Vad Jag Insåg När Jag Köpte En "Mamma-Bh'

Litteratur, bh, stora fordon, frisörer, jeans, musik, filmer.

Vad har dessa saker gemensamt? Tja, om du väljer fel som du kommer att vara märkt som en del av en av de mest oattraktiv, ointressant, och generellt ömkansvärda grupper av människor runt om: mammor.

Vi har alla varit där. Pinsamt att erkänna att vi följer en viss bloggare, fast besluten att aldrig köra en minibuss, tvångsmässigt textning bilder av våra denim-klädda butt till våra vänner: "Gör dessa ser för mycket ut som "mamma" jeans?"

Jag hade trettondagen jag ska dela i omklädningsrummet av en populär rosa, och secret underkläder butik samtidigt utan framgång fyllning mina bröst i en behå och försöker förstå varför det inte fanns en enda storlek som passar bekvämt. Jag lämnade butiken besviken, men orubblig i min vägran att spendera $50 på en bh som skär in i min rygg, kunde inte hålla i flickor, och såldes av en butik unapologetic i skuldsättningsgraden sina varor till ett college-åldern demografiska.

Då jag vandrade in i en high-end varuhus som jag aldrig tidigare trodde att prova eftersom min mamma hade handlat det för hennes bh.

Vad jag hittade förändrat mitt liv.

Dessa behåar var samma pris och högre kvalitet. Dessa behåar var ganska och lacy och mer i linje med min mognat estetiska. Också, "mamma behå" jag tvekade för att ens prova på var den bästa bh jag någonsin har köpt. Det passar som en bekväm handske. Det formade mina bröst genom smidigt att sätta dem i pre-baby position utan stöttning dem upp till min haka som ett desperat förstaårselev på en frat fest. Jag tyckte att det kändes bra och jag såg bra ut – som en kvinna, och ja, som en mamma.

Så mycket som jag älskade det, jag tvekade jag lägger den på disken för mäklare att ringa upp. Jag ville inte vara kvinna med fyra spännen på baksidan av hennes behå? Jag ville inte min man att se det? Vad skulle mina vänner säga? Jag är bara 28! De var noga med att snark.

Men som jag orolig för vad de skulle säga om mig – och vad denna bh skulle säga om mig – jag kunde inte hjälpa men kom ihåg att lätt stöd, som rymlig kopp, som brett och kompetent raden av spännen. Den ofrånkomliga sanningen var, att denna bh var avsedd för mig. Eftersom jag är en mamma.

Precis som ungdomlig, låg underhåll bob är utformad för mammor som mig. Precis som den minibuss som ger snabb åtkomst och konflikt-gratis-utrymme för barnen, och mamma bloggar om att gå på till leda om hudbristningar är okej och försäkra mig om att det jag gör frågor och jag kommer att överleva. Och mamma jeans? Tja, de kan bredda min rumpa, men de gör säkert stoppa i min sträckte ut magen, så jag kommer att ta en lång skjorta och rock dessa bad boys.

Jag kommer inte be om ursäkt. Vad är mer, jag är inte bara att stå upp för min rätt att vara bekväm oberoende av människors oförskämd kommentarer. Jag kommer också att säga det: att Fästa ordet "mamma" till något för att beteckna tant-ness och/eller en total brist på kyla, eller att antyda en oförmåga att urskilja verkliga konstnärliga värdet i en produkt, är åldrade, sexistiska, och platta ut fel.

Mammor kommer i alla olika former, och det enda man kan veta säkert om en mamma är att hon är en kvinna som vid något tillfälle blev ansvarig för andra människors liv. En hel del gånger att förändring innebär att deras kropp förändrats deras motiv blev mer osjälviska, och de installerades i en gemenskap med en gemensam uppsättning erfarenheter som gör att vissa typer av konst flytta och inspirera.

Hur är några av de saker tant, skrattretande, eller patetiskt? Resonemanget verkar absurt cirkulär. Mammor är unsexy eftersom deras stereotypa val som gör dem så, men vad gör dessa val unsexy är att de är typiskt väljs av moms. Den enda logik kan man hålla på i det här respektlösa dynamisk är att mammor är i grunden unsexy.

Men för att något ska anses vara unsexy inte det betyda att det inte inspirerar till sex?

En 28-årig mamma till tre som skriver en mamma blogg, den i bekvämligheten av hennes mamma behå, ropar till Adele, och rullar upp manschetter av hennes mamma jeans, jag kan försäkra er att detta är helt enkelt inte sant. Jag är framför allt sexuellt attraktiva för min man, och det ser ut får jag i affären och gym försäkrar mig om att han inte är den enda som tycker detta.

Precis som dessa stereotyper inte definierar "unsexy," att de också inte definiera vad det innebär att vara en mamma. Jag kör inte en minibuss mitt hår är alldeles för lockigt att dra bort en mamma bob, och Livstid filmer är alltid lite för på näsan för min smak. Och vill det eller inte, jag är ganska säker på att varenda en av oss är på denna planet eftersom en kvinna som bar oss i hennes livmoder.

Du vet, som en mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar