Jag är En Frånskild Mamma Och jag Kommer inte att Gå Ut När Mina Barn Är Med Mig

Under de senaste två åren har jag förlorat en stor sak i mitt liv: förmånen att spendera varje morgon och kväll med mina barn.

En gång i tiden, vår familj skulle alla sitta runt matbordet, att fylla ut fem av de sex stolar runt det, talar om vår dag och få frustrerade med varandra eftersom jag förväntade bordsskick där mina barn ville äta pasta med sina händer och byst röv på bordet.

Då skulle jag städa upp medan mina barn satt vid köksön gör sina läxor och vi skulle titta på mind-bedövande tv tillsammans efter att argumentera om vi skulle titta på Wheel of Fortune eller Seinfeld repriser.

Ibland skulle vi gå ut snöskor tillbaka eller gå ut med hunden.

Det fanns nätter då jag skulle ligga på soffan och läsa samtidigt som min ex-maken tog barnen utanför att spela basket.

Jag fick fysiskt vara med mina barn varje kväll, höra dem att borsta tänderna och komma till liv lite för mycket för min smak vid sänggåendet. Efter flera hot, jag skulle stoppa dem i och kyssa dem fem gånger även om de sa till mig en gång var tillräckligt. Då skulle jag nå för dörren bakom mig, tar en sista titt på dem för dagen.

Varje morgon de var här. Jag skulle få gå ner hallen och irritera dem med min kärlek, för tidiga morgnar som jag hälsade på dem i en löjlig röst, något som de som används för att älska när de var yngre.

När de har blivit äldre, jag gör fortfarande det här, men nu är jag träffat grymtar och stönar. De blir irriterade med mig när jag öppnar sina gardiner och berätta för dem att de har 15 minuter på sig för att få sina rumpor outta säng och fråga vad de vill ha till frukost. Jag skulle ge dem en liten "mamma pep talk" för att påminna dem att se till att de njuta av denna morgon, eftersom dagen kommer att vara vad de göra det.

Men nu, tre kvällar i veckan, huset är tyst. Stolarna är tomma. Köksön är inte fylld med pennor, papper eller bärbara datorer. Det är inte en diskbänk full av rätter att tvätta och att jag inte blir irriterad och känner sig klaustrofobisk när hela familjen försöker passa in i köket på samma gång.

Det finns ingen slåss över tv. Basket sitter i garaget och det finns nätter när tystnaden gör ont i mina öron dåligt, så dåligt att jag inte kan läsa. Jag kan inte fokusera på någonting. Ensamhet drar mig.

Jag vaknar upp på morgonen och gå rakt ner utan att titta ner i hallen för om jag inte ser, jag kanske inte kommer att känna tomhet bakom dörrarna så mycket.

Mitt sociala liv har blivit upptagen sedan min skilsmässa. Jag tror på att leva ut min andra kapitel till fullo. Jag förtjänar det, och för att mina barn inte kan vara allt för fan, det är en hel del press. Trycket jag vägrar att sätta på dem. Så, jag stanna så aktiv som jag kan när de är på sin pappas hus.

Men när de är med mig, på nätterna de är mina, jag avböjer alla andra inbjudningar.

Ja, de är gamla nog att vara ensam — de är alla tonåringar. Och de skulle förmodligen vara lättad över att ha mig i deras ansikte för en natt eller två.

Men ingenting är viktigare än mig vara med dem på nätterna de är under mitt tak. Mer än någonsin, jag är mycket väl medveten om att vår tid tillsammans är begränsad och dyrbar.

Vissa människor ser på mig i sidled när jag berättar för dem att jag inte går till en viss händelse, jag kan inte följa med på girls' night, eller jag tackar nej till en date. Jag vet inte döma ensamstående föräldrar som får sitters på nätterna de har egna barn, och jag skulle vilja ha samma respekt när jag väljer att bo i gruvan.

"De är gamla nog att vara ensam, eller hur? Du kan inte lämna dem för ett par timmar?" säger de.

Och mitt svar är nej. Nej, jag kan inte lämna mina barn på nätterna är de med mig för att jag inte vill. Jag älskar vår tid tillsammans.

I ingen tid, de kommer att packa upp sitt rum och beger sig ut på egen hand.

Men inte ännu. Nu är de med mig fyra kvällar i veckan och jag har för avsikt att dra full nytta av det. Jag vill njuta av allt detta medan jag fortfarande kan. Jag kan inte få den tiden tillbaka med dem. Och ärligt talat, jag offra tillräckligt mycket tid med dem nu så att vi kan få ett hälsosammare familj dynamisk, och de kommer inte behöva se sina föräldrar hävdar varje jävla dag. Jag vet att skilsmässa var rätt alternativ för vår familj, men det är fortfarande hjärtskärande med att dela min tid med dem nu.

Ja, alla behöver tid att arbeta med sig själv, ha kul och bygga ett liv utanför sina barn. Jag lär mig hur man gör det, och det är definitivt inte dåligt. Det är ett underbart exempel för dem och gör dig till en bättre förälder.

Men, för mig, att begå fyra kvällar i veckan för att mina barn är vad jag behöver göra för att vara rätt med mig själv. Så, nej, jag kan inte bara lämna dem. Jag bryr mig inte hur gamla de är. Jag bryr mig inte om ditt evenemang är bara några timmar eller det låter som en viskning. Jag skulle hellre vara med mina barn.

Och jag vet att de människor som är tänkta att vara i mitt liv kommer att förstå att min tid med mina barn prioriteras varje gång.

Förutom att jag har så många år framför mig att vara oerfaren och snygga gratis och jag vill inte se tillbaka och önskar jag hade spenderat mer tid med mina barn när de var som lever med mig. Så, på "mina dagar" jag kommer att vara vart mina barn, och alla andra måste anpassa sig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar