Disciplinera Ditt Barn När Ditt Barn Kan Inte Växa Upp

"Hon måste lära sig att hon kan inte göra det", sa jag till min man. "Hon kan inte växa upp och tro att...." och sedan min mening släpade iväg.

Det finns en massa saker som ett barn behöver för att lära sig innan de växer upp, men vad händer om det är en bra möjlighet att ditt barn kan inte växa upp? Vad händer om tiden som du hade med dem var begränsad? Blir det mindre viktigt att spendera tid på att lära dem att dela med sig och beter sig, saker man kanske inte måste lära dig om de aldrig växa upp?

Vad en fruktansvärd situation att tänka på, men tyvärr är det inte händer.

Vad händer om läkaren berättade att tid ditt barn hade kvar var slut? Hur spenderar du den tiden?

Jag hade svårt att räkna ut själv. När min dotter var fyra månader gammal fick hon diagnosen vad jag fick höra var "sannolikt dödlig genetisk sjukdom." På grund av sällsynthet av sjukdom fick jag inte veta förrän hon var nästan tre att även hon har en sällsynt genetisk sjukdom, att hon troligen inte kommer att dö av det.

Dessa flera år var förståeligt grov, men begravd bland de ämnen som uppenbarligen kommer att tänka på när man funderar på att förlora ett barn, är den normala dagliga situationer som bara helt enkelt inte i typiska föräldraskap böcker.

Hur gör du för att disciplinera ett barn som kanske inte här för att dra nytta av deras inlärt beteende? Har du ens slösa din tid att göra det på alla? Det är obehagligt att tänka på men ändå så väldigt sant när det handlar om en situation som denna.

Jag tillbringade hela min dotter linda genom toddlerhood, kritiskt lärande år i beteendet institutionen, att inte veta om något jag lärde henne var det värt. Det fanns inga kapitel i föräldraskap böcker om detta ämne, det fanns ingen artikel i denna månad parenting magazine om vikten av disciplinering (eller inte) en döende barn. Jag gjorde det enda jag kunde göra i den situationen och jag kom ut till mina förtvivlade mammor och vad jag hittade var inte så bra, ingen av oss visste vad de skulle göra.

Det har gått några år nu, min dotter är sex, och jag är tacksam varje dag för det mirakel som är hennes. När hon växte upp, jag såg hjärtan av mamma vars barn inte växer tillsammans med henne. Ingen av oss gjorde någonsin räkna ut en idiotsäker sätt att disciplinera barn som var döende, men på något sätt hittade vi våra sätt.

Den viktigaste regeln vi lärde oss i disciplinera våra obotligt sjuka barn var att det inte finns några regler. Varje familj har att göra vad som är bäst för dem. När det kommer till det, om det fungerar för dig, det kommer att fungera bäst för ditt barn.

Även:

Det finns inga domar. Ingen har rätt att döma på det sätt du förälder din döende barn. Människor som bara älskar att ge föräldraskap råd, inte de? De delar ut tips, tricks och oönskade förslag, men när det kommer till en döende barn, de är inte tillåtna. "Om mitt barn kommer inte vara här för evigt, så du inte får kritisera hur jag höja henne i detta ögonblick. Jag har nog med att må dåligt om du inte får mig att känna mig sämre."

Du förbehåller oss rätten att vara flexibel. Strikt föräldraskap är i ropet dessa dagar. "Barn behöver struktur, göra en plan och hålla fast vid det." Jo det är allt fint och bra liv tills sliter att planera ut från under fötterna. Tillåt dig själv att vara ok med att vara flytande. Ditt liv förändras drastiskt och ditt barn är att förändras katastrofalt. Det är ok att gå lätt på dig själv och enkel för ditt barn när du behöver. Du får.

Det finns ingen ånger i hur du väljer att disciplinera dem. Varje förälder har jag ångrar, saker som de önskar att de skulle ha gjort annorlunda, det är normalt. Men när den tiden du har med ditt barn är betydligt lägre än du förväntade dig, du kan inte slösa det ångrar något. Gör det bästa du kan göra med de alternativ som du har och på något sätt hitta fred med det.

När det enda du har kvar är minnet av den man som höll ditt hjärta, se till att dessa minnen är gjort i livet som du haft. Hur du än väljer att forma ditt liv till att tiden är upp till dig.

Kom ihåg att den första regeln? Det finns inga regler.

Detta stycke första sprang på Livstid Moms

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar