Varför jag inte Dricker Sprit När Mina Barn Är I Poolen

Vi deltog i en semester get-together på en annan familjs hem, och precis som miljontals andra patrioter som dag, min man och jag var på att få dricka på. Efter månader av sömnlösa nätter, barn vredesutbrott och prövningar med två barn under tre års ålder, var vi låta utanför vissa ånga med andra föräldrar i samma båt. Och eftersom våra vänner bodde inom gångavstånd, att vi inte behöver oroa dig för att köra hem.

Våra vänner hade deras pool som är öppen på att varm dag, och den var fylld med barn, leka och spela. När våra barn var fortfarande små och kunde inte simma, vi turades om att spendera tid i poolen med vår 3-åring. Efter ett par drinkar, solskyddskräm, swimmy blöjor och sätta en baddräkt på min post-baby kropp inte verkar så illa. Vår son njöt av vatten under vår lite onykter tillsyn, och eftersom han inte kunde simma, vi såg honom som en hök.

Eller så trodde vi.

När dagen bar på, vi bytt ut vår simma kläder och fortsatte att njuta av den kamratskap i vuxen konversation och medömkan. Red sangria med blåbär flödade mellan hustrur, Coronas och lime för män. Alla hade en underbar tid, för att fira ännu ett år av nationell stolthet, fyrverkerier och flagg-smyckade servetter.

Och då hände det.

Vår son hade vandrat över till poolen som vi fortsatte att njuta av cocktails och konversation. Min man var djupt i samtal, ryggen vände sig till poolen. Han var inches bort från kanten, men nära nog som om någon hade drivit honom, att han skulle ha hamnat i det kristallklara vattnet. Över min mans axel, vår vän, har märkt att vår son tulta över poolen, böja sig ner och nå för en blå hink som flöt längs kanten av poolen.

I en sekund, vår son störtade huvudstupa in i poolen.

Det var ingen som skriker. Inget stänk. Ingen skriker: "Mamma, hjälp mig!"

Han ville inte slaga.

Han bara sakta gled ner till golvet som om han var avkopplande i en kullerbytta.

Vår vän berättade för oss att för en nanosekund, han undrade om vår son kunde simma och insåg genast, när han såg vår dyrbara förstfödde sjunka som en ledande ballong, som han behövde för att reagera. Han gick min man ut på vägen, dök i poolen och hämtade vår son. Vår vän förde honom till ytan och gav honom till min make att starta hjärt-lungräddning. Min man kunde hjälpa vår son tydligt vatten från hans lungor och spara för att vara upprörd över att han fortfarande inte har den blå hink, han var bra. Inte sämre för slitage. Hela episoden var över nästan innan det börjat.

Men jag missade hela eventet eftersom jag var inne, dricka cocktails med mina väninnor, när min son föll i poolen.

Jag var inte där vid den farligaste ögonblicket i hans liv, den exakta tidpunkt som kunde ha skrivits om vår familjs historia för evigt. Jag slarvigt låta min vakt och så att min son kan ha varit permanent skadad. Eller värre.

Det hände så snabbt.

Det är vad alla som bevittnade hans fall sagt till mig. Jag hörde, "jag blinkade och han var borta!" och "jag var chockad över att han bara flöt ner till botten," och "Tack Gud för att din man just där !"

Tio år senare, har jag fortfarande inte kommit över skulden.

Efter den ödesdigra dagen, har jag gjort ett val: ingen sprit vid poolen när min småbarn var i vattnet. Jag har också instiftat ett "Ben" politik: om mina barn var i vattnet, jag var på water ' s edge, benen dinglande i poolen, bara i fall att jag behövde ta ut dem ur vattnet. Jag vände ner inbjudningar om att gå med privata simma klubbar som får alkohol vid poolen, utan istället valt att gå med i vår gemenskap pool. Jag smuttade seltzer och kalk när vi var inbjudna till ett poolside spel datum.

Så ofta hör jag föräldrar talar om att ha ett par drinkar vid poolen eller skämtar om behovet av att vara berusad för att överleva sommaren vatten aktiviteter med sina barn. Jag ser pappor på stranden med kylning av öl och moms smyga vin i poolen i isolerade muggar. Lita på mig, jag får det, och tro mig när jag säger att jag är ingen nykterist. Jag älskar sommaren cocktail lika mycket som nästa tjej, men jag är inte villig att insupa när mina barn är i eller nära vattnet.

Det hände så snabbt. För fort.

I blink of an eye, mitt liv som mamma idag kunde ha varit dramatiskt och tragiskt nog olika.

Och jag har funnit att seltzer med lime är uppfriskande och smakar som en liten bit av sommaren frid i sinnet.

ADVERT

Lägg till din kommentar