Varför jag inte Vill Att Mina Barn ska Vara "För Fin"

Vi kallar det för hennes asshole ansikte. Det är där min åtta år gamla, Norah, lutar huvudet åt sidan, gör ögonkontakt, och drar hennes läppar till en rak linje. Då hon inte vad jag sa bara till henne också. Jag säger till henne att inte gå till sängs, och hon ger mig asshole ansikte och fortsätter att titta på TV.

För några dagar sedan, vi var på min sons fotboll spelet. Jag sa Norah att ta hennes yngre syster till lekplatsen och Norah vände sig om och gav henne asshole ansikte, och fortsatte att gå, hennes yngre syster fortfarande vid min sida.

Varje gång hon ger mig asshole ansikte, jag säger till henne att cut the crap. "Titta inte på mig så där, säger jag. "Vem tror du att du är?" Och visst, hon gör det ändå.

Men här är grejen med hennes asshole ansikte. Lika mycket som jag hatar det, lika mycket som det som driver mig bonkers och jag kan inte stå ut med det, jag kan inte hjälpa men respekterar hennes starka vilja.

För faktum är: Ja, jag vill att höja typ barn, men jag vill inte höja barn som inte själv förespråkar, eller steg upp för att försvara andra när det behövs. Jag vill inte att mina barn ska vara för trevligt.

Innan jag blev förälder har jag använt för att lyssna till min äldre syster klagar på att hennes dotter. Hur hon aldrig lyssnat, pratat och tillbaka, och tyckte hon var chef. Jag berättade för henne att det bara visade att hennes dotter höll på att bli en viljestark kvinna.

"Du gör henne ut för att vara en idiot," skulle jag säga. "Hon kommer att växa upp och bli en VD eller en senator eller president. Du bör uppmuntra denna typ av sak," jag skulle säga. Melissa gav mig en blick som tycktes säga: Du har ingen aning om vad du talar om.

Och faktiskt, det gjorde jag inte. Det är svårt att leva med en viljestark barn . Ingen tvekan om det. Men den fråga som jag ofta stöter på som förälder (och jag antar att jag inte är ensam) är hur mycket stark vilja är för mycket? Var ska man dra gränsen mellan att uppmuntra ditt barn att vara för snäll, och möjligen gick över, till att vara den typ av person som står upp för en orsak? Den typ av person som står upp för en vän när de behandlas illa? Den typ av person som inte är rädd för att verka för sig själva — för att be om en högre lön, att be om en höjning, för att be någon att sluta misshandla dem?

För att vara helt ärlig, jag är inte så bra på dessa saker. Jag anser mig själv vara en ganska trevlig kille, och när jag tänker tillbaka på mitt liv, det finns stunder när jag känner att jag borde ha bett om mer. Jag känner att jag borde ha stått upp för någon, eller något, och gjort en skillnad. Jag vill verkligen inte att mina barn. Jag vill inte ha dem att leva med sorg.

Men detta är vad föräldraskap handlar om, eller hur? Det handlar om att försöka uppmuntra de bra egenskaperna i ditt barn, samtidigt rensa ut de dåliga egenskaper, samtidigt som man gör det bästa du kan för att hålla din mentala hälsa.

Så när Norah gav mig att titta och gick till lekplatsen, jag stoppade henne. Vi hade ett samtal om respekt. Hon stack ut sin underläppen och såg på marken. Jag berättade för henne att jag ville att hon skulle växa till en viljestark kvinna men när det kommer till att hjälpa till med familjen, hon som behövs för att respektera mig.

Ca 20 minuter till att spela, en äldre pojke på lekplatsen drivit ett yngre barn. Norah gick fram till den äldre pojken, gav honom asshole ansikte och sa åt honom att lämna pojken ensam. Hon stampade henne rainbow skor, och glodde, samma som hon gör varje gång jag skickar henne till sängen och hon sätter upp en kamp. Det var samma blick hon ger mig när jag insisterar hon ta ett bad, eller borsta håret eller äta tre tuggor av middagen. Inte överraskande, pojken backade eftersom, låt oss inse det, min dotter är en tuff ung dam. Sedan hjälpte hon till den yngre pojken.

Jag drog henne åt sidan en stund senare. Hon tittade upp på mig med blå ögon, och jag kunde berätta att hon var rädd att hon var i trubbel igen. "Vad du gjorde där," sade jag, "var awesome ."

Hon log och jag sa till henne att det är dessa matcher som är värt att kämpa. "Det är när jag vill att du ska vara viljestark." Jag blinkade mot henne, och hon fnittrade. Sedan gick hon tillbaka till lekplatsen, händer i nävarna, känslan av att vara stark.

Detta är vad det ser ut som att fostra ett barn till någon som är villig att verka för sig själva och andra. Det ser ut som att säga till dem att sluta när det är som behövs, men också att uppmuntra dem att stå upp för det som är rätt, och att stå upp för sig själva och andra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar