Jag Känner För Att Ge Upp? Varannan Minut

För några veckor sedan fick jag ett sms från min syster, som hade sitt tredje barn i februari. Texten sade, "Berätta för mig att du har dagar då du bara inte kan hantera det. När man går ut ur huset är allt du kan göra för att överleva. Jag behöver bara höra det från en annan människa."

Jag skrattade högt, även om jag visste att hon var helt allvarlig. Och i mitt huvud var svar som "varje jävla dag" och "just den här morgonen" och "på en minut-för-minut."

Föräldraskap är svårt. Det är det svåraste jag någonsin gjort, och jag brukade springa 6 km varje morgon i 10.000 pund luftfuktighet innan du pendlar en timme till downtown Houston Chronicle kontor. Jag brukade marathon-tåg på 10 km av kullar, driver en dubbel barnvagn som gjorde en 4-åring och en 3-åring. Jag brukade arbeta för en narcissist.

Föräldraskap är fortfarande det svåraste jag någonsin gjort.

Det är så många timmar av min dag som jag bara känner för att ge upp och lifta till downtown San Antonio Riverwalk, där min make och jag hade ett liv innan barn, ett liv som inte inkluderar en panik attack varje gång ett barn steg för nära kanten av vägen och jag kan tänka mig med att hoppa in i den smutsiga svarta vattnet för att rädda honom.

Som morgon i förra veckan, när den 3-åriga tvillingarna gick ut till våra mycket säker (normalt) bakgård medan jag överfört en last av tvätten från tvättmaskinen till torktumlaren. Två minuter, toppar. Det är all tid det tog. När jag är klar, en av tvillingarna hade kommit in igen, och hela huset luktade som bensin.

"Varför har huset luktar bensin?" Jag sade, att ingen i synnerhet. De två tittade på mig. Jag tittade på honom. Han hade sin skuld ögonen på.

"Vad gjorde du där ute?" Jag sade.

"Nuffing," sade han.

Jag visste att det var definitivt något som, på grund av att de skyldiga ögon. En mamma vet alltid, trots allt.

Hans tvilling bror kom på att lukta som en gas pump, så tittade jag ut på däck, där de inte ens har förutseende nog att dölja vad de hade gjort. Där, på en solstol, var deras pappa gas som kan användas för att fylla upp gräsklipparen tre gånger per år som han klipper. Denna gas kan lagras bakom en låst dörr. En låst och förseglad dörr som på något sätt, på något sätt, dessa Dennis Hot hade knäckt öppna på mindre än 2 minuter.

De hällde bensin (mindre än en halv liter, för den som är orolig över bakdäcket, gräs och sig själva. Det är en bra sak är att ingen i mitt hus röker, eftersom vi alla skulle ha blåst till höga himlen.

Jag satte dem både i badkar (som inte fanns på schemat för morgonen) medan barnet bodde nere i sin bygel plats klagan eftersom han inte gillar att vara ensam, och tvättade dem, sköljas dem, skurat dem, sköljde dem och tvättade dem igen. Min man sprutade från däck (som också var inte på schemat för morgonen) och mättade allt gräs, på grund av att en Texas sommaren träffar på 4 000 grader, och vi var rädda för solen kan göra bensin-dränkt gräs spontant förbränna och spränga oss alla till höga himlen ändå.

Denna morgon var en av dem ger upp dagar, eftersom det finns inget sätt att vara ett steg framåt i mitt hus. Det finns inget sätt jag kan helt barn-bevis varje rum. Det finns inget sätt jag kan hålla dem ur varenda sak de hittar för att roa sig. Det skulle ta 23 av mig.

Den morgonen jag ville gå ut och låta dem klara sig själva i bensin-doftande kläder som sprider sin stank i hela huset i mindre än 2 sekunder.

Jag brukade känna mig skyldig när känslor som denna smugit sig upp. Jag brukade slå mig för ibland önskar att de bara inte tvillingar, att det inte var två av dem alla dang tid, att de inte var så omättligt nyfiken och 3 år gamla och nästan omöjligt att förälder just nu.

Men det är något viktigt jag har lärt mig under mina år av föräldraskap: Bara för att det finns stunder när vi vill springa iväg, när vi vill att plana ut att ge upp, när vi vill handla våra barn för enklare barn för bara denna lilla stund i tid så att vi kan fånga upp och lära sig att uppskatta dem igen, det betyder inte att vi inte älskar dem fortfarande med en kärlek som är oändlig.

Dessa små, irrationella människor kan vara de bästa och de sämsta människor vi känner en viss dag, vid varje givet ögonblick.

Det finns dagar då jag vill sitta ner och färg bredvid min 3-åringar, eftersom de har bara spelat så bra tillsammans och morgonens katastrofer har varit minimal, och, jisses, jag bara älskar dem så mycket, och då det finns morgnar när jag vill sätta dem på Craigslist gratis sida. (Jag skulle behöva ljuga för att verkligen sälja idén, dock. Något i stil med "Två väluppfostrade tvillingar, av obestämd ålder." Eftersom vilken typ av galen person vill ha två 3-åringar frivilligt?)

Det är timmar då jag älskar att kamma igenom de gamla bild album att visa dessa två ansluten till maskiner för att de var för tidigt, och kom ihåg hur jag avog och grät och försökte mitt bästa för att hjälpa dem att lära sig hur man äter, och det finns dagar när de första ögonblicken känns som hela livet bortsett från detta ögonblick, när de fastnat deras hela armen i den bara används toalett för att se vad som bajs flytande i kissa känns. (De som redan vet. Vi har gjort denna övningen innan.)

Det är minuter när jag drar in dem i mitt knä och kyssa över deras ansikten tills de är fnittra okontrollerat, eftersom de blir så stora och så roligt, och så finns det några minuter när jag halvhjärtat hålla sin storebror bort från dem så han inte ska kunna skinna dem för att markera alla över hans tidning med en gigantisk röd permanent markör de som finns liggande någonstans. (Som fortsätter att ge oss permanenta markörer? Snälla sluta.)

Föräldraskap är inte för de svaga. Detta är den svåraste ansvar som vi någonsin kommer att ha i våra liv. Att lyfta en annan människa för att vara en anständig människa är inte lätt, och det är många gånger längs våra resor när vi kommer att kännas som att ge upp och ge efter och ge ut.

Det bara kommer med territoriet.

Så jag skjuter från mitt svar till min söta syster. "Ja", säger jag. "Nästan varje dag. Betyder inte att man är en dålig mamma."

Eftersom den inte.

Dessa stunder när vi känner spänningen mellan att vilja ge upp och veta att vi inte kan göra oss starkare föräldrar. De gör oss till bättre människor. De drar oss in i en djupare förståelse av kärlek.

Bra sak också. Eftersom mina barn precis listat ut hur man öppnar en burk färg min man lämnat obevakad, och nu är skafferiet väggen har en Termisk Våren–färgade scribble-mästerverk torkning på det.

Jag kommer att vara en fantastisk person genom att tiden här är över.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar