Du Gör Ditt Äktenskap, jag ska Göra Mitt

Det hade varit en av de veckor där så mycket som hade hänt och vi var så upptagna att hushållsarbete fick lägga av och försummade tills söndag morgon rullade runt. Jag snubblade från mitt sovrum, vände på kaffekanna, gäspade och tog det hela på. Den enda röra, högar av skräp, leksaker, kläder, allt överallt. Jag stod där, tog min första klunk kaffe, suckade och bestämde att idag skulle vara en rengöring dag. Det var söndag, och jag ville ha ett rent hus till att börja veckan med.

När alla andra var vaken, jag sa till min man att min plan för rengöring av större delen av dagen. Han gick med huset situationen var lite kontroll och erbjöd sig att ta med barnen upp till sina föräldrars hus för ett par timmar så att jag kunde få de flesta saker tillbaka till det normala.

Det är rätt. Han ville inte att slå på eller vika lite tvätt eller något. På utsidan ser det ut som han hörde det var att städa dagen och var hög svans ut därifrån så fort han kunde. Men, det är inte alls vad han gjorde. Vad han gjorde var att göra saker lätt för oss båda.

Det är svårt för mig att städa med alla runt omkring. Jag behöver ensamhet. Jag behöver hög musik. Jag behöver vara ensam för att få skiten gjort. Detta är inte hur min man städar, så han och jag inte alltid är de mest produktiva när vi tar itu med saker som detta tillsammans. Men vad han är bra på är att ta barnen ifrån mig för några timmar så jag kan göra magiska hända. Vi uppriktigt tror att vi är att få bort lätt. Efter alla, att jag får vara av mig själv hela eftermiddagen, och att han inte har att rengöra. Detta är anledningen till att vårt äktenskap är stark.

Det är för att vi har tagit reda på vad som fungerar för oss och vi behöver inte bry sig om vad någon annan tycker eller hur det ser ut för utomstående att titta på. Min man var inte vara lat eller dra sig undan ansvar när han lämnade med våra barn, utan han gjorde precis vad han visste att jag ville. Han visste att min vill ha och behöver i just den situationen eftersom vi har räknat ut våra styrkor och svagheter tillsammans och var för sig. Det förekommer i andra aspekter av våra liv också.

Jag hatar att få min blöta kläder så att något som bad tid med två småbarn är en nivå av helvetet i min värld eftersom jag säga att "tvätta ansiktet" och de hör "splash allt vatten på golvet." Min man bryr sig inte om han blir blöt, vilket är anledningen till att han främst har badkar tid. Jag är aldrig på humör för att göra frukost på morgonen, men på helgen som är en av de första saker han gör efter att komma ur sängen. Han gör något han tycker om, jag får skörda frukterna av bacon och ägg, och sedan ska jag städa köket, när vi alla gjort, vilket innebär att han inte behöver vilket innebär att jag är välsigna honom vilket betyder att vi både glada.

Detta är vad som fungerar för oss. Det fungerar inte för alla. Jag har haft vänner kommentar att min man och jag inte är lika, det gör jag mer, att han inte gör tillräckligt, men faktum är att jag inte bryr sig om vad de säger eftersom de är inte gifta oss. De vet inte timmar och dagar vi har tillbringat räkna ut hur att göra vårt äktenskap att fungera och hur det ser ut. De vet inte att de argument och eyerolls som har hänt som vi hittar våra spår, vår rutin.

Faktum är att varje person är olika, varje par är olika, och varje par måste göra en hel del rundor av trial-and-error för att urskilja vad de kommer att göra deras äktenskap löpa smidigt. Om något fungerar för dig och din partner, oavsett hur konstigt det än kan tyckas för utomstående, du gör som du. Vad håller fred i huset och kärlek i sovrummet är det viktiga. Äktenskapet är svårt, så arbeta för det bästa sätt du kan och inte ge en tanke till vad någon annan tycker om det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar