Varför jag Verkligen inte Bryr sig Om Mina Barn Är Rädda För Vapen

Jag älskar min man hård – verkligen, det gör jag – och han är en tillgiven, kärleksfull, fenomenal pappa till våra två pojkar. Jag kunde inte be om en bättre partner för att uppfostra mina barn med, och, för det mesta, vi ser öga mot öga på stora föräldraskap frågor.

Utom när det gäller att lära våra pojkar om vapen.

Min man är i Armén, så han är runt vapen en hel del. Han växte upp i en familj där det var norm att dra fram pistolen samling vid familjesammankomster, undervisar i pojkar om hur de arbetade, och ibland engagera sig i "skjutövningar," ställa in siktet på att tom pop burkar balanserade på toppen av stubbar.

Kanoner var en del av hans barndom. Jag vet att. Jag accepterar det. Jag kan även respekterar det.

Jag vill bara inte att mina barn.

Vi har tagit upp ämnet vapen vid flera tillfällen, men vi hamnar alltid på en stillastående. Medan vi är överens om att vi inte vill hålla någon i huset, vi är vid ett vägskäl när det gäller att utbilda våra barn om dem. Min man tycker att det är viktigt att lära pojkarna hur vapen fungerar när de når en viss ålder (de är bara småbarn nu) så att "de inte växa upp och bli rädd för dem."

Han är inte den första person jag har hört att använda som argument. Jag har råkat höra ett samtal mellan andra föräldrar, att läsa artiklar på nätet, och läste igenom avsnitten kommentar av gun-relaterade blogginlägg. Här är några av de känslor jag har snubblat över:

"Det är bättre att de vet hur en pistol fungerar i det fall de är ständigt omkring en."

"Du vill inte göra dem rädd av vapen."

"Under rätt omständigheter, och med tillsyn av en vuxen, det är inget fel med en unge skytte på ett mål för att ha roligt."

"Vad händer om de är i en situation där de är nära en pistol och behöver veta hur man ska använda den?"

Mitt svar till alla dessa? Eff. Att.

De inte att vara i en situation där de behöver för att veta hur en pistol fungerar. Varför? Eftersom, som sin mamma, jag kommer inte att tillåta det. Om de fyller 18 år och bestämmer att de vill ta värvning i Armén eller utöva vissa andra karriär där vapen är inblandade, kan de lära sig om skjutvapen sedan.

Just nu, här är vad jag ser som den kunskap som de behöver i ämnet:

Vapen är farliga. De dödar människor. De dödar människor varje dag.

Och det händer snabbt. Som en militär familj som nu bor i Texas, hör vi en massa gun berättelser på nyheterna. Precis nyligen var det ett mc-gäng straffar i Waco, och nio människor dog. Nio .

Och här är kickern: polisen förmodligen förväntar sig problem och redan var på plats på matchen innan den började. Innan det började . Och nio personer är fortfarande död.

Det är hur snabbt guns arbete.

Varje enskild person som dog i skottdrama var någons barn. Det är förmodligen nio mammor sörjer över det meningslösa, för tidigt – och helt onödig – förlusten av en son.

Jag vill aldrig vara en av dem.

Vapen dödar människor. De döda barn .

I själva verket, jag har precis snubblat över en undersökning rapportering som från och med December 2012 till December 2013, med minst 100 barn dödades i oavsiktliga skottlossning i USA Som fungerar till nästan två varje vecka.

Två barn i veckan. Dödas av vapen.

Jag vill inte att mina barn ska vara en del av den statistiken. De är för mycket liv att förlora.

Men du inte vill ha dem rädd av vapen.

Jag är inte avsiktligt försöker göra mina barn är livrädd för vapen, men om det är en biprodukt av mitt beslut att hålla dem borta från vapen helt och hållet, så var det.

Två barn i veckan.

Dessutom, vad är det värsta som kommer att hända om de är livrädd för vapen? Kanske de kommer att besöka en vän och se en pistol liggande, brast i tårar, kör utanför och be tillsyn av en vuxen för att ringa mig så jag kan komma och hämta upp dem.

Jag skulle vara OK med det.

I själva verket skulle jag vara oerhört lättad av det.

Två barn i veckan.

Och innan någon börjar anklaga mig för att höja mina barn att avsky någon som bär på ett vapen, tror inte jag har inte tänkt på det. Klart jag vill inte att mina barn körs bort från polisen eller tro att de är "bad guys", eftersom de bär vapen. Jag kommer att försöka lära dem att det finns vissa vuxna som bär vapen som en del av deras jobb – som deras pappa – och att dessa människor är speciellt utbildade för att använda vapen för att hjälpa andra.

Jag vet att den diskussionen kommer att vara svårt, och att det är bundet till vara fulla med "varför"s och "tänk om"s och "hur kommer det sig att"s.

Jag kommer att göra det bästa jag kan.

För det är allt jag kan göra. Det är allt som någon av oss mammor kan göra.

Två barn i veckan .

När det kommer till mina barn att vara runt vapen, här är hur jag ser det: De har nästan ingenting att vinna, och allt att förlora.

Två barn i veckan.

Jag har två barn . De är mitt allt. Jag vill inte förlora dem.

Och summan av kardemumman är att jag vill hellre se mina barn dödligt rädd för något än döda.

{Skrämmande Mamman: Det är upp till oss. Tillsammans KAN VI GÖRA DETTA. Snälla gå med oss i att ta ställning mot pistol våld och kämpar för ett tryggare land för våra barn. Lära sig olika sätt att göra skillnad på everytown.org }

ADVERT

Lägg till din kommentar