Demontering Rustning Upptagen I Vårt Äktenskap

Det var December, och vi hade fått en oväntad kväll. Mina föräldrar var på besök från västkusten och på eftermiddagen att min mamma texted mig på jobbet, "kom inte raka vägen hem. Spendera tid med din man. Gå. Ta en drink. Blickar in i varandras ögon." Jag tackade henne och sade att vi skulle. Det påminde mig om de första veckorna efter att vi tagit vår förstfödde hem. Jag var besotted, göra ingenting, men vård och tittar på henne. Min mamma satt en smörgås på armen på min stol och viskade, " Spara något för Sean ." Dessa ord har kommit till mig under våra 12 år av äktenskap, särskilt när de väl är torr, och han säger, "Vad om oss? När ska vi bli en prioritet?"

Jag sa Sean hade vi ett pass för natten. Han såg förvånad ut, "Wow. Så, vad vill du göra?" Där det borde ha varit fladdrar av spänning, jag kände mig trött och konstigt besviken. Vi stod där och såg på varandra. Allt om oss var trevande, från hur vi lämnade kontoret till hur vi långsamt träs vår väg över den snötäckta parkeringen.

Vi bosatte sig på besök i en ny restaurang i närheten. Klättra in i lastbilen undrade jag, "tror du att de kan ta med oss utan att ha bokat bord?" Han ryckte på axlarna, en hand på ratten, "Vi vet inte om vi går in och frågar." Jag avundas hans förmåga att glida in i dagen läge.

NPR spelas mjukt på radion som vi drog upp framför restaurang, en massiv gammal herrgård med en wrap runt verandan. Jag tänkte på vår egen veranda och hur vi hade ännu inte slog bort isen på trappan. Det är också de två små träden i trädgården som split i the ice storm; armar och ben behöver tömmas. Studsmattan är nedtyngda av snö.

Han pickade mig på kinden innan du går upp på promenad för att se om ett bord. Jag väntade, oroande vi skulle vändas bort. Efter ett par minuter, han skickade ett sms och säga att vi var redo. Jag gick upp till vägen, och andas in nattluften för att lugna mina nerver.

Restaurangen var obehagligt trångt; höfter och armbågar betade min axel när jag satt i mitten av rummet. Jag inbillade mig att om man skulle titta på rummet från ett flygfoto det kan likna ett flipperspel, bord placerade för optimal kraschar och pinga.

Sean satt mittemot mig efter innehåll, vilket fick mig att retirera längre in min oro, att flytta mitt fokus till oss kändes pinsamt. Jag undrade vad våra döttrar gör. Phantom kval saker jag borde ha gjort bombarderade mig.

Tvättstugan är fortfarande inte lagt sig.

Jag måste tycka att Frysta pyjamas topp för Polar Express dag.

Jag lämnade mail avsedd för våra grannar på räknaren igen.

Gjorde creamer få lägga undan?

"Gjorde du vill börja med något att dricka?" Jag tittade upp för att se våra servitrisen ler mot oss. Sean knackade på menyn och sa "ska Vi ta en flaska av denna sauvignon blanc." Han var strålande mot mig, när han sade, "Låter bra, babe?" Jag nickade och log, tas bort guard, "Ja, bra." Hon nickade mot oss och lovade att vara tillbaka.

Jag såg henne gå, för att undvika Sean blick och känsla helt oförberedd att möta hans hoppfulla ansikte. Hur kunde detta hända? Hur kan vara att bli avgudad en sak till?

Den relentlessness av sårbarhet i föräldraskap och äktenskap skrämmer mig. Varje dag för med sig så många nya sätt som jag inte tycks kunna sträcka ut min förbehåller sig tillräckligt långt för att tillgodose allas behov. Mean girls, puberteten, Gemensamma Grundläggande matematik, vuxen tid, ner tid, mig tid—ibland känns det som att försöka koreografera en multi-rätters måltid med olika rätter som alla kräver distinkta och exakta matlagning temperaturer, särskilda resten gånger och är en känslig hand. Om mitt äktenskap var en sufflé skulle det helt visst ha fallit.

En fråga om arbete som bubblade upp, och jag svalde det. Prat är inte för datum.

"Hej", viskade han, "är Du OK?" Hans blå ögon skannade mitt ansikte. Jag lyste, "Japp."

Han spänt hans huvud och gjorde den rolig sak han gör med sin mun när han vet att jag är släta över något. Jag gick i min sits och bestämde mig för att prova. Våra middagar kom snart efter vin och vi gjorde de processen kort med det. Lite dån av rummet gled bort, och jag fann mig själv att titta på hans ögon att hans händer.

När han övar in en ny låt på gitarr han ser att hans fingrar, flytta dem försiktigt, men ändå medvetet hela bandet. Oftast tjejer är i sängen, och jag uppkrupen i soffan. Jag älskar att kunna titta på honom när han inte ser. Det tar mig tillbaka till Williamstown i juli '99. Att sommaren hans panna var solkysst och han luktade som klöver. Jag trycker mina händer på hans tempel och kyssa hans panna, kör mina läppar fram och tillbaka. När han tittar upp och ler vi mot varandra, i vår 20-årsåldern och flirta igen, men det är många år sedan då kvar. Ibland kommer han grin och sätta ett finger på högra sidan av min mun, "Din fang är fångad", en hänvisning till en tand som fångar på min läpp ibland. Ingen har någonsin märkt att om mig, och jag får fortfarande en fluttery känsla när han nämner det.

"Är du redo?" frågar han. Jag nickar och vi gör vår väg från restaurangen. "Vad händer?" frågar han. Jag bita min läpp, plötsligt insåg jag hur mycket jag vill vara med honom. Dessa gånger när jag inte aktivt gradering min prestanda som en mamma inte känner sig splittrad om ett rutmönster schema är så få och långt mellan. Önskan blommar, och jag blir påmind om att under rynkorna i min 40-talet och lagren av min utmattning, jag är fortfarande inne.

"Vad om att skjuta poolen?" Jag ber. Han ser på mig och flinade. Vi vet båda att lutad över ett biljardbord med en kö i min hand är en av de enda saker som lyfter bort allt men nästa setup—jag går från spetsade läpp, tajt röv att le, smart ass i ett skott.

Jag såg honom krita den vita skjortan ärmslut sticker ut från under ärmarna på sin tröja. Halva mitt sinne med tanke på bordet och hur de kan bryta gå, den andra hälften för att inse att ibland måste du följer din instinkt, jag låter mina axlar slip.

Glömma att den combo skott kan vara en början. Blås bort det faktum att du kan göra narr av dig själv. Ibland bollen sjunker, eller om du har tur, den fladdrar komma tillbaka.

Tricks i mitt huvud av att tänka att det är "ha-till"s viktigare än "jag älskar dig" kan få det bästa av mig. Jag tror att det kanske är för att jag alltid trott att det var tänkt för att komma lätt. Om det är sann kärlek om det är en starka äktenskap om du är en tillräckligt bra person då är det bara kommer. Visar sig att det är mer en fråga om att kunna se ditt skott och att lita på att ditt öga och din tarm kan få dig att sweet spot.

ADVERT

Lägg till din kommentar