Moder Jord Misslyckande

Var du ute för att vara crunchiest mammor? Jag var... men universum hade andra planer.

Jag är en yoga instruktör. Jag är vegetarian. Jag tar väl hand om min fysiska och psykiska hälsa och välbefinnande (när jag inte äta glass och dricka massor av vin). Jag har en bra terapeut. Jag återvinna.

Så när jag planerade att ha mitt första barn, naturligt (pun intended) att jag visste precis hur jag skulle göra det. Jag gick Bradley Metoden klasser. Jag kvävdes ner två ägg om dagen och så mycket grekisk yoghurt som jag kunde mage (och fortfarande lyckas bajs). Jag gjorde Kegels, knäböj, knipövningar, gravid yoga. Jag oliv-oljad min perineum efter en månad innan min leverans för guds skull. Jag kommer att ha en FYSISK leverans. Jag kommer att sola sig i den varma nöjd skenet av amning bliss. Jag kommer att bära min lilla paket av tyg-diapered, co-sleeping kärlek i solnedgången – i en sele.

Tills skiten visa påbörjats.

Mitt arbete började vid 2:00. Min värkarna varade i 45-50 sekunder och var fem minuter bortsett från start. Jag duschade, gick närheten för att försöka hastighet mitt arbete, sög på honung sugrör och rotskott och åt granola barer. Mitt arbete otroligt fortsatte under 12 timmar med någon förändring i mina sammandragningar. Slutligen åkte jag till sjukhuset när jag inte gör framsteg. I min leverans rummet, jag rullade (mer som våndades) på min förlossningarna bollen. Jag försökte ta en dusch, trots att det inte fanns något varmvatten i mitt rum (klart universum var att skratta i mitt ansikte). Jag andades, visualiseras, och får min man att försöka massera lite lugn i mig, trots min växande behov av att hoppa ur min hud och utanför sjukhus taket. Fortfarande ytterligare sex timmar efter att jag hade bara vidgade två centimeter.

När min läkare sa till mig att jag skulle sannolikt vara att arbeta för många fler timmar efteråt, jag gav. Jag bad om epidural. Jag övertygade min hårt arbetande man som jag kunde ta mer. Timmar senare – stalling min lilla kille pulsslag med varje push – jag fann mig själv förberedd för c-sektionen.

Jag tog detta slag mot mitt ego anmärkningsvärt väl på tiden (det kanske var narkotika – hej, de var bra). Då min lilla pojke hakade på direkt på uppvakningsavdelningen. Jag trodde att detta kommer att vara början av en stor amning erfarenhet. Då fick han hungrigare. Under de närmaste veckorna, min leverans knappt ökat. Jag åt skålar på skålar av havregrynsgröt och drack mjölk-stimulerande te. Jag ringde en amning konsult snyftande och tigga om hjälp. Jag pumpade för 40 minuter efter varje omvårdnad session (som var och en hade redan varat i 45 minuter, vilket ger mig ungefär 15 till 20 minuter tid att samla mig innan omvårdnad igen). Min son var att förlora vikt snabbt och jag började tillägg av desperation. Jag rasade i postpartum depression. Jag övervägde självmord. Jag tog Prozac (något som jag svor att jag aldrig skulle göra efter år av terapi och några holistisk medicin utbildning). Det är där min amning relation med min son slutade.

Min son är non-stop caveman-stil grymtande gjorde det OMÖJLIGT att sova i samma rum med honom – även med öronproppar. Mycket mindre i samma säng.

Jag tog påsar av tygblöjor till min sjukhuset med mig, förbereder sig för att börja min son i tyg omedelbart. Efter flera nätter av att ändra kissa-indränkt swaddlers och spjälsäng lakan, att fartyg seglade. Alla mina planer krossades. Jag hade misslyckats. Jag hade misslyckats med allt jag HADE föresatt SIG ATT GÖRA.

Jag sörjde. Jag grät så mycket att jag skämdes för att vara runt min familj. Jag var en het jävla röra. Min man var rädd för vad jag hade blivit och min skenbara brist på tillgivenhet för vår lilla joint venture.

På något sätt, min son var bra, men vänta... det var inte han tänkt att vara en undernärd kolik boll som är missnöjd? Inte var han tänkt att ligga bakom hans ammade barnet kompisar i milestone-ville?

Nope. Kid var en chunky, glad, bra sovplats. Väl utanför hans milstolpar. Jag hade en fantastisk, hälsosam, glad liten pojke och är inte det allt som betyder något? Tja, det är alla som bör fråga, och jag skäms för att erkänna att det tog mig alldeles för lång tid att inse att.

ADVERT

Lägg till din kommentar