10 Dread Värdig Mamma Stunder

Kom ihåg att dessa sena nätter försöker att lugna ett kolik barn? Eller hur du tillbringade dagar muta dina tre år gammal med M&Ms till pretty pretty please-bajs-på-pottan? Vi klagar och klagar över dessa vardagliga, mindre än glamorösa stunder av moderskapet, men jag vet inte, i nästa fas av föräldraskap ser ganska jäkla skrämmande för mig.

Som min sex år gamla förbereder sig för att "ta examen" från dagis, det känns plötsligt som att han är ett steg bort från högstadiet och faller i kärlek och att få ett körkort. När jag verkligen stanna upp och tänka några av de utmanande och – ja – smärtsamma mom stunder som utan tvekan är framför mig, det får mig att uppskatta (och jag vågar säga, att njuta?) i dessa dagar när min största föräldraskap dilemma är om jag ska låta mina barn titta på de motbjudande "Bubble Guppies" för femtielfte gången. Här är de tio stunder som jag fruktar mest...

1. När mina barn frågar mig om jag någonsin rökt cigaretter, drack i gymnasiet eller har någon annan stygga saker och jag har att besluta om att platt-ut ljuga eller tala om för dem att någon version av sanningen.

2. Förändrade min sons lakan när han är tonåring och att hitta bevis på ... ja ... du vet ...

3. Med "the talk". Åtminstone min man och jag var och fastnar med att inleda en, eftersom vi har en son och en dotter. Men vi mammor får skruvas. Det är vi som måste sjunga lov tamponger och förklara hur barn ur en kvinnas kropp, och "Du kommer att blöda varje enskild månad under de kommande 25 åren!" låter spännande.

4. Att ha sagt "jag hatar dig!" när det låter som att de menar det.

5. Första gången något av mina barn blir mobbade: oavsett om det är online, på rasterna eller av den lokala "mean girls." Jag vill tro att det aldrig kommer att hända, men det verkar bara typ av oundvikligt i dessa dagar.

6. Att leva med en lynnig, dramatiska, hormonella tonårig flicka. Det finns bara plats för en moody ' kvinnliga i detta hus och ni tittar på henne. Detta kommer att bli kul. Åh, och ja, Mamma och Pappa, jag inser att detta är vad du kallar karma. Du kan sluta skratta nu.

7. Inser att jag inte längre kan bidra med mina barns läxor (algebra, någon?), vilket leder dem att tro att de är smartare än mig.

8. Inställning av utegångsförbud och sedan stanna uppe sent och tittade på klockan, väntar för dem att gå i dörren på ett säkert sätt. Tacka Gud för att skicka sms. Kom ihåg att behöva göra det hemska 11:30 ringa till dina föräldrar att berätta för dem att du kommer att vara sen?

9. Två ord: - körkort.

10. Den minut som jag går från att vara "Mamma" till bara "Mamma".

Vad oundvikliga stunder har du fruktar?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar