13 Skäl Varför (jag Tror) jag är Klar Med Barnen

För åren efter att min tredje son föddes, mitt huvud och hjärta fortfarande dunkade högt i mina öron. "Jag vill ha en till bebis!" De skrek, och ju äldre jag blev, desto starkare bultande växte, överröstar allt förnuft.

Det är då min make, etta vars biologiska klockan inte tickar i panik bommar, hittade mig sniffa mina barns gamla nyfödda kläder och kastade lite kallt vatten på min baby feber. Flera gånger drog han mig, okej släpade mig genom min tillplattade, inte längre ammande bröst, tillbaka från kanten som jag försökt att dyka off "oskyddad'. (Wink Wink)

"Inga fler." Han skulle tillrättavisa, som jag grep baby tossor och eyed andra människors spädbarn som en stalker.

"Vad finns?" Jag skulle gnälla. "Det kommer att ta bort hela mitt barn sak," resonerade jag. Oooh, kanske vi ska ha en tjej, jag i hemlighet trodde.

Men han var påstridig och när jag började tänka på det, jag insåg att han kan vara rätt.

Så, här är min topp 12 skäl att påminna mig själv – och du, om du behöver det – varför det ibland är bra att sluta medan du är framåt...

1. Slutligen kan du kissa ensam!

2. Du är mycket mycket trött, även om du sover genom natten. WTH?!

3. Tvättservice.

4. Du kan berätta för barnen att gå bort—och OMG—det gör de!

5. Du behöver inte längre hantera, stirra på eller analysera någon annans bajs!

6. Du läcka ut från endast en hona och en del istället för tre!

7. WAAAAAAAAAAA! Ja, att ljudet.

8. Som det är, kan du bara har råd att skicka 60% av ditt barn till college.

9. Du kan dricka vin med vårdslös överge. Okej, semi vårdslös överge.

10. På en bra dag, du har knappt tålamod att ta itu med de barn du har.

11. FRIHET!

12. Du är glad.

Trots att de vet och accepterar att jag är klar, inte alltid samexistera i mitt sockersöta psyke. Kanske för att erkänna att min fertilitet dagar är över, skulle betyda att jag är äldre (jag är) och att jag ska aldrig mer vara gravid (jag bär skinny jeans!), eller har alla dessa söta, lilla bebis saker (jag hatar skiten jag har!).

Det är därför nästa gång jag ser en ny, rosa, bunt av läckra, och känner att min gamla ägg börja med att fräsa, jag ska andas i det nya baby lukta, känna hans varma tyngd i mina armar och suck på hans perfekta dreglande ansikte. Jag ska ooh och ahh för en stund, men då kommer jag att försiktigt handen på honom tillbaka.

Och när jag gör det kommer jag lägga till en sak till på listan...

13. När jag ger dem tillbaka, jag är faktiskt ganska lättad.

Sätta en gaffel i mig. Jag är klar.

Relaterade inlägg: Fem Anledningar till att Ha "En Mer Baby"

ADVERT

Lägg till din kommentar