Varför Du Bör Undvika Familj Restauranger Om Du Vill Ha En Lugn Måltid

För ett par år sedan, skrev jag en inlägg om att dra mitt barn ut på en kedja restaurang eftersom hon kastade en passform. Naturligtvis, jag var inte säker på vad hon kastade en passform exakt. Jag var ganska säker på att det hade något att göra med mig att stoppa henne från att kasta kyckling fingrar, eller kanske hade det att göra med alla gånger jag stoppade henne från att försöka smyga in under bordet för att få till klo-maskin, eller kanske att det hade något att göra med hennes ballong poppar en stund innan vi kom till bordet. Men vad kan jag säga, 100% säker, är att jag fick en hel del arga blickar som jag släpade ut henne på restaurang som en sparkande och skrikande surfbräda.

Det var så många kommentarer på det inlägget. Tusentals, faktiskt. Och många av dem var från barnlösa folk talar om hur om jag inte kan styra mina barn, jag ska inte lämna huset.

Lyssna, jag är ledsen, men det är inte hur det fungerar, Margot. Det är inte hur något av detta verk.

Det tar flera år — ja, år — att lära ett barn hur man skall agera på lämpligt sätt i det offentliga, och det enda sättet du kan lära dem är genom att ta ut dem och visa dem vad som är rätt och fel — genom att säga nej till en miljon gånger, låta dem kasta en passform, styra om dem, ge dem valmöjligheter, och berätta för dem inte igen.

Trots all uppmärksamhet som inlägget blev (eftersom det tydligen massor av andra föräldrar hade varit exakt där jag hade varit), vad jag inte tycker om när allt detta hände var det faktum att det var ballonger, kyckling fingrar, en kid ' s meny, och en klo-maskin. På väggarna fanns det en miljon galna, barn-orienterade saker, och när min son beställde Mac och Ost, de tjänade honom Kraft. Jag menar, jag vill inte att konstatera det uppenbara, men denna kedja restaurang var uppenbarligen catering till familjer, och ännu college sports entusiaster att dela en kanna öl var missnöjd med min dotters utbrott. Så var paret i montern bredvid vår, som var barnlösa och på en dag. Och värdinnan, en ung kvinna i hennes sena tonår, öppnade dörren och glodde på mig som om jag hade begått ett brott.

Jag var så känslosam i det ögonblick, som att jag aldrig riktigt tog dig tid att fundera på det faktum att jag var där, med barn, i en familj restaurang, men jag får den sida öga, eftersom mina barn var agerar som ett litet barn.

Lyssna, folk: anledningen till att familjer ofta kedjan restauranger som syftar till att familjer är att de skapar en miljö som omfamnar en del slammer och livliga samtal, och enstaka utbrott. Om det finns en barnmeny, barnens koppar med lock, milkshakes, obegränsad frites, ballonger, och några tecknade djur på dörren, inte gå dit och få alla spänd om barnen vara barn. Det är som att gå till en park och blir arg för att det finns barn med i bilden, eller att gå till en naken strand och ber folk att sätta sina kläder på.

Lyssna, jag får det. Du älskar oändliga pommes frites också. Du älskar mjölk skakningar. Du tror att det aldrig sinande pasta skålen bör vara en nationell helgdag. Jag känner exakt samma sätt. Men försök inte att äga något som inte är ditt, och inte förväntar oss något som inte kommer att hända kommer att hända. Om du är en enda grupp av killar som hänger ut, bra för dig. Men inte bli förbannad när en familj visar upp, och en 5-årig vänder sig om och tittar på dig. Barn gör som och du är på en familj restaurang. Det är inte svårt att förstå. Åtminstone bör det inte vara.

Barn tillåts uppta utrymme och uppleva världen också. De är också tillåtet att agera som barn eftersom de är inte mini-vuxna .

Sluta försöka vända skript på oss med att säga att vi inte kan ge våra barn ut om de agerar som arbetar professionellt. Vad sägs om att du slutar gå till familjen-fokuserade arbetsställen tills du inte kan sluta agera som en snobbig dickface.

Du har barnfri matställen. Du kan gå till en bar eller en restaurang med en åldersgräns. Du kan gå till en restaurang utan höga stolar eller kritor. Och låt mig vara tydlig, om jag tar min familj till en fin restaurang och mina barn kastar ett utbrott på en plats där det står "inga barn är tillåtna," känn dig fri att ge mig sidan ögat. Skulle jag förtjänar det då.

För ärligt, allt detta kommer ner till förväntningarna. Förvänta dig inte av barnen att inte agera som barn på en plats som välkomnar barn. Det är enkel logik, dude. Och om du har problem med det, gå vidare och hitta din oändliga frites någon annanstans.

ADVERT

Lägg till din kommentar