Tala inte om för Mig Hur jag Ska Uppfostra Min Tonåring Om Du inte Har En

Jag älskar alla mina mama vänner i varje enskilt skede. Och mammor kan alla är överens om att varje skede av föräldraskap är olika. Men om en mer barn mamma försöker berätta för mig hur jag ska handskas med min tonåring, jag kommer att gå alla vägen avstängd.

Lyssna, moms, jag vet att du menar väl. Det gör vi alla. Var och en av oss har ett unikt perspektiv på moderskap och vilket skede av föräldraskap vi är i. När vi är nya mammor, vi har ALLA frågor och gärna inhämta råd från andra mer erfarna mammor. När vi äntligen träffa skolåldern, vi är lika glada att ha andra mammor att jämföra anteckningar med och ta reda på hur de hanteras i alla projekt, läxor, och disciplin.

Men något händer när ditt barn blir en tonåring . Det är denna klyfta i föräldraskapet som endast föräldrar av andra tonåringar kan förstå. Träffa tonåring år förändringar dig som förälder. Du är hyper plötsligt medveten om hur du betedde sig som en tonåring. Och nu tittar på ditt barn, du bara skaka på huvudet i förundran att du på något sätt överlevt.

Allvarligt Mamma och Pappa, tack för att inte förlora din shiz på mig HELA tiden. Tydligen min awesome inte sparka tills jag gick till college.

Tretton är den magiska nummer där saker och ting börjar förändras, men det är egentligen inte förrän i gymnasiet som man börjar stirra på ditt barn med både undran och oro. Det finns stunder av totalt awesome och andra där du vill att skaka sh*t av dem. Du kanske också undrar om de har stötte sitt huvud den senaste tiden eftersom "ZOMG, har du ens TROR bro?"

Som sagt, det är inget som solidaritet, av en annan mamma som har en tonåring i skolan. En förälder som förstår kamp och svårigheter som kommer tillsammans med de fyra långa år av studentexamen. En mamma som har överlevt sin andra omgång av högstadiet och bodde att berätta om det.

Så det är förståeligt att i detta skede av föräldraskap, du vill inte höra knäböj från en mamma som ännu inte hit som en milstolpe, eller hur? Eller ännu värre, någon som inte ens har barn.

Men vissa av dessa mammor med yngre barn känner att de måste ge någon form av "visdom" på varje mamma de uppfyller, särskilt de med äldre barn. De gillar att berätta hur de skulle hantera en situation och vad du ska göra för att få din tonåring att lyssna, vara tacksam, och steg upp på alla områden. I grund och botten, de tror att de kan använda samma taktik på en tonåring som de kan sina temperamentsfulla barn.

Och medan ja, du får säga en mycket av samma saker för att tonåringar som du gör småbarn ("använd dina ord", "jag kan inte hjälpa dig om du inte berätta för mig varför du gråter", "Nej, du kan inte ha det utanför!"), det är inte i närheten av samma upplevelse. Till exempel, en tonåring kan slå dig med en kall fakta om kroppen och vikten av att låta ungdomar uttrycka sig medan ett litet barn kan helt enkelt kasta ett utbrott och du ge eftersom du inte vill hantera.

Tonåringen är mycket mer rationell och sofistikerad dessa dagar. Du hittar dig själv reminiscing om din egen tonåring åren och vad ni önskat er föräldrar hade gjort annorlunda och försöka balansera det med dagens föräldraskap tips — och nästa sak du vet att du är mer stressad och förvirrad än när du började samtalet. Men så här kommer Barbara med sin aldrig ens försökt tips på hur man får din tonåring att avsluta läsåret på toppen.

Oh ja, det verkar som varje förälder är expert tills de komma till nästa steg.

Så, till alla er barn och skolan moms, jag uppskattar att ni försöker hjälpa till och erbjuder upp råd och jag förstår varför du gör det. Men snälla, tills du har en tonåring på din egen, prata inte med mig om hur man handskas med mina. Kom ihåg att din dyrbara ängel kan bli en helt ny person vid tretton års ålder och jag kommer att vara där för att hålla din hand och säga "jag sa ju det."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar