Torr Januari Är Inte Samma Sak Som Nykterhet

För de av er som började, försökte, eller har genomfört någon version av Torr januari, bra gjort. Valet av alkohol är aldrig en dålig idé. Granska ditt förhållande till alkohol är aldrig en dålig idé heller.

Torr januari inleddes i storbritannien under 2013 som ett sätt att göra både och har spridit sig till Usa. Att säga nej till sprit för en månad har en glidande skala av svårigheter. Vissa människor har inga problem att ge upp det. Andra känner testade och kämpar med viljestyrka; de missar att dricka . Andra kan bara inte göra det.

Jag är inte dömer någon förmåga att ge upp alkohol för en dag, en vecka, en månad, eller en livstid. Jag har inget utrymme för att döma–jag är en alkoholist. Jag är 18 månader nykter och hoppas att sträng nykterhet tillsammans en dag i taget för resten av mitt liv. Men här är en vänlig påminnelse om Torra januari: att välja att ge upp alkohol är inte samma sak som behöver att ge upp alkohol. En torr månad är inte samma sak som en torr liv.

Att ta en månad ledigt från att dricka har betydande hälsa fördelar . Du kommer sannolikt att gå ner i vikt, börja sova bättre och förbättra ditt immunförsvar. Du kommer att spara pengar och bli bättre på att säga nej när någon erbjuder dig en drink. Icke-alkoholister kämpar med detta också, eftersom även när de används på ett ansvarsfullt sätt, alkohol är ett sätt att självmedicinera. Det tar udden av, smakar gott och ger massor av må-bra-kemikalier som hjälper oss att slappna av och vara lycklig.

Det är också socialt accepterat och förväntat. Mamma vin kultur är en riktig sak och kan vara en farlig skjut in (eller en lätt täckning för) problem att dricka. Manlighet är ofta vävs samman med den typ av sprit eller antal drycker som konsumeras när du är ute med vänner. Att dricka är en mycket framträdande del av vårt samhälle, vår vardag och våra relationer.

För att vara ärlig, jag är avundsjuk på er som kan begränsa dig till bara en eller två drinkar på en gång. Jag skulle älska att koppla av några nätter med en gin och tonic. Men man blir fem i en hast. Ibland är jag arg på mig själv att jag inte kan ha en av dessa vilda nätter med vänner för att blåsa av ånga eller fira en födelsedag eller bröllop. Men mängden alkohol som du dricker under en av dessa händelser är sannolikt att det belopp som jag brukade dricka på en random tisdag. Det tog en hel del för mig att få "vild och galen", och det slutade för det mesta med mig kräkningar någonstans och att behöva be om ursäkt för mina handlingar.

Om du väljer att gå alkohol-gratis i en månad, det är bra för dig, men snälla klaga inte på hur svårt det är att inte ha din cocktail på kvällen. Vänligen ta dig tid att märka hur besvärligt det känns att dricka vatten eller läsk i stället för vin hos en vän middag. Om du inte är ett problem som dricker eller alkoholist, du behöver inte ge upp det—du har väl inte riktigt som någonsin har för att göra något. Men att leva ett meningsfullt och hälsosamt liv, den alkoholhaltiga och alkohol missbrukare behov att sluta dricka.

Oavsett om det är i januari eller en annan månad på året eller ett par dagar eller veckor åt gången, om du väljer att skära ner eller ta en paus från att dricka, vara tacksam för att det är ett val man kan göra. Att vara tacksam för att det är en olägenhet och inte en livstid för att bekämpa missbruk. Helt njuta av fördelarna av alkohol-fri tid, samt om nyttan av att inse hur beroende man kan vara på den. Det kommer också att hjälpa dig att minska din risk för skadliga dryckesvanor.

I en undersökning som gjordes av Dr. Richard de Visser från University of Sussex han fann att sex månader efter Torr januari hade avslutat sju av tio personer som deltog hade fortsatt att dricka mindre farligt än innan. Och nästan en fjärdedel av deltagarna som hade druckit på "skadligt" nivåer innan Torr januari var nu i en mycket lägre risk kategorier för problemet att dricka.

Ibland skäms jag över mitt missbruk, men jag är stolt över min nykterhet. Jag vill inte ha medlidande heller. Jag delar min historia eftersom det hjälper mig, och jag vet att det hjälper andra. Ja, nykterhet är riktigt jävla hårt ibland, men det är verkligen vackert också. Jag delar båda sidor av missbruk, och jag är joggning min väg närmare min mest autentiska liv med varje drink jag springa, gå eller krypa bort från. Jag välkomnar alla som är villiga att vara ärliga med sig själva, det är inte lätt att ta en paus och kolla på för att se vad som fungerar och vad som inte är det, speciellt när det kommer till alkohol.

Om du har lyxen av att behålla ett jobb, pengar på banken, och sunda relationer med familj och vänner och samtidigt ha en sund relation med sprit, grattis. De av oss som är alkoholister som inte har den förmågan. Vi är missbrukare. Våra hjärnor är fast på olika sätt, och vi måste vara ärliga om det liv vi vill leva.

Jag behövde för att sluta dricka för att leva det liv jag vill ha. Om du väljer att sluta dricka för en månad, mer makt till dig, men kom inte och klaga till mig och andra missbrukare hur svårt det är att sluta dricka alkohol. Jag får det. Du kanske har ett problem, och detta är ett tecken på att du behöver ta itu med det. Eller kanske du bara behöver för att suga upp det och vet att ditt kall väntar på dig i slutet av månaden. Njut av fördelarna, men inte agera som om 31 dagar utan sprit kommer att döda dig.

Jo, för några av oss, dricka verkligen är liv eller död beslut.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar