Jag Har inte Vårdnaden Om Mina Barn — Och Detta Är Vad Det Innebär

På grund av en psykisk sjukdom som lämnade mig förvirrad och orkar för över två år, gjorde jag det svårt men i slutändan osjälviska beslut att inte har vårdnaden om mina barn .

Vad innebär det?

För den längsta tid som jag inte vet. Vem är jag, om jag inte först och främst deras mor?

Deras far är deras primära vårdgivare, deras juridiska och fysiska guardian, och deras antal; deras gå-till kille. Och detta kan vara och var en förkrossande arrangemang.

Men det var nödvändigt.

Detta innebär att jag inte längre kan få badkar tid eller nattliga godnattsaga. Detta innebär att jag inte får plocka ut vad de kommer att bära för dagen, eller för att vara den första att höra vad nya saker de har att säga.

Jag var inte där för att bevittna den första gången min dotter gick pottan "som en stor flicka" eller att se min son lära sig om vår religion.

Och jag får inte alla semester.

Men när jag tänker på de största delarna av att vara en mamma — de är alla fortfarande det. Jag får fortfarande trånga kramar och "jag älskar dig", skratt och spel. Jag får fortfarande en cookie bageri och de sjöng sånger, dagar vid parken och bal. Jag får fortfarande resan till köpcentret för att få min dotter är hål i öronen, skolan församlingar och läxor.

Jag får spänning på deras ansikten när de ser mig, och den sötaste av farväl när de lämnar den. Och när vredesutbrott kom, jag famn som jag får fortfarande de också.

Jag fokuserar inte på vad jag inte får och helt enkelt älskar varje sekund av vad jag får. Och jag är så glad om vad de har för framtiden.

Moderskapet är fortfarande inte liknar något annat. Nu, min tid med dem är heliga. Nu, vad jag har med dem som är ännu mer skyddade, ännu mer omhuldade. Nu, de får se den hälsosammaste version av mig.

Jag har inte vårdnaden om mina barn. Vad innebär det?

Det innebär att endast så mycket som jag gör det möjligt att innebära. Och vad det innebär är att varje ögonblick är savored.

Jag får definiera vad som är en mamma till mina barn innebär.

Och det betyder allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar