt och ringla dem generöst med olivolja.

Strö över varje kyckling med vitlök, salt, peppar och persilja.

Grädda i 50 minuter, tills huden är gyllene och krispiga.

Ta bort från ugnen och låt vila 5 minuter innan servering.

ADVERT

Lägg till din kommentar