Varför jag Vägrar Att Göra nyårslöften, Och jag Gör det Här Istället

Minns du den Vänner Nyårsafton avsnittet "Den med Alla de Resolutioner som" när Ross försökte göra 1999 i "Ross" och sedan fastnat i hans egen läder byxor? Hans resolutioner som inte blev så bra. Den andra Vänner kämpade för. Rachel kunde inte sluta skvallra, och det gjorde ont fysiskt Chandler att sluta retas eller skämta om hans vänner.

Visar sig, vi är som vi är.

Men ändå, varje år den 1: a januari, vi känner oss tvingade att göra drastiska förändringar.

Inte få mig fel–förändring är bra. Så är self-förbättring. Men ofta sätter Nya År resolutioner bara ställer oss upp för orealistiska förväntningar och misslyckande, eftersom vi anser att vi bör ändra vs faktiskt vara redo att ändra.

Jag som används för att göra beslut. Varje år vill jag meddela att min önskan om att inte planera, att gå ner i vikt förbättra min kondition, dricka mindre alkohol, och hitta sätt att förbättra min arbetsglädje. Åh, jag ville inte bara fokusera på en av dessa saker. Jag förväntade mig ett helt liv översyn. Om jag var på väg till förändring, då är det fan det vill jag ändra på! Go big, eller gå hem! Nytt år, nytt jag! Det var som om en ny kalender var ensam nog för att ge mig kommer makt och de verktyg jag behövde för att utveckla mig själv. Jag placerade för mycket aktier i ett datum och inte tillräckligt i min vilja att undersöka varför jag behövde eller ville ändra. Och när jag inte håller mig till min resolutioner, jag gav bara upp på dem. Jag sa till mig själv att jag hade misslyckats, så varför bry sig.

Tillväxt är rolig på det sättet. Vi behöver släppa gamla vanor och meddelanden innan vi kan lägga till nya och hälsosammare och kära. Att arbetet inte tvingas.

Jag tvångsmatas mig en hel del skitsnack och oftast slutade med att känna sig som ett misslyckande eftersom jag inte kunde uppfylla de löjliga standarder skulle jag för mig själv. Jag är också en perfektionist och har haft för att påminna mig själv att jag inte "borde" mig själv. Vi kommer inte att sluta röka, motionera mer, eller att dricka mindre, om vi bara tror att vi bör .

För mig, som leder till själv-sabotage, självförakt, och upprepar negativa mönster av tänkande och beteende. Jag gör inte detta längre. Jag har gått tillbaka till att lyssna på min inre röst. Jag är mycket intuitiv och få starka gut känslor om saker och ting. Jag litar på att dessa känslor mer än en kalender datum laddad med förväntningar.

Så, istället för att resolutioner och känslan som jag borde göra ändringar, kommer jag in i mig själv regelbundet under hela året. Jag lämnar utrymme för att utvärdera situationer eller känslor som slet i mitt hjärta och sinne. Jag itu med gnagande frågor som de kommer och göra ändringar i stunden i stället väntar med 1 januari att rulla runt. Vi blir inte nya och bättre versioner av oss själva över en natt. Förväntningarna för förändring kan helt enkelt inte vara en att-göra-lista. Självreflektion och små justeringar lägga till upp till en ny början som förvandlas till tillväxt–ständig tillväxt som är erfaren och underhålls över tid, oavsett vad vårt mål är.

Vår livskvalitet handlar inte alltid om stora förändringar, antingen. Det handlar om att ta 30 minuter att gå en promenad eller springa. Det är att stanna för att ta en kopp kaffe med en vän. Det tar tid att laga en hälsosam måltid i stället för att nå för att ta reda på menyn. Det är som läser din favorit barndom boken till dina egna barn. Livet handlar om att insupa den friska, glada och medvetna upplevelser som gör livet värt att leva; när det kommer till shoulds, men vi bör inte vänta på rätt tillfälle att börja leva. Om du är villig, tiden är alltid rätt.

Stora förändringar är en del av livet också. Jag började min egen omvälvning på en söndag morgon i februari. För veckor under yoga klasser, instruktören hade frågat oss vad vi skulle förändra i våra liv om vi hade modet. Vad skulle vi göra annorlunda om vi var inte rädd för obehag? Hon frågade när vi gick genom vår praktik som vi andas genom hårdare poser och genom gånger när vår instinkt var att komma bort från obehag. Hon bad att vi kvar i obehaget och se vad som händer. De ord, som slutligen hjälpte mig att erkänna att jag är en alkoholist. Och när jag tittade mig i spegeln på att kalla februari morgon, jag var redo för en förändring. Jag var redo att prova.

Jag hade använt tidigare Nyårslöften som ett sätt att sakta ner mitt drickande. Men missbruk fungerar inte på det sättet. Jag helt enkelt inte kunde sakta ner det. Jag slutade aldrig det heller. Det är alltid det, rasar mot gamla sår och nya känslor. Jag kan inte stoppa missbruk, men jag kan stoppa åtgärder som föder det. Det är en stor uppgift, men. Och tills jag var verkligen redo att sluta dricka och sitta i min obehag snarare än att röra sig bort från det, var jag inte kommer att bli framgångsrika. Även efter att ha varit redo att komma nykter betyder inte det var en smidig övergång. Jag snubblade och återfall. Jag var tvungen att lära känna mig själv och presentera mig igen till nära och kära. Jag är fortfarande lära sig, men jag har varit nykter i över ett år. Jag kreditinstitut min nykterhet med hela mitt hjärta vilja att göra jobbet, och inte med ett vemodigt målet för ett nytt år.

Det nya året kan vara en bra tid att reflektera, men det är inte nödvändigtvis den bästa tiden för att skapa förändring bara för förändringens egen skull. Mål, oavsett hur stor eller liten, kan ställas in varje gång. Och när dessa mål eller intentioner inte kan komma till stånd, komma tillbaka och försök igen. Om du ställer in och slutföra ett nyårslöfte, bra för dig. Egentligen. Men lägg inte för mycket lager på idén att våra bästa liv och jag kan bara uppnås i början av varje år. Inte fastnar i dina skinnbyxor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar