Detta Är Det Verkliga Problemet Med Vår Över-Schemalagda Liv

För några dagar sedan och samtidigt köra mina barn till skolan, DJ på radio frågade publiken ringa in och prata om vad de missade det mesta om deras liv innan barn.

Jag visste vad som skulle komma härnäst: min yngsta frågade mig vad jag missade det mesta om mitt liv innan jag hade honom och hans bror och syster, och jag visste precis vad jag saknade mest.

"Vilse", sade jag.

Jag visste att han inte skulle förstå min reaktion. Trots allt, vem fan vill gå vilse?

Så, jag fortsatte med att förklara att när man har barn, ditt sinne oroar sig mer, du planera mer, du tänker på vad nästa mer eftersom det är vad du måste göra för att överleva och få saker gjort när familjen växer.

Katie Smith

Långt borta är de dagar när du bara har dig själv att tänka — nu har du andra små människor i ditt liv som är beroende av dig för att göra rätt beslut för dem. Det är lätt att låta dagarna gå och glömma att omfamna alla de saker som livet har att erbjuda som att ta en promenad i skogen.

Jag saknar att gå vilse i nuet. Jag saknar att ha mer tid att ta slumpmässiga äventyr eftersom det är bra om bara min schemat blir spårade ur lite. Jag saknar att inte behöva stressa till 5 olika skolaktiviteter, och går för en vandring på en random tisdag kväll istället.

Katie Smith

Men något som jag har försökt att göra mer av, speciellt på sistone, är att släppa lite rutin. Över planerad galenskap berövar oss för att gå vilse.

Vi är så fokuserade på att få till nästa uppgift, eller nästa del av dagen, och se till att alla har vad de behöver så nästa morgon är inte en shitshow. Vi glömmer att lämna allt bakom sig och gå ut genom dörren och titta på himlen efter middagen.

I stället tenderar vi att rätterna, svara på e-post, fylla i blanketter, hjälpa till med läxor, och få barnen att öva.

Jag tycker att jag är så orolig för att glömma bort något, eller att komma till ett event på gång, det har varit veckor– månader även när jag har glömt att faktiskt live .

Det inkluderar att ta random äventyr, oavsett hur liten den är, eftersom jag är så spänd på om alla andra saker som måste göras för jag kan inte ta på en sak till.

Survival mode har ett sätt att suga dig i, och du får tunnelseende. Det är lätt att glömma att stanna upp och titta på stjärnorna och lyssna till regnet, och uppmärksamma det faktum att det verkligen är okej att lägga ner allt för en spell, gå ut genom dörren, och andas i allt naturen har att erbjuda.

Igår var jag och plockade upp barnen från skolan och istället för att gå hem och slå läxor, packa luncher, och börjar middag prep som vi brukar göra, vi gick till apple orchard och köpte pumpor och fick glass och bakverk.

Vid första, mina barn var bratty och min yngsta son tog min dotters bakverk ur hennes hand och satte den i huven på sin tröja medan min äldsta klagade på hur det tog mig så lång tid att plocka ut pumpor till verandan.

Men det dröjde inte länge innan alla håll käften och var vi titta på displayen av mini-pumpor och swing i ladugården. De började prata om alla gånger vi har kommit hit och hur det fortfarande luktar samma, ser fortfarande den samma, fortfarande får oss att känna samma mysiga lycka du kan inte riktigt förklara.

Det var en av de stunder jag var så glad att jag tog time out för "upptagen" för att spendera kvalitets tid med mina barn. Det var oplanerat och spontant och, naturligtvis, jag trodde för ett ögonblick att vi verkligen ska få komma hem och få alla våra grejer eftersom vi hade en så hektisk vecka framåt. Men jag är så glad att jag inte lyssna på den rösten.

Katie Smith

När vi kom hem hade vi resten av kvällen med att vårda våra liv, och ingen har drabbats av det.

Från och med nu, ska jag ta dig tid att göra fler planerade (och oplanerade) äventyr med min familj. Det låter genomförbart men det är lätt att glömma.

E-post och läxorna kan vänta. Inte allt måste sättas upp för att nästa morgon — något som så gott som alltid kommer fel hur som helst — så kan vi lika gärna spendera mer tid med vandring, fiske, gå promenader efter middagen, och tittar på våra barn agera som småglin i äppelträdgården.

De kanske inte alltid är upprymd eller ler, och någon kommer alltid att bajsa på den mest olämpliga tiden, men vi kan inte få dessa stunder tillbaka med våra barn. Och vi alla förtjänar att ta en paus från "upptagen" och gå på några äventyr en gång i en stund istället.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar