Gör Vi Handel Lycka till Moderskap?

När jag närmar mothering återigen, som jag känner att det kryper långsamt som livet stiger upp i mina revben, jag har samma sting av tvivel på sig själv som jag alltid gjort, något som förstorade mina barn är ingången till världen växer för nära.

Jag håller undrar hur mitt liv kommer att se ut med två barn. Kommer det vara lättare eller svårare? Kommer det suga varenda uns av min energi och mitt tålamod? Kommer det vara värt det? Det kanske är självisk, men jag undrar ofta om jag kommer att vara lycklig.

Om omsorg stod för att vara en bra förälder och ett innehåll mamma, då skulle svaret vara ett rungande ja; jag skulle inte ha det i väskan. Moderskapet har fyllt mig med oändliga mängder kärlek, men kärlek är inte alltid detsamma som lycka, oavsett hur mycket jag vill.

Men jag har aldrig haft den uppfattningen att föräldraskap ska göra dig direkt överlycklig med bubblor som kommer ut ur öronen och stjärnor i dina ögon, jag visste inte att det skulle kört på som ett tåg. Jag också trodde inte att tåget skulle vara så högt och så länge. På de flesta dagar, jag vet inte om jag gör ett bra jobb, för hur ska vi någonsin verkligen kan veta vad som är ett bra jobb? Jag vet att jag försöker och jag vet att min dotter är ett lyckligt barn, men det är ungefär allt jag vet. Mer eller mindre.

Men vad händer med mig?

Jag har kämpat för lycka som alla goda krigare. Jag har tillbringat år med att gräva igenom hela skiten för att få till det. Jag gick på yoga religiöst, jag startade en blogg, jag försökte att få centrerad. Jag såg till och med en terapeut, men det var kortlivade. Jag lärde mig att andas, för att spilla mina tarmar (kanske fel) och jag fick veta att jag älskar att vara mamma. Jag lärde mig att acceptera att det kan aldrig vara lätt. Jag slutade att behöva och vilja ha underlätta så illa och jag började acceptera föräldraskapet för det inneboende egenskaper. Jag omfamnade dem - den oreda, kaos och den obevekliga sena nätter och tidiga morgnar.

Så, varför är inte jag lyckligare?

Jag saknar den gamla glädjeämnen? Margaritas och stränder och sova sen. Kör med musik vände upp och har inget där att vara. Dessa stunder är så sällsynta att de nästan mytisk. De är saker av fantasier och en mamma, de låter som ren lycka. På avstånd, de kan även se ut som lycka.

Min lycka finns i en annan nyans nu, och jag har ofta söka efter magiska som en blodhund. Vissa dagar, de dagar när det inte var du finns jag undrar; har jag handlat det i moderskapet? Eller är det bara jag som inte söker tillräckligt hårt?

Jag vet inte svaret, men jag vet att jag kommer att fortsätta söka.

Är du lycklig?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar