Den Första Regeln Av Morsan Klubb? Vi Behöver inte Prata Om Sömn

Fight club regler.

Detta är vad jag säger till föräldrar som börjar prata med mig om hur deras barn att sova hela natten igenom. Jag vet att du inte menar något med det. Jag vet att du är bara stolt över din lilla kille eller tjej. Du är stolt över de system du sätta på plats för att få det att hända. Du är stolt över hur mycket du kan få gjort eftersom du har kvällarna för sig själv. Du kanske även vill dela med mig hur jag kan göra mitt liv bättre genom att hjälpa mina barn att göra samma sak. Tack för det.

Men allvarligt, fight club regler . Vi talar inte om barnet sover. Det är regel Nr 1, och om ni vill vara med i denna lilla klubb av vår, måste du stänga den utvilad munnen av ditt hem.

Sömn, särskilt barn sova, är ett av de ämnen som alla har en åsikt, och en som för många vill dela denna åsikt. Jag tror att mitt barn var fortfarande täckt av födelse goo, i själva verket, när den första främling frågade mig, "Så...hur är han sova?"

Och eftersom han var så nytt, och även jag, som förmodligen var fortfarande täckt av goo och vill fly någon mänsklig interaktion så snabbt som möjligt, svarade jag ärligt, "Åh, han vaknar varje timme."

Rookie flytta, Mamma. Eftersom detta märke av sanningen öppnar dörren till alla åsikter.

"Du behöver för att kväva det i sin linda."

"Du är inte co-sova, är du?"

"Försök co-sova!'

"Få honom i sitt eget rum."

"Sätta sin säng, i ditt rum."

"Satte honom på hans mage."

"Se till att du inte lägger honom på magen!"

"Du måste låta honom gråta."

"Du måste låta honom gråta."

"Du måste låta honom gråta."

Som en erfaren mamma till tre barn med tre mycket olika sova preferenser och tre mycket olika sova erfarenheter, är det lätt för mig nu att filtrera igenom innehållet eller bara helt ignorera det. Men som en ny mamma, ja, varje bit av rådgivning som erbjuds var möjligt dolda heliga graal förslag som kommer att göra min lilla kille sover.

Jag var trött. Nej, jag var utmattad. Omvårdnad frågor krävde jag foder på båda sidor och sedan pumpa på båda sidor varannan timme dygnet runt. Och lilla man bara inte kan sova om han var invaggad i mammas armar samtidigt som studsade på jätte motion boll som min brännande lår och jag skulle ha velat kasta sig från balkongen i vår lägenhet byggnad.

Jag var redan co-sova. Jag fick bära honom hela dagen för att fylla sin "kärlek tank" (Tack, Dr Sears). Jag matade honom på efterfrågan och spädbarn massera och öva en nattliga rutin och rum-att dela och sen sängen-dela, och sedan sätta honom i sitt eget rum och att patienten genom denna "fas" av sömnlöshet. Jag läser böcker på mjuka sova utbildning och fastsättning och lugnande. Men min bebis som inte sover.

Det enda råd jag hade ännu att prova var det råd som fortsatte att komma till mig: Låt honom gråta. Det är vad som måste göras.

Jag har vänner som såg fram emot den dag de skulle börja sova utbildning. De är inte elaka människor. I själva verket, de är fantastiska föräldrar. De är kärleksfulla och organiserad och tankeväckande. Jag ville vara dessa människor. Jag sa till min man att vi skulle göra det. Jag berättade för min familj att jag var på väg att göra det. Jag diskuterade det med mina vänner och mammor på lekplatsen och eventuellt UPS-killen. Jag kunde inte sluta tänka på det och prata om det, och på kvällen när jag var ensam med min bebis och ammar honom i min säng, Jag grät om det — en hel del. Och jag kunde inte förmå mig till att göra det. Och jag kände mig som en komplett och totalt misslyckande.

En dag, några månader efter att min son föddes, jag åkte solo för lunch med mina väninnor. Min man och min son var på väg för att tillbringa några timmar tillsammans, och medan jag var nervös eftersom min son och jag var aldrig isär för mer tid än det tog för mig att ta världens snabbaste dusch var några dagar (du vet hur det går), jag visste att jag behövde lite tid med vuxna och min man som krävs för att bond med sin pojke.

Jag föreställde mig hans eftermiddag tittar mycket som jag gjorde för fem dagar i veckan: Sätta barnet i vagnen för att gå en promenad. Ta tre steg utanför hiss innan barnet börjar skrika att hållas. Ta med barn och barnvagn tillbaka på övervåningen dike barnvagn. Inser att barnet har stinkande blöja. Ändra baby. Överväga att gå tillbaka ner för att bära barnet på en promenad. Inser hur mycket tid som har gått och att det är dags för barnet att äta igen. Mata barnet. Acceptera att du är alltför utmattad för att gå ut nu och titta på en repris av Real Housewives medan promenader baby i cirklar runt soffan istället.

Man kan alltså föreställa sig den chock jag fick när min man svarade till min 16 - "Hur går det?" sms: a av eftermiddagen med, "Bra. Barnet sover i sin spjälsäng."

Upprymdhet. Glädje. Enorma kärlek och stolthet över att min man och son följde. Tillsammans har de knäckt koden. Barnet var tupplur i sin spjälsäng, och det skulle ge en välbehövlig vila för både dem och för mig när jag kunde replikera samma åtgärder och få mitt barn att sova.

"Och han bara grät som 20 minuter."

Sorg. Skuld. Enorma och eventuellt mordiska ilska uppstod. Han hade lät honom gråta ut. Visst, jag sa till honom att jag kommer att göra det, men jag hade ändrat mig! Och vi hade inte gjort det på rätt sätt — det sätt de böcker som sagt att göra det! Och jag hade inte varit där, och jag var inte känslomässigt redo och barnet hade gråtit för 20 minuter! Vi kan lika väl ha sjunkit honom på en kall och tom ö med ingen till hand om honom för en vecka. Grym! Min man var grym!

Så här är det: Mina barn överlevde det. (Min man överlevde det också.) Och jag skulle älska att säga att jag springboarded från denna framgångsrika nationella handlingsplanen för att träna mina barn att sova gott hela natten och ta vanliga tupplurar i sin säng medan jag faktiskt hade en timme att städa eller laga mat eller dusch, men det gjorde jag inte. Det gjorde vi inte. Min baby sov mindre än den tid det tog för honom att gråta sig till sömns. Min man såg i min intensitet och desperation som gråter ut det var inte för mig, inte för oss. Och jag insåg att jag inte hade för avsikt att sova utbildning mina barn.

Föräldraskap är lika känslomässigt laddat eftersom det är ansträngande och underbar. Det är en uppgift vi tar på största allvar och som vi kasta hela vår själva till. Att anta att det finns bara ett sätt att göra det är löjligt. Jag vet inte antar att du kommer att mata ditt barn på något visst sätt. Jag antar inte att du måste blöja ditt barn på något visst sätt. Jag tror inte att det är ett sätt att hålla din baby eller lugna ditt barn eller lära din baby eller älskar din baby. Så snälla sluta antar att det är enda sättet att hantera mina barns sömn.

Min baby, den som gjorde mig till mamma, kommer bli 5 i ett par månader. Och det har varit två barn sedan dess. Ett av dessa barn var en sleeper som älskade sin spjälsäng. Ett av de barn som fångar en tupplur när och var hon kan och tillbringar sin nätter uppkrupen i sängen med hennes föräldrar. De sover genom natten med en massa gånger. De vaknar för vatten, eller en olycka, eller en dålig dröm för många gånger.

Jag är just nu sitter på ett master sovrum med tre madrasser i det eftersom mina barn har fått tigga för en familj sleepover party och så det är vad vi gjorde. Jag är fortfarande trött. Jag kan fortfarande ibland önskar att jag hade kunnat låta mitt barn gråta ut så att de skulle ha sovit natten igenom förr. Men mest har jag slutligen accepterat att det är inget fel med hur jag hanterade mitt barn " att sova.

Detta är hur vi sover. Detta är hur vi förälder. Det är så vi växer tillsammans som en familj. Och jag älskar det. Och du kan inte, men saken är den, att jag kommer aldrig att få veta eftersom vi inte prata om sömn.

ADVERT

Lägg till din kommentar