Våld i Månaden för ökad Medvetenhet om: jag är En Överlevare

"Jag ska aldrig lämna dig" jag viskade till min son som jag lade tillbaka honom i sin säng. "Jag vet inte hur jag ska fixa detta, men jag kommer. Jag kommer att få oss ut ur detta på något sätt, jag lovar."

Det var det löfte som jag hade gjort till honom varje natt sedan den dag han föddes, som jag hade gjort till sin äldre syster sedan den dagen hade hon varit född, och att jag hade gjort till mig själv så länge jag kunde minnas.

Det var ett löfte som bröts av ett äktenskap att jag inte kunde komma ur, ett liv som jag inte kunde fly från. Bunden av missbruk, ekonomiskt beroende, avsaknaden av ett stödsystem, ett rättsligt system som jag inte förstår, och två barn som behövde mig, jag var instängd.

Det var många morgnar som jag stod ute på min reflektion i spegeln, inte känner igen ansiktet som stirrade tillbaka på mig, ett ansikte så förlorade, så tömd på hopp, utan känslor, utan smärta. "Vem var den där tjejen som tittar tillbaka på mig? Det kan väl inte vara jag" jag skulle tro på mig själv som min blick fast på blåmärke runt ögat. "Jag hade förhoppningar, jag hade drömmar. Jag hade planer för mitt liv, för livet för mina barn."

Men spegeln inte ljuga och den person som stirrar tillbaka på mig var ingenting annat än skal av den jag brukade vara, den person som jag kunde ha varit.

"Jag ska bara lämna honom" skulle jag tro. "Jag ska packa upp barnen och gå. Vi kommer att gå till ett härbärge, som de kommer att hålla oss säkra."

"De kommer att hålla oss säkra tills vad ?" Jag tänkte för mig själv. "De kommer att hålla oss säkra tills min mans advokat framställningar om vårdnad av mina barn? Jag har inte råd att anlita en advokat och jag kan inte bekämpa ett rättsligt system som jag inte förstår, speciellt när våld i hemmet betraktas som en make fråga och inte alltid beaktas som en vårdnaden faktor."

Tack för att lite forskning har jag gjort på den frågan, jag visste att 70% av de misshandlade kvinnor faktiskt kommer att förlora vårdnaden om sina barn för att deras förövare, helt enkelt eftersom de ofta inte har råd med en advokat för att gå upp mot en av sina förövare har (Amerikansk Domare Rådet). Jag skulle aldrig lämna mina barn bakom mig, jag var deras mamma, och jag behövs för att skydda dem.

Även om jag kunde åka med mina barn, jag visste inte vart jag skulle gå därifrån. Lokal skydd endast under förutsättning sex veckor av bostäder och vad händer då? Om jag inte hade råd med att få skilsmässa, skulle jag fortfarande vara juridiskt bunden till sin inkomst. Jag skulle inte kvalificera sig för dagis bistånd samtidigt bunden till sin inkomst, så jag skulle ha någon att titta på mina barn samtidigt som jag arbetade. Om jag inte kunde arbeta, hur skulle jag mata dem? Jag skulle inte kvalificera sig för matkuponger eller Medicaid fortfarande är gift. Hur skulle jag kunna få en lägenhet medan jag fortfarande var bunden till en inteckning? För att göra saken värre, hans finansiella kontroll över mig hade använt upp mitt sparande och begravde mig i skuld över åren, jag hade ingenting kvar att falla tillbaka på.

Vilka alternativ har jag? Lämna utan mina barn eller ta dem med mig och att inte kunna föda eller skydd för dem?

Så i och med att jag stannade.

Jag avsätta oro för mitt eget välbefinnande, så många mammor tvingas att göra, och jag gjorde det bästa jag kunde göra för att ta hand om mina barn på det enda sättet jag visste hur, jag offrade mig.

När jag stod över min son är spjälsängen på natten, tittar ner i en av de enda saker som jag hade kvar i ett liv som hade brunnit ner runt omkring mig, jag hade ingen aning om hur jag ska övervinna den förstörelse som hade rasat i mitt liv.

Så småningom jag korsade banor med en advokat som såg min situation och påminde mig om att det enda sättet jag någonsin kommer att ha en framtid, var om jag var fri från mitt förflutna.

Jag kommer aldrig att glömma honom säga till mig: "Du behöver för att komma ur detta om du någonsin vill ha en framtid" och jag gav honom den mest ärliga sanningen är att jag hade; "jag har inte råd att få ut av detta, jag har inte råd att ha en framtid."

Trots min oförmåga att betala honom, han kämpade för mig, för mina barn, och för mitt liv.

Han räddade min familj och gav oss en framtid.

På grund av honom jag kunde stiga ur askan av ett liv som brann ner. Ser jag tillbaka nu och jag undrar "vad är det som gör mig så speciell? Vad är det som gör mig mer viktigt, är mer förtjänta än alla andra kvinnor och barn fortfarande instängd i livet som är att döda dem?"

Ingenting.

Inget gör mig mer viktigt än dem förutom att jag var lycklig nog för någon att titta förbi min brist på finanser och se den person som jag egentligen var.

Vi är alla värda, vi är alla värda ett liv fritt från missbruk, och det är på tiden att vi slutar att misslyckas med våra kvinnor. Alla förtjänar en framtid och ibland de behöver bara lite hjälp att kämpa för det.

Om en kvinna kämpar för sitt liv, hon ska inte behöva kämpa ensam.

Oktober är månaden för ökad Medvetenhet om Våld i hemmet. Med så många skyddsrum, program och tjänster som är tillgängliga för misshandlade kvinnor, låt oss inte glömma hur mycket mer som dessa kvinnor behöver fortfarande.

Ta en minut för att tänka på de kvinnor som kämpar för att inte bara vara den mamma de förtjänar att vara, men är helt enkelt kämpar för sina liv.

Vi alla förtjänar en chans till en framtid.

ADVERT

Lägg till din kommentar