Jag Förstår inte 80-talet Nostalgi, Och jag är OK Med Att

Jag är ett barn av 80-och 90-talet. (Okej, mer av 80-talet än 90-talet, men låt mig ha detta, mmmkay?) I varje fall, jag ska vara hela tonåring nostalgi som är på modet just nu.

Utom, ja, det är jag inte.

Jag var ett blygt barn, alltid bara i periferin av "cool kid-gruppen," och vi bodde i en teeny tiny stad . Så jag missade båten på en hel del trender. Jag såg inte någon Star Wars film tills jag var väl i min 30-årsåldern med barn i min egen. Jag har fortfarande inte sett Mystic Pizza , Fast Times at Ridgemont High eller någon av de Indiana Jones - filmer. Jag ville inte gå till en NKOTB konsert, och vår familj inte har kabeln så att jag aldrig tittade på MTV.

Enkelt uttryckt: jag är lite av en outsider. Alltid var, förmodligen alltid kommer att vara. Och jag är 100% okej med det.

Oavsett anledning, det är vad det är som när man växte upp en "outsider:"

1. Man vet ofta inte att folk pratar om.

Jag bara nyligen listat ut vad "It' s Gonna be Kan" memer är allt om eftersom jag inte var en enorm NSYNC fläkt. Jag var tvungen att googla det. På allvar. Du får som används för att nicka huvudet, fake-leende och uh-huh ' ing när folk gör populärkulturella referenser.

2. Du skonades några pinsamma bilder.

Jag fick inte till att jean-tight-rullande trend så populära tillbaka i dag till ca 2 veckor innan trenden gick ur modet. (Side note: jag bokstavligen bara lärde mig detta kallas "pegging.") Jag hade inte retas mitt hår till himmelen, och jag bara använt en scrunchie på en gång (inte 15). Och TACKA GUD FÖR DET. För även om jag har en skit massor av pinsamma bilder från min ungdom, den fula mode trend påminnelser är minimal.

3. Du har motståndskraft och sympati — för de gånger när ditt barn känner vänster ut.

Min äldsta son var bokstavligen sista person i sin klass för att få en cell phone och tro mig, han påminde mig om det på en daglig basis. Men när du växer upp som enda barn utan att kabel-och A/C (true story), får du ganska motståndskraftiga när det gäller "men jag är den enda" argument från dina barn. På samma gång, kan du också känna och uppskatta sin ångest i ett alltför konkret sätt.

4. Du lär dig att olika är bra.

Kanske du missade barndom trender på grund av att din familj inte har extra pengar att blåsa på att passera faser. Eller kanske din kultur, religion eller uppfostran avstånd dig en bit från vad som var accepterat av "i mängden". Eller kanske du bara marscherade i takt med din egen trummis och var aldrig riktigt med i vad som anses "cool" som alla andra. Oavsett anledning, när du är ute på slingan, du lär dig att olika är bra. Du lär dig att uppskatta gömda pärlor och mindre kända överraskningar. Du lär dig att flyga under radarn och göra din egen grej.

Jag tillbringade större delen av mitt liv med känslan att jag inte passar i, och sanningsenligt, det sög. Men vid en viss punkt, saker alla jämna ut. Du inser att livet handlar inte om trender eller pop-kultur. Det handlar inte om att veta allt inne skämt eller film linjer. Det handlar om att vara bekväm att vara du. Och att aldrig går ur stil.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar