Fallet För Att Klä Ditt Barn I Begagnade Kläder

Mina barn kan vara klädd i dina barns kläder. Det är, om du tappar dem på vissa Goodwill och sändningen butiker. När jag var liten, att bära secondhand kläder var skamligt. Jag är alltid orolig att det skulle vara som att varje "används prom dress" - avsnittet på TV någonsin — när en tjej bär klänning som hon fick på Goodwill förstörs med förlägenhet, eftersom de rika tik inser att det var hennes och berättar för alla. Mina barn? Inte så mycket av en oro. Kläder produceras i mycket större partier nu och enkelt stratifierat: Du får dem på Walmart och Target, eller om du får dem någonstans mer high-end.

Andra än den avslut rack på Mål och avslut rack på Phish webbplats, mina barns kläder kommer uteslutande från återförsäljning butiker. Eller kom från återförsäljning butiker — eftersom vi har tre pojkar, var två år isär, de två yngre har tillbringat hela sitt liv i hand-me-downs. Det innebär att vi kan uppdatera vår vardag genom T-shirts. Vi kan se tillbaka på bilder och säga, "Oh my gosh, jag minns när Blaise var i det gröna Phish shirt, och nu barnet bär det ."

Vi behöver inte köpa begagnade kläder bara för att vi kan men. Det finns flera viktiga anledningar till att vi förlitar sig främst på våra lokala återförsäljning butiker för allt från nya skor till vintern rockar. För det första, vi är fattiga. Okej, vi är inte verkligen fattiga, men vi har inte en massa extra cash att sitta runt. Min man är en lärare, så att du kan extrapolera vad hans lön ser ut (dvs, små). Jag är en frilansande författare, så att du kan extrapolera vad min lönecheck ser ut (dvs, tinier).

Ta hänsyn till den massiva student låneskulden vi intjänad födoämnesallergier att efterfrågan mina barn och jag har specialitet bröd och pasta och spannmål och desserter, och psykiatrisk medicin som föreskrivs av psykiatrisk doc att hålla mig frisk, och det lilla högen av kontanter blir ännu mindre. Vi släcka alla lampor. Vi kopplar apparater. Och vi butiken på begagnade kläder butiker.

Dessutom, har du shoppat på några av dessa återförsäljning butiker på sistone ? Jag skulle ha råd att klä mina barn i new Walmart togs. Men genom att köpa begagnade, jag kan däck ut dem i Mini-Boden, i vintage Ewok-shirts, i Kenneth Cole, och i Scooby-Doo/Mace Windu/Spiderman/Captain America — av bra kvalitet, för att inte skit.

De bär knappen-nedgångar och Ralph Lauren med khakis mer ofta än inte. Förra året, som jag faktiskt wrangled dem matchande Jul pyjamas på lokal barnens kläder återförsäljning butik. Jag tvivlar inte på att jag kommer att klara samma bedrift igen detta år. Jag har haft folk berättar att de älskar hur väl jag klä mina barn. Jag tar det som en enorm komplimang.

Det finns en annan anledning till att vi bär används (inkluderat mig, så mycket som möjligt). Klädindustrin är utom kontroll. Många stora märken använder sweatshop arbete, och jag vill inte lägga mina pengar på ett system som utnyttjar fattiga arbetare i underutvecklade länder.

Sweatshop arbete och dåliga arbetsvillkor är inte de enda problem med nya kläder, dock. Kinas textil industrin ensam producerar cirka 3 miljarder ton sot per år. Det kastas överbord miljontals ton kläder per år, eftersom de var helt enkelt färgade fel färg. Floder med giftiga färgen från att ohämmat bruk run-off. Och textilindustrin använder en ofattbar mängd vatten. Enligt Wall Street Journal det tar 505 liter vatten för att producera ett par Levi ' s 501 jeans. Tänk på alla jeans Levis gör på ett år. Tänk sedan på alla kläder i din lokala köpcentret, din lokala Mål, din lokala Walmart. Multiplicera det med varje mall och varje Mål och varje Walmart. Textilindustrin faktiskt är det tredje största användaren av vatten i världen.

Så vi shop som används. I processen, de flesta av våra pengar går till välgörenhet, och de pengar som inte går det används för att stödja lokalt baserade företag. Mina barn är klädd bättre än jag kunde klä dem nya. Och de har aldrig klagat, inte en gång, av att bära secondhand kläder en främling som har slitna, eller bära kläder som deras bröder har slitit före dem.

Du kan hålla din mall. Jag är på väg till Goodwill, till Rondeller, till den lokala cancer charity sparsamhet butik. Jag ska gå på eBay för att få specialitet objekt, som kids' våtdräkter. Och då, när jag är klar, jag ska gå över till ett online-sändning butik för mig själv. Jag behöver min egen används garderob, trots allt, och jag skulle personligen föredrar försiktigt används Gissa och Marc Jacobs till en helt ny Walmart.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar