Vill inte Kalla Mig Mamma

Det är något med att bli kallad "Mamma" som får mig att rysa. Det är en av de oförklarliga krypa-värdiga saker som naglar på en griffeltavla eller gafflar skrapa av tallrikar eller ljudet av Kim Kardashian ' s röst. Kladdiga. Det är det bästa ordet som jag har för att beskriva det.

Varje natt, jag böjer mitt huvud för att tacka föräldraskap gudarna att jag gick direkt från Mamma till Mamma och hoppade Mamma helt och hållet.

Min motvilja är ett mysterium. Jag är alltid höra Mamma, Mamma, Mamma i världen av föräldraskap, och det stör mig inte ett dugg. Men när det är mitt eget älskade barn, håren på min hals borste och en rysning går längs min ryggrad. För mig, mamma och gnälla utlösa samma typ av visceral svar: Om du inte stoppa det nu, jag kan förlora min skit.

Mina barn vet det, och de använder det mot mig. När de är att vara sarkastisk, vill ha något, eller att försöka att vinna den Mest Motbjudande Barn av Årets Award, som de använder för Mamma eftersom de vet att det kommer att få min uppmärksamhet.

Det är bra att läsa följande i de mest irriterande röst någonsin:

"Ledsen om att Mamma, när du har att fisa, du måste fisa."

"Mamma, låt oss ha M&M' s till frukost."

"Kom igen Mamma, bara en minut till."

Denna teknik behöver inte få dem vad de vill ha. Men det gör min käke kniper.

Vill inte kalla mig Mamma.

Mamma känns för sackarin, för klibbigt söt, alltför hälsosamt. Det känns också nedlåtande, och laddad med kulturella associationer som jag inte tycks kunna skaka.

Låt oss börja med filmen Mommie Dearest, som traumatiserade barn på 80-talet. När jag sluter mina ögon och tänker mamma Jag ser Joan Crawford ' s ögonbryn. Och de är skrämmande.

Folk fattar inte mamma på allvar. Mamma är något du sätter på en nyhet onesie, för att nämna Dyrbara Stunder, figurin, eller använda för att hänvisa till din matchande mamma och mig kläder.

Det finns en viss enfald och svaghet att det som gör att det är lätt dismissible.

En mamma ger dig en kram och berätta hur speciell du är, men att hon inte lägger ner lagen som din mamma kommer. Hon behöver inte ställa dig rakt ut som din mamma.

Jag är en massa saker, men söt och nyttig? Inte i en miljon år. Jag kan gosa och fnissa med de bästa av dem, men de flesta av den tid jag är mindre känsligt, kännande och mer få-din-skit-tillsammans.

Jag är helt enkelt inte mamma material.

Om du vill ha M&M ' s till frukost — vilket aldrig är helt uteslutet — jag har ett råd: Inte kalla mig mamma.

Relaterade inlägg: Moderskap: Stora Fat Fuck You

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar