Jag Gillar inte Barn

Jag är inte ett fan av baby steg. Som något som är 0-12 månader.

Innan hade jag en bebis på min egen, jag föraktade barn. (Jag har fortfarande lite att göra).

Att någon skulle ge mig ett barn att hålla och jag skulle sätta mina armar ut som en zombie. Som om jag var på väg att hålla de mest avskyvärda varelse i världen. Jag skulle svettas. Jag ville spy.

När jag fick mitt första barn, jag var bra för ca två veckor. Ingen känslomässig reaktion på hennes babyness. Jag meannnn, jag var hög på nya mamma adrenalin, Oxytocin och rakt upp rädsla.

Då besök av familjen stannade. Min man gick tillbaka till jobbet. Det var jag. Ensam. Med det här barnet.

Mina hormoner (du vet de där glada, adrenalin nya mamma hormoner?) tankas. Blöja förändringar ad nauseum. Jag var en mjölk-maskin (som inte ens producera tillräckligt med mjölk för att föda mina barn). Formel stinker som hundmat. Den tvätt som är full av smutsiga onesies är minst en meter hög. Barnet grät och ibland hade jag ingen aning om varför. Och den ständiga tankar som går genom mitt huvud: "jag är uttråkad. Jag är instängd. Jag är fucking utmattad. När är det naptime? När är det läggdags?"

Så vidare och så vidare.

Jag har alltid varit vansinnigt svartsjuk av de mammor som säger att de föll i kärlek med sina barn då de lagt ögonen på dem. Det verkar som att denna romantiska kärleken mellan en mor och hennes barn är vad som är plaskade på varje skylt, TV-reklam och föräldraskap bok.

Och här är jag erkänna att jag inte är slagna med min baby. Som, jag är lite erkände mördare.

Här är obligatoriska, "Ja, jag älskar min dotter och skulle inte byta det för världen." Det, är du lycklig? Jag är inte helt skruvas upp. Jag bara inte gillar barn. Och här är varför:

1. Amning. Läckande bröstvårtor, chaffed bröstvårtor, svullna bröst, blockerade kanaler, behöver jag gå på?

2. Projektilen bajs. Att skit kan skjuta klart i hela rummet. Ingen har förberett mig för det.

3. De sover inte. Eller om de inte sover, de sover om du inte vill ha dem. Min dotter skulle ta dessa awesome 5 timmars nap på eftermiddagen och sedan inte sova mer än 2 timmar på natten. När jag försökte fixa hennes dag/natt förvirring det bara saker och ting värre – för då är hon inte sova alls.

4. De är ömtåliga. Jag var hela tiden orolig att jag skulle bryta min dotters ben bara genom att hålla hennes "fel" sätt. Eller att jag skulle leda henne att kvävas om jag swaddled henne på fel sätt.

5. De kommunicerar inte som resten av oss. Det kan de inte. Det är en gissningslek. Så med varje rop som du har för att undersöka och eventuellt prova ut 5 olika saker (blöjbyte? Flaska? Linda? Tummy time? Swing?) innan du räkna ut vad ditt barn säger du.

6. De är roliga eller söta för liknande 2 sekunder, och då är de antingen hungrig, poopy, för kallt, för varmt, trött, VAD BARN ÄR för som hela resten av dagen. Rolig och söt är ibland alldeles för långt och få mellan.

7. De flesta barn ser ut som utomjordingar. Mig gjorde.

8. Bebisar gråter på restauranger. Och det är irriterande pinsamt och frustrerande. Inte ens värt ett IHOP-fliken. Jag ska äta en skål med Cheerios hemma innan jag tar med barn till en restaurang. Sida notera - att bebisar gråter på planen också. Vilket suger för alla på planet, men jag gauran-fuckin'-teeeee att det suger mer för den förälder som barnet. Jag har varit på båda sidor, tack så mycket.

9. Babykläder är i själva verket rocket science. De är svåra att installera, flytta och rem. Och när du behöver räkna ut allt, och barnet är i det, – han eller hon är förmodligen skrikande blodiga mord. Eftersom barn inte gillar bilbarnstolar.

10. Alla försöker röra barn. Vilket innebär att alla försöker att prata med dig...den förälder. På köpcentret, i mataffären, pumpa gas, på en offentlig toalett. Duuuuudddeee, jag gillar inte människor.Jag särskilt gillar inte slumpmässiga främlingar som kommer fram till mig och säger att min grabb, "OOoohhhhhh, mmmeeyyyy gooossshhh, är du inte en sötnos patootey, lite bbbabbbbbyyyy, ja du..muah muah muah. Wook på de wittle toesie woesies." Usch.

Spädbarn. Vad är att som ?!

Relaterade inlägg: 10 Saker Du Bör Veta Om Bebisar

ADVERT

Lägg till din kommentar