Min Man Och Jag Separerade Innan Vi Hatade Varandra

Mitt ex och jag bestämde mig för att separat för över ett år sedan. Vi kom till beslutet tillsammans, och även om det var vad vi båda ville ha, de veckor att följa var några av de svåraste i mitt liv. Vi är båda på den andra sidan av denna mardröm nu, och det senaste året har jag lärt mig en hel del om kärlek, förlust och låta gå.

Jag anser att den man som brukade vara min make en vän. Vi tar upp tre barn tillsammans, och vi bor nära varandra. Jag har träffat (och vilja) att hans flickvän. Vi går för att äta lunch tillsammans ibland och prata om vad som händer i våra liv och våra barns liv. Och förra söndagen när han tappade barn, han stannade för middag. Efter ett par timmar, vi utbytte blickar som sa att han var redo att gå och jag var redo för honom att gå, men det ser också erkännas att vi vet att vi gör vad som är bäst för oss och våra barn och vi är okej med det.

Vår situation är vårt, och vissa människor har berättat för mig att det går mot strömmen. Och det kanske gör. Men sanningen är, det är den rätta vägen för oss, trots att människor vet vi, och även människor som vi inte vet, har frågat oss varför vi inte är tillsammans längre.

Jag måste erkänna, först dessa kommentarer fick mig att känna mig förvirrad. De skulle stoppa mig i mina spår och får mig att fråga våra beslut. Bör vi vara tillsammans, eftersom vi inte vid den punkt där vi hatar varandra ändå? Har vi något värt att spara?

Men jag kan skratta åt det nu och gå vidare. Nu vet jag svar. Nej, vi kan inte göra ett misstag att skilsmässa, och ja, vi har något som är värt att spara — vi är rädda vår relation genom att gå bort nu.

Spendera några timmar tillsammans och att kunna dela en måltid då och då är mycket annorlunda än lever under samma tak, är det inte? Det finns en hel del människor som jag älskar att spendera tid med, men som jag inte vill ha dem som en partner och att de känner samma sak om mig.

Du kan fortfarande gillar någon och inte vill vara gift med dem . Och även om det är förvirrande som fan, hur vi känner om vår nuvarande situation är alla bevis vi behöver. Vi kan leva i de flesta av våra liv separat och fortfarande dela saker tillsammans. Vi kommer alltid att vara ansluten med våra tre barn. Den kärlek vi har för dem är starkare än någon bitterhet eller ilska vi håller för varandra. Och jag tror att en av anledningarna till att vi har möjlighet att sätta några negativa känslor åt sidan är för att vi inte längre ett par .

På många sätt, vi är fortfarande en familj, och jag känner mig lycklig om det. Vi vet också att vi kunde ha stannat tillsammans och försökte längre, men vi är båda överens om att det skulle ha dödat allt vi hade kvar och saker kan ha blivit outhärdlig.

Jag vet att det låter konstigt och kanske till och med irriterande, men det finns faktiskt föräldrar där ute som kanske fortfarande tycker om varandra och kan tolerera varandra för ett par timmar. Men det betyder inte att de borde gifta sig längre. Det är exes som har valt att dela upp innan vattnet rann torra och de började att göra och säga saker som skulle göra ännu mer skada på en redan hemsk situation. De kändes som att de hade lite saker kvar och visste att det enda sättet att rädda det var att dela upp. Och jag tror att det är något som talar för det, men det betyder inte att "ni två ska bli ihop" idé på följande sätt. Det betyder inte att de gav upp eller tog den enkla vägen ut. Det betyder bara att de gjorde det på sitt sätt.

Naturligtvis finns det par som kan ta den lilla gnista av något och helt rädda sitt äktenskap och att hitta varandra igen. Men vi var inte som par. Vi ville vara, men det var vi inte.

När du försöker, och försöker, och sedan prova lite mer, men du vet båda att du inte kan hålla att gå på så här och vill rädda resten av ditt liv, du bör absolut promenad bort om det är det som krävs. Och om du har möjlighet att tala hövligt, ta lunch en gång i en stund för att diskutera barn, och vara glad över att de andra har flyttat på, tja, det är en extra bonus.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar