Mitt Minne Disk Är Full: Vissa Filer Kommer Att Tas Bort

Jag visste att, teoretiskt sett, att när jag växte upp mitt minne skulle minska, men jag trodde aldrig att det ska hända så snabbt, eller så förhastat. När minnesförlust och kom så småningom, jag hoppades att det skulle radera traumatiska minnen från det förflutna och sedan långsamt att skriva över onödig information såsom telefonnummer och adresser i varje rum jag någonsin bott. I stället fann jag att jag frågade mina barn samma frågor om och om igen eftersom jag inte kunde minnas att jag har hört deras svar; mitt sinne hade redan gått tillbaka till min att-göra-lista. Snart, jag kunde inte komma ihåg ett telefonnummer under den tid det tog mellan att slå upp det tills jag hade en penna i min hand för att skriva ner det. Mina barn började som ett skämt (åtminstone hoppas jag att de skojade) om säkerhet-nålning ett index kort med mitt namn, adress och telefonnummer på insidan av min jacka så att någon form främling kunde hjälpa mig att göra det hemma när jag oundvikligen att glömma var jag hade gått.

För att kompensera för min bleknande minne, jag började redovisade en microcassette brännare så jag kunde spela in de spontana tankar, såsom "salladslöken" "kemtvätten," eller "Toys" R "Us", som jag var i desperat behov att komma ihåg. På den ena sidan, som hjälpte till, men å andra sidan, det påminde mig om hur urusla mitt minne hade blivit. På ett anmärkningsvärt tillfälle, när jag körde min son till Junior Montering, jag tittade över axeln på honom i baksätet på bilen och märkte att hans armar hade vuxit ur hans tröja ärmar, och att hans byxor var för kort. Jag frågade honom för att påminna mig när vi kom hem att jag behövde köpa honom nya kläder. Aldrig en att ta ansvar för mina problem, sade han, "Varför inte du spela in dig själv ett budskap?" Bra idé. Jag upprepade påminnelse i min kassettbandspelare.

Då trafiken ljuset ändras, och jag fångade en skymt av honom i backspegeln. Plötsligt märkte jag att hans kläder var för små och bad honom att påminna mig om att vi behövde köpa honom nya kläder. "Du sa just att 10 sekunder sedan" han skrek. Men barnen alltid insistera på att de hade sagt något, som ett dåligt betyg, så jag visste inte automatiskt tro på honom. Klokt, han föreslog att jag reprisen i mitt förra meddelande till mig själv.

Det var skrämmande. Inte mer än 15 sekunder kunde ha förflutit och jag redan hade helt glömt bort att den tanke som har slagit mig flera gånger i det föregående minut. (Du kommer antagligen inte vara förvånad över att jag förlorade som bandspelare och dess ersättning för).

Mina minnesluckor gjorde mig rädd var jag upplever tidiga tecken på Alzheimers sjukdom. Jag gick till min läkare, som frågade mig om jag var glömma kort-eller långsiktig information. "På kort sikt", sade jag. "Information går rakt igenom mig utan att ens ta av sina skor." Hon sa till mig att inte oroa sig, att använda en fras som verkar vara hennes catch-all-oavsett åt mig: "I din ålder, det är helt normalt." Men jag tror inte på mig själv som att vara "den åldern", som är alltid ska vara minst 10 år bort.

Men det hjälpte inte, jag visste att jag inte var den enda. mina vänner upplever det också. Vi hade alla sinnen överfulla med våra barn scheman, information om skolan-projekt, inbjudningar som vi fortfarande behövs för att OSA, och oh ja, vad var det som jag skulle göra till middag? När jag går till affären för en kritisk artikel som skrivs på min lista, jag kommer komma hem utan att det ska minst 50 procent av tiden.

En vän som används för att placera noter till sig själv i sin behå och når i det när hon kom till affären eller vart annat hon behövde göra något. Något hon glömt att ta itu med föll ur hennes bh på natten och var fyllda i det för nästa dag. (Hon brukade säga att det var billigare än silikon implantat.) En annan vän hade en mer effektiv lösning: Hon skrev det på insidan av handen—den ultimata PalmPilot.

Jag började med att hålla en informell tävling bland mina vänner, var och en av oss registreras (men fråga inte hur vi kom ihåg) den mest "airheaded" erfarenhet vi hade. Jag hade varit mästare tills min vän rapporterade att hon hade börjat använda hennes bil fjärrkontroll dörröppnare för att kalla hiss i sin kontorsbyggnad.

Vad finns det att göra, men att skratta och hitta ett annat sätt att se på det? För en sak, min Swiss-ost-av-en-minnet har gjort mig till en riktigt bra person och för andra att anförtro sig åt, av uppenbara skäl. Och jag har haft glädje av att läsa favorit böcker om igen, som inte erkänner historia tills jag är ca tre fjärdedelar av det.

Slutligen bestämde jag mig för att fira, snarare än att förneka mitt minne misslyckanden och beställde en personlig registreringsskylt som lyder, "IFORGOT." Detta har visat sig vara ovärderlig när jag har av misstag kört på en militärbas eller vände på fel sätt ner en enkelriktad gata. Och när jag inte kan hitta min bil på en stor parkeringsplats och måste köras runt för att hitta det, det gör allt perfekt känsla när jag äntligen hittar den bil och den barmhärtige Samariten ser min registreringsskylt.

ADVERT

Lägg till din kommentar