7 Anledningar Till Att Jag Fruktar Att Potträna Min 2-Åriga

Jag vet att det låter galet, men det är sant. Jag vill inte att pott träna min 2-åring. Jag berättade att de flesta människor ser fram emot att potträning. Eller kanske mer korrekt, de ser fram emot att med en potta utbildade barn. Jag får det—bra, mestadels—men processen i sig suger. Och om vi är ärliga, efterdyningarna är inte alltid så bra heller.

Här är några skäl till varför jag har hållit blöjor runt:

1. Ett Barn i Blöjor Kan Gå var som Helst

Bokstavligt. De kan var som helst. Kör dina ärenden, delta i playdates, eller gå till parken. Visst, det är möjligen stinkande. Sant, blowouts är alltid en risk. Och oavsett mode det kom, att städa upp en kid ' s sönderslagen dump gag-värdig. Men det är det. Let ' s face it: Blöjor är dyra, men de ger oss frihet.

2. Jag är Trött på att Städa

Trots att jag är i badrummet och vad som verkar vara alla dagen lång, min dotter på något sätt lyckas att vänta tills hon är utanför toalett att gå till. Ska jag städa upp pölar och blöta underkläder. Vackra rosa prickar är behäftade med vad som bara kan beskrivas som en biohazard. Detta är bortom otäck. Och mellan att städa upp golvet, soffan och mattan, det är en vansinnig mängd av tvätt att göra, massor och massor av små stinkande underkläder, byxor och strumpor. Och om du inte vill äga hundratals av dessa poster, tvätt som måste göras hela tiden.

3. Jag är Rädd för att Gå Utanför Huset

Skulle vi göra det genom våra ärenden? Är en playdate för störande? Kommer hon försöker att använda en toalett utanför huset? Bara tanken på att en olycka inträffar i Målet är dödligt, och en olycka till min väns hus är värre. Jag vet att dessa saker hända, och jag är definitivt inte ensam. Men det gör inte det hela mindre pinsamt för mig eller mindre svåra att åtgärda. När jag potta utbildade min son, jag bar min favorit fläck och lukt avlägsnande spray med mig överallt där vi gick. Mina vänner började fråga mig om jag var en representant för företaget. Nope, bara paranoid.

4. Offentliga Toaletter

Jag behöver inte förklara detta .

5. Jag Är Trött på att Höra mig Själv Prata

När jag får tillräckligt modig för att våga sig ut, alla jag kan höra min röst. Jag är inte chatta med vänner. Jag är inte sjunga med mina barn. Jag talar inte ens för mig själv. Jag frågar min potta-trainee om hon har att gå på pottan igen och igen och igen...och igen. Inte bara är jag irriterande mig själv—och min dotter—jag brukar sluta prata mig själv till att behöva använda toaletten. Usch.

6. Jag kan Fortfarande inte Bära en Väska

Glömt plånboken, det är för riskabelt. Istället för blöjor och rash cream, jag behöver extra underkläder, byxor och strumpor. Jag också stoppa i en massa påsar av plast för smutsiga kläder. Jag använder Ziplocs sedan var andra gången jag använder den väska jag glömma det och till slut hitta det och en vecka senare. Om det inte vore för den förseglad plast, min skötväska skulle lukta värre än en porta-potta. Göra plats för våtservetter, snacks och koppar också. Det är en stor belastning. Kanske kan jag damma av min plånbok nästa år.

7. Den Pottränad Barn Är Oförutsägbara

Enstaka olyckor är oundvikliga, och de uppträder på platser som dina svärföräldrars hus på deras fina nya matta. Den pottränad barn "inte gå" hela morgonen länge tills det är en 911 nödsituation och du är mitt i livsmedelsbutiken med en kundvagn full av mat. Att plötsligt behov av att gå uppstår vid sämsta möjliga tider—på väg ut när du är sen, två minuter in en simtur lektion, och när du är paketerade för kallt. Visst, blöjor inte i budgeten längre, men vi betalar i otaliga andra sätt.

Det är inte konstigt potträning är en enorm milstolpe, och det är rättmätigt mer spännande för mödrar. En gång tränade helt, budgeten är gratis blöjor. Tvätten är lättare och inte en potentiell biohazard. Ärenden och playdates återkommer i schemat. Men att komma dit är ekvivalent med att försöker att gå upp "ner rulltrappan." Jag vet att jag ska få potträning mitt barn. Hon behöver lära sig någon gång, och det är upp till mig. Hon kommer att få potta utbildade. Och hon kommer inte att gå på college i blöjor. Snart nog kommer vi båda att vara redo och min tvätt kommer vara fylld med massor av illaluktande rosa underkläder.

ADVERT

Lägg till din kommentar