Det Tog Mig Alldeles För Lång Tid Att Klippa Banden Med Min Giftiga Styvfar

Växer upp, min mamma och jag bodde under den hårda förtryck av en diktator, han var hennes man och min styvfar. Vi både erfarna en stor del av verbal misshandel och ibland, det var fysiska.

Vi var fångar i våra egna hem. På måfå perioder under min high school-år, min styvfar skulle inte tillåta mig att gå i skolan. Han använde detta som ett hot eftersom det var min enda kontakt med omvärlden. Han var extremt paranoid och har bipolär sjukdom. Tyvärr, vi var de som hade att hantera effekterna av sin sjukdom.

Jag vet svaret lät enkelt tillräckligt: för att köra iväg. Men den lösning som verkade mycket lättare än vad det egentligen var. Först var vi observerade som modell Kristen familj i vår lilla, landsbygd. Vi skulle vara hårt pressade att få någon att tro på oss, och vi hade extrem rädsla för att bli hittade av honom om vi vänster. Han hade en kuslig förmåga att vinna på allt.

Vi sjöng i kören i kyrkan och deltog alla husmanskost till att bevara ett sken av normalitet. Under tiden, utan för samhället i stort, min styvfar drivit en olaglig marijuana växande verksamhet som service i större Norra Kalifornien regionen. Bara efter DEA plundrade våra hem och sökte på hans växa anläggning gjorde han gå ännu mer under jord i syfte att bevara sin oskuld.

Naturligtvis, jag hade alltid vara under noggrann övervakning, så att jag inte frestas att dela min kamp med några intet ont anande medlem i kyrkan. Vi var ständigt hotad och kontrolleras med en tung hand. Vi blev i allvarlig rädsla för våra liv hans ilska fortsatte att eskalera. Min styvfar skulle tvinga min mamma i bil sent på natten och köra iväg till ett avlägset område hotar att döda henne först och sedan komma hem och döda mig. Varje gång, jag undrade om jag någonsin skulle få se min mamma till liv igen.

Och då han sparkade ut mig.

Nu när hon var ensam med honom, det var bara en tidsfråga innan de hot som blev verklighet. En kväll tog han en pistol mot sidan av min mammas huvud. Vi förstår inte helt varför han aldrig tryckte av, men vi räknar det som mirakulöst. Nästa dag, trots de konsekvenser, som min mamma gjorde verkligen springa iväg till ett säkert hus hon hade upptäckt från och med hjälp av några Katolska nunnor. Jag minns att det var en fruktansvärd dag att försöka få ut henne, och det tog försiktig, avgörande planerar att dra bort det.

Snabbt fram flera år senare, och än en gång min styvfar gjorde ett återseende. Men den här gången hävdade han att han var en "botad, förändrad man." Min mamma har mer empati än någon kvinna jag känner, så hon känner sig optimistisk och välkomnade honom tillbaka, men under stränga villkor och som sambor bara.

Men när en missbrukare, alltid missbrukare, och som åren gått sin ilska dykt upp igen. Han hade fortfarande kontroll, även över mig som nu hade min egen familj och mitt eget liv. På grund av hans missbruk närvaro påverkat min mamma, det påverkade även mig, och jag skulle bli föremål för att höra de senaste historierna sin ilska. På tiden, skulle det bakre huvudet när jag var och hälsade på min mamma efter att han ägnat sig åt en av sina fylleslag. Istället för att stå upp för min mamma, jag var rädd och används taktik för att försöka lugna ner honom.

Naturligtvis, detta bara huvuden i en nedåtgående spiral och kulminerade i fysisk misshandel av min mamma ännu en gång. Detta resulterade i ett 911-samtal, och fyra poliser försöker dämpa honom efter att han försökt begå självmord i badkaret genom att skära upp sina handleder med ett par rostig sax. Trots att han greps för våld i hemmet, som utvärderas i den lokala psykiatriska ward, och utfärdade en övervakare efter att han räddade sig ut ur fängelset med ett kreditkort, han var frigående igen.

Min mor vägrade att lämna hennes bostad eftersom hon insisterade på att hon inte skulle bli mobbad av sin ex-make. Han skulle se henne på avstånd, dock, och bröt sig in i hennes hem när han såg hennes bil.

Under allt detta, min styvfar skulle försöka få kontakt med mig, som ett sätt att få sympati. Han hävdade att hans självmord var ett "skämt" och förnekade varje handling han begått, i stället skyller på min mor för någon parodi som någonsin inträffat under loppet av sin 30-åriga äktenskap.

Men en dag, ett och ett halvt år sedan, har jag till sist sade, "Inga fler." Jag kan inte längre ta sina anklagelser mot min mor, hans vädjanden om hjälp och pengar, hans hot att de som hade gjort orätt mot honom, och hans vrede mot etablissemanget.

Inte nog med att jag är skyldig det till mig själv, jag är också skyldig det till min mamma. Genom att låta hans telefonsamtal och förfrågningar om att träffas, jag var i huvudsak en bidragande faktor i hans strävan efter kontroll.

Efter en snabbt eskalerande samtal där han tog upp åren av hans ångest, jag förlorade det. Jag berättade för honom att jag var klar, att mitt liv var min och att han inte längre kunde kontrollera det. Jag berättade för honom att lämna min mor ensam. Jag sa till honom att han aldrig skulle få se mina barn. Jag sa till honom att han aldrig skulle komma undan med sitt missbruk av oss någonsin igen. Jag skrek på honom att hålla sig borta eller att han skulle ångra det.

Jag ignorerade hans telefonsamtal som följde efter och blockerade hans nummer, och jag har inte hört från honom sedan dess. Min mor och jag väljer att inte tala om honom, utan föredrar att tänka på honom som död.

Men han är fortfarande där. Jag ser fortfarande över min axel i det offentliga. Jag kan fortfarande titta på gatan utanför mitt hus. Jag har fortfarande fråga okända nummer som lyser upp min telefon, som jag ändå varna mina barn att han kan försöka att visa upp på deras skola, och jag fortfarande hoppa när jag hör en dörr slam. Detta är min verklighet.

Med denna erfarenhet, men jag känner mig fri. Jag har äntligen slagit lock av hans år av våld. Jag har outade honom. Jag har dragit en linje i sanden. Jag slutligen stod upp för mig själv, min mor, och slutligen, mina barn . De kommer att se att missbruk kommer aldrig att tolereras.

Jag är starkare än någonsin tidigare, allt på grund av ett telefonsamtal där jag till sist sade, " Tillräckligt."

ADVERT

Lägg till din kommentar