Varför jag är Klar Chaperoning Skolan studiebesök

När mitt äldsta barn in på dagis, jag minns att jag gick igenom precis samma salar jag tillbringade min grundskola dagar och tänkte för mig själv, Jag kommer att arbeta som volontär för allt, registrera dig för vart resan, det här kommer att vara hur jag ägna en del av min fria tid och jag kommer att ÄLSKA DET.

Jag ser fram emot att vara medföljare drottning. Att vara på skolan — att se hur det kändes fortfarande den samma, såg likadan ut, luktade det samma gjorde mig så nostalgisk jag tänkte att det skulle gynna alla, speciellt mig, för att vara på varenda händelse i skolan och utflykt. Jag visste att denna övergång för att inte ha honom med mig hemma hela tiden kommer att vara hård mot mig, och volontärarbete i klassrummet eller för skolresor skulle hjälpa att övergången.

Eller så jag tänkte.

Så snart jag skrivit förkläde min första utflykt, jag hade höga förhoppningar att det skulle ta udden av och hjälpa mig att komma ihåg min sorglösa dagar för att vara en liten flicka och förirrar sig i ögonblicket. Men jag insåg snabbt att det enda jag förlorade var mitt tålamod . Alla av det. I slutet av dagen, jag hade absolut ingenting kvar att ge till min familj. Ingenting.

Den första resan tog mig på en resa alla rätt — en resa till en plats som fick mig att känna mig som att jag behövde en 2-dagars tupplur när det var över. Det gav mig en ny uppskattning för alla de lärare gör, och jag var bara med de 5-åringar för en del av dagen. Det var ingenting jämfört med deras dagliga liv.

Jag sa till mig själv att det var min första gång, kanske jag bara behövde mer träning, och i ingen tid jag skulle vara medföljare queen jag visste att jag kunde vara.

Till min bestörtning, andra gången var det ännu värre och jag insåg att jag hade ingen aning om hur man hanterar barn som inte var min egen. Mitt huvud snurrar och buller (så mycket ljud!) skär rätt igenom mig.

Barnen var väluppfostrade, lärare körde en tight fartyg, men när de lämnade klassrummet och tog med eleverna ut på en offentlig plats, alla helvetet bröt lös. De behövde folk för att hjälpa till att hålla ett öga på dessa dyrbara barn och hålla vissa situationer under kontroll. Och jag var inte lämpade för det jobbet på något sätt.

Jag fortsatte att försöka att falla i kärlek med att vara medföljare mom. Men efter att gå till Nötknäpparen med min dotters tredje klass klass, jag insåg att det var dags för mig att gå i pension och lämna över stafettpinnen till någon som faktiskt har det. Mina dagar var över. Det fanns ingen anledning att vara en martyr, och detta var inte en hatt som jag ska vara klädd.

Jag önskar att jag kunde ha lutade sig in i det och haft mig, men oavsett vad jag gjorde, oavsett hur utvilad jag var, oavsett hur många roliga snacks packade jag för mig själv, Jag har bara inte vill göra detta. Det var så många andra saker jag hellre vill göra — och det är okej.

Gjorde jag känner mig som en hemsk person att erkänna att nästa gång en slip kom hem frågade efter frivilliga att följa med barnen på en resa? Ja, det gjorde jag. Jag var full av skuld på grund av den tid som mitt tredje barn var i skolan, mina dagar av volontärarbete för att gå på studiebesök var sedan länge över.

Titta, jag är glad för att arbeta som volontär på andra sätt. Jag kan vara klassrummet kopiera mom. Ge mig högar av papper och lämna mig ensam med en kopieringsmaskin för ett par timmar och jag är i himlen. Jag älskar märkning studenter art projekt och har hjälpt till bakom kulisserna för att sätta ihop en konst att visa. Behöver någon att baka något till en fond raiser? Jag kan göra det. De kan vara köpta kakor förklädd till nybakade, men vem bryr sig, det är samma skillnad för de barn som inte bryr sig om hur de blir infunderas med socker som dag.

Men förkläde fältet klass resa? Nope. På något sätt. Nuh-öh.

Nu, min skuld är borta. Jag är inte den personen för jobbet. Vi har alla våra styrkor och svagheter, och jag fick reda på att jag är bara inte gjord för skolan studiebesök. Ingen kan göra. Det handlar om att veta var dina sweet spot är, antar jag, och alla är bättre om jag stannar utanför bussen.

Och att de föräldrar som gör förkläde och gör det med ett leende, jag hälsar er.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar