Förvänta dig inte att Små barn Att Uppföra sig Konsekvent — De Bokstavligen inte Kan

En dag, när min äldsta dotter var inte riktigt 2, hon skulle inte sitta stilla för att låta mig byta hennes blöja. Squirrelly och vred sig, hon gjorde det till en lek som bor halv naken. Hon var inte tjafsa om det eller något — i själva verket var hon fnittrande maniacally.

Problemet var att vi var försenade . Inget jag gjorde verkade som bekymrar henne. Jag försökte distrahera henne med en leksak. Nope. Jag försökte mitt bästa för sträng Mamma-sätt-business röst. Ingenting. Slutligen, jag gjorde något jag aldrig trodde att jag skulle göra: jag swatted henne på rumpan.

Det var bara en gång, och det var knappt ens tillräckligt hårt för att registrera dig. Hon hade inte ens gråta eller något, men Jag kände mig fruktansvärt . Jag är en icke-spanker, igenom. Jag var bara trött och sömnbrist och helt ut av kreativ energi och visste inte hur jag skulle få henne att samarbeta.

När jag tog mitt vett, gick det upp för mig att jag var straffa min dotter bara för att vara en fånig, växande, lärande, experimentera nästan-2-år-gammal.

Så fort jag accepterat det faktum att vi skulle vara sent i alla fall, jag drog ut min föräldraskap verktygslåda och gjorde få sin blöja och byxor på ett dumt spel. På ett mirakulöst sätt — eller inte — hon spelade rätt tillsammans och vi gick ut genom dörren, helt pantsed.

Det är lätt att glömma att våra små är verkligen liten, särskilt de första barn som verkar så stora när de kommer in i varje ny fas. I själva verket, enligt en nationell förälder undersökning från Noll till Tre, de flesta föräldrar ha beteendemässiga normer för deras småbarn som är orealistiska. Vi tenderar att förvänta sig att våra 2 - och 3-åringar att ha mer självkontroll än att de är utvecklingsstörda klarar av. Självkontroll är verkligen inte börjar utvecklas förrän 3 eller 4, och det tar ännu längre tid för barnen att utöva det på ett konsekvent sätt.

Det ofta verkar som om de vet hur att styra sig själva, trots att, eller hur? Särskilt de första barnen. Med tre barn själv, jag kan intyga att det faktum att ditt första barn på 2 år verkar positivt gamla jämfört med din förra barn vid 2.

Men småbarn och förskolebarn är verkligen så lite . Det är nästan bara i början för att lära sig om världen och sin plats i den. De växer så fort och de verkar så duktiga jämfört med vad de var förra månaden — och jämfört med deras lilla bebis själva, de verkar vara stor — men att de är små att lära människor som helt enkelt inte mentalt eller känslomässigt kapabla att bete sig på det sätt som vi vill att de ska uppföra sig hela tiden.

Och studier visar att när vi tror att barnen är kan bete sig, vi reagerar olika när de missköter sig. Forskare från University of Texas at Austin och New York University visade i en studie av mammor och disciplin som om mödrar trodde "att barnen skulle förstå de regler de hade brutit, hade förmåga att agera på ett mer lämpligt sätt, och var ansvarig för deras negativa beteende," de har en tendens att använda mer "power-assertive" föräldraskap metoder, såsom aga, indragning av förmåner och hot om straff eller fysisk skada.

Mammor som tror att deras barn inte helt förstå reglerna eller har det utvecklande förmåga att kontrollera sitt beteende tenderar att använda skonsammare sätt att undervisa. Talar av erfarenhet, mild undervisning tillvägagångssätt är mer effektivt i det långa loppet och trevligare för alla inblandade. De kommer så småningom att lära sig att kontrollera sig själva och att hantera sitt beteende, men det tar tid, tålamod, och att upprepa dig själv ad nauseum för dem att komma dit.

Vi har bara att hålla i åtanke det faktum att barn under 3 år eller 4 helt enkelt inte kan styra sig själva större delen av tiden. När vi inser att vi faktiskt kan se på våra barns beteende i en förståelse sätt och använda mer positiva strategier för att hjälpa dem att lära sig.

Att straffa ett barn för ålder-lämpliga beteende verkar ganska orättvis, för att inte nämna det hjälper inte våra tots internalisera den hur och varför för att hantera sig själva. (Noll Till Tre har en bra sida för självkontroll under barn år, förresten.)

Jag vet föräldraskap små är svårt. Jag har varit med tre småbarn och förskolebarn är mina egna och nannied flera. De kan vara vilda. De kan vara tuffa. De kan vara ansträngande. Men de kan också vara roliga och härliga och roliga. Och när börjar vi se dem mindre så lite skräck och mer så lite elever, vi kan njuta av dessa tidiga år med mindre frustration — för oss och för dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar