Nog Med "jag Vill inte att Dem Heter."

Om jag hade en dollar för varje gång jag hört detta, jag kan betala av mitt hus, ditt hus och förmodligen har tillräckligt kvar för en ny fin bil. Älskling, det är dags att vi hade några riktiga prata.

Jag får höra detta. Hell, jag har till och med sagt det själv. Men faktum är, det handlar inte om DIG. Det blev aldrig av. Det har inte varit om du sedan ögonblick doktorn sade: "är Det en pojke!" eller "Det är en flicka!" Ledsen solsken, jag är allt för synd fest för en från tid till tid. Detta motstånd en etikett sak, du är bara att hålla huvudet i sanden. Det är inte att hjälpa ditt barn alls. Du tror att märkningen kommer att skada dem? Vad tror du ignorerar vad är det som pågår?

Ditt barn redan HAR en etikett. Konstig en. Bråkstake. Det egendomliga en. "Vad är det med barnet?" en. Varför inte få dem rätt? Ännu viktigare, få dem rätt stöd på plats för att lyckas.

Etiketten är ett nödvändigt ont. Jag vet att praktiskt är ungefär lika roligt som att se målarfärg torka, men det är vad det är. Du tror att du kommer att få ett försäkringsbolag att betala för någon form av intetsägande hjälp? Jag kan inte ens få dem att betala för mycket tal terapi och mina barn har etikett av autism! Plus att jag får den extra rolig bonus med att ha min årliga samtal med dem: "Varför ja, jag kommer fortfarande att ta honom till talterapi och betala ur fickan. Han är fortfarande mycket autistiska! Han ville inte magiskt att återhämta sig från sin svåra expressiva och receptiva kommunikation problem bara för att vi nått gränsen. Go figure!"

Och i skolan, ledsen, du kommer definitivt att behöva etikett där. Ingen att dela ut individuella utbildningsplanen är allt willy-nilly för sparkar. Du vill att fri och lämplig utbildning som lagen ger ditt barn att ta emot, du har att få den etiketten. Du gör bara. Om du vill få bästa möjliga skräddarsydda utbildning för ditt barn, dig bäst acceptera att etiketten du är så rädd för att ringa dem.

Jag får det. Det gör jag verkligen. Jag var i förnekelse för år. Jag ville inte se vad som var mitt framför mitt ansikte. När jag började acceptera det, ja, jag fick användas till det. Det är inte ett fall av att bli bättre. Du bara börja hitta ditt barns egna spår. Jag började följa den guide som autism som skickas till mig. Ja, det finns täta stopp för "fönster frites," och jag vet mer om tåg än jag någonsin trodde var möjligt. Jag började få lite bättre flyt i sitt eget språk och samtidigt lära honom min hand. Jag såg senaste etiketten.

Med andra ord, jag fick eff över mig själv.

Alla vill ha vad som är bäst för sina barn. Kanske är det autism. Kanske är det något annat. Vad det än är, låt oss inte lägga terar du som förälder till mixen.

Relaterade inlägg: Vad Du inte Vet Om att de Vilda, Ostyrigt Barn

ADVERT

Lägg till din kommentar