Jag är Lyckligt Skild, Men jag Saknar Vår Familj Semester

Den här helgen har mina barn var med sin pappa och jag började skriva ner saker jag ville få dem till Jul. Genast kände jag ett tomrum göra sin väg in i mitt hjärta, driver någon glädje jag skulle ha för den kommande säsongen åt sidan.

Förra året åkte jag julhandeln ensam, och ärligt talat är jag inte säker på att jag kan hantera det igen. Vad som brukade vara mina mest favorit datum natten på året, och bestod av middag och shopping med min man, då man försöker smyga på påsar, medan han hörde våra barn trava runt på övervåningen, deras förväntan att hålla dem vakna, och ersattes med en ensam eftermiddag.

Mina händer grep olika vagnar så jag gick in och ut i olika butiker för att ta tag julklappar och pyjamas, böcker och elektronik så fort jag kunde, tänkande, Jag vill få ut av det här, jag kan inte andas.

Jag fick en stor varm choklad med extra grädde för att muntra upp min sprit och försökte att inte låta åsynen av familjer shopping tillsammans gör att jag vill krypa ur skinnet. Jag ignorerade det faktum att min familj skulle inte spendera all vår tid tillsammans spela ut samma tradition har vi haft i över ett decennium.

Istället fick jag i min bil och grät hela vägen hem, mitt hjärta helt genomborrat. Jag tyckte synd om mig själv, jag kände mig ledsen för mina barn, jag kände mig ledsen för den kassa som var klädd i en tröja prydd med julbelysning som faktiskt lyste upp då han hälsade på mig för att kolla, Jag kunde inte ta mig samman . Jag såg honom gå från att njuta av hans festlig stämning till en person som kändes som han kunde inte titta på kvinnan bakom solglasögon för rädda att han skulle säga fel sak.

"Jag hoppas att du njuta av resten av säsongen, Ma 'am", sa han när han sätter mitt kvitto i min väska och gav den till mig.

Jag gick hem och beställde resten av presenter på nätet, bland annat några whoppers för mig själv, sedan stirrade på min julgran. Roliga är att jag inte ens kom ihåg vad jag köpte — överlevnad läge kommer att göra det till en person.

Jag skulle tagit hem en falsk vita trädet ett par veckor tidigare som en symbol för en ny början och traditioner, men också för att jag inte kunde ta mina barn till ett träd gård och skär ner vi brukade med mitt ex . Jag behövde fräscha och annorlunda och hoppades att det skulle vara helande för oss alla att sluta försöka återuppleva varje semester tradition som vi brukade göra.

Även om jag tror på det, och tror att det hjälper i rörelse-på processen, det var hemskt också. Att göra samma saker efter en skilsmässa är en påminnelse till din familj, saker och ting har förändrats, men så gör olika saker.

Ingenting känns rätt eller bekvämt under semestern efter att din familj har förändrats. Att du inte längre bor under samma tak och dina barn kommer fram och tillbaka. Du försöker att hålla på till specialness av säsongen, men greppet är svag och du är rädd att dina barn kommer att märka och du ska på något sätt förstör för dem.

Du försöker skapa nya traditioner eftersom du vet att det är det enda sättet att läka, och vissa saker är bättre kvar i det förflutna, men att du ändå saknar dem så hårt att det gör att du känner rå och utsatta grupperna och som du inte vill göra detta jävla semester skit på alla.

När dina barn, din kött och blod, dessa små människor som fick dig att känna holiday magic på ett sätt du aldrig tidigare, inte med dig den här tiden på året, den ensamhet är olidlig. Även när du är omgiven av andra familjemedlemmar, vänner eller en älskare, det är bara inte samma sak — inget kan jämföras med att vara med dina barn.

När de har roligt med sin pappa och börjar ännu en uppsättning av nya traditioner, jag är så tacksam och glad för även om deras föräldrar är skilda, de kommer alltid att älska från både av oss oavsett vilken tid på året det är.

Och ändå, jag är också ledsen för att jag inte är där för att bevittna det och ta till sig deras glädje.

Jag befinner mig att vilja överdriva detta år med presenter och minnen och god mat och göra alla hantverk med dem. Jag kan berätta för dig att det är inte att konkurrera med sin far, eller att jag inte hoppas att de har en bättre tid med mig, men sanningen är, när du har mindre tid med ditt barn, särskilt under helgerna, vill du ge ditt allt för att kompensera för de gånger du inte är där med dem.

Jag vet inte hur man gör semestern som en frånskild mamma ännu. Jag vet inte hur man gör det så vi är bekväma och jag känner att jag är inte bryta saker som redan är bra som den är. Jag vet inte hur man inte försöker för hårt och luta sig tillbaka och bara låta den här tiden på året att utvecklas som det kan.

Jag driver mot ångest, eftersom semester har alltid varit så värdefulla för mig. Jag hatar att vara obekväm under denna säsong, men det är jag. Vi alla är. Och det enda jag kan göra är att få användas till obehag och hoppas att det kommer att peka oss i riktning mot att hitta några normalitet runt denna tid på året igen.

Vår familj kan se olika ut, och mitt ex och jag kanske vara på en lugn plats om vårt beslut att en del sätt, men semester är en sådan påminnelse av vad som brukade vara och kan göra att du känner som du hade tänkt att fortsätta på i ett olyckligt äktenskap för dem som familj stunder du så desperat att missa.

Jag har fått höra av andra frånskilda mammor det enda du kan göra är att börja bygga, ett ögonblick i taget, ditt nya sätt att fira säsongen och vet att med varje år, det kommer bli lättare tills slutligen, du är det .

Så, vi kommer att göra kakor och göra hantverk. Jag kommer att hänga extra ljus och jag kommer att köpa mig mer gåvor. Jag kommer att fortsätta att bygga den nya, väntar för fred att komma, eftersom jag tror att det kommer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar