Jag Kan Disciplinera Ditt Barn

När jag fick min son 13 år sedan, tillbringade jag mina dagar med att bära ett rådjur i strålkastare ser ut som jag studerat andra föräldrar på fritidsgårdar. Jag tyst tittade på hur andra mammor hanteras vredesutbrott eller att slå. Jag smög in upp till moms i mataffären och ett som de agade sina barn för missköter sig. Jag kände mig som jag var fångad med byxorna ner i min nya roll, och jag behövde all hjälp jag kan få även om det var från typ av stalking andra mammor.

Jag ville också se till att jag var inte höja jerks vem skulle växa upp med rätt problem. När jag gjorde min forskning på området i Paneras, fritidsgårdar, och simma klasser under en period av år, att jag sakta men säkert har listat ut hur man på ett effektivt sätt disciplin mina barn. Och jag insåg ganska snabbt att barnen med de värsta beteende hade föräldrar som gjorde mycket lite för att stävja deras barn är maniskt beteende.

I vårt hus har vi regler och konsekvenser. Mina barn hör ordet "nej" mer än de höra "ja," och jag har varit kända för att kasta ut dem från en verksamhet eller en playdate för dåligt beteende. De sysslor som de inte får betalt för, är ansvariga för sina läxor, och jag har inte tömt diskmaskin eftersom det blev deras eget ansvar för två år sedan. Min man och jag har lärt dem hur man kan egna upp till dåligt beteende, och de vet hur man fråga en innerlig, lämplig ursäkt när de har gjort fel.

Min poäng?

Jag tar disciplinera barn på allvar, och om ditt barn är störande med mitt barns säkerhet eller agerar som en lekplats mobba mitt barn, jag kommer att säga något. Och eftersom jag har 13 års erfarenhet under mitt bälte och mina "Ge Fan" sönder när jag fyllde 40, jag har börjat att öppna min mun när jag ser dåligt beteende i handling. Jag känner mig mer säker i mitt föräldraskap än när jag började, och jag bryr mig inte ett dugg om att jag ser ut som "som mamma" framför mina barns vänner. Om du är i mitt hus och missköter sig, du kommer att möta samma konsekvenser som mina barn gör, rätt och slätt.

Det är rätt: Om ditt barn stöter mitt barn, jag kommer att tala. Om vi på en PTA händelse och ditt barn är otrevlig mot mig, jag kommer att ringa dem på deras beteende. Om ditt barn är att vara ett monster på gungor och mina barn har fått vänta i 10 minuter på sin tur, du bättre tror att detta mama kommer att säga något. Jag har tillbringat alltför många år borrning gott uppförande och disciplin till mina barn att jag inte är villig att sitta och titta på dem trampat för att följa reglerna. Jag kommer att vara artig och respektfull när jag talar till ditt barn, och ärligt, jag förväntar mig att en annan förälder skulle kalla mina barn på deras dåliga beteende också.

Ofta kommer jag på första metoden är mor till den felande barn för att se om vi kan komma fram till en fredlig lösning för alla inblandade. Jag har funnit att engagera föräldrar och be om hjälp med en stressande situation på objektglaset kan leda till en bättre förståelse för allas behov på lekplatsen. Många gånger, upp och tala har också leda till läraktig stunder för mina barn i hur korrekt och respektfullt förhållningssätt ett barn med särskilda behov .

Och låt oss vara tydliga: Mina barn är inga änglar, så om du ser dem som agerar som en idiot, är du välkommen att ge dem vad för om jag inte är i hörhåll. Lita på mig: Mina barn respekt för de föräldrar som har lagt dem i deras ställe, och jag uppskattar de vänner som inte är rädda för att hjälpa mig att hålla dem i rad.

Så, ja, jag kommer att vara som förälder som förklarar att Johnny som var det min sons tur på bilden. Jag kommer att vara den förälder som berättar Timmy som jag är säker på att han inte skulle säga det ordet i sin mor. Och jag kommer att vara den förälder som kommer att se en översittare i ögat och se till att hon vet vars mor jag är. Jag vill att mina barn ska se mig och hävda min övertygelse klart.

Tala upp framför mina barn visar dem hur man står för sina åsikter och säga sin mening. Att säga "nej" lär dem att vuxna i avgift, oavsett om deras föräldrar är runt omkring. Och när ett barn ser en vuxen stå upp för dem, det lär dem att vuxna alltid kommer att ha sina ryggar. Hur är det fel, för en vuxen att skapa en läraktig ögonblick för ett barn, oavsett genetik?

Föräldraskap är tillräckligt svårt att göra på egen hand dag in och dag ut. Vi tror ingenting om att skriva artiklar och dela ut råd om bland annat amning, potträning, och sova hela natten igenom. Varför skulle inte vi alla hjälper varandra när det gäller att disciplinera barn? Varför kan vi inte alla fullt ut engagera sig i det hela "it takes a village" - ordspråket och låna ut en hand i alla aspekter av föräldraskap, inte bara den dagliga arbetsuppgifter?

Eftersom låt oss inse det: Om någon annan har att göra med att sätta mina barn i time-out eller skrika på dem för att de inte delar det gungor, det är ett par minuter kan jag andas och räkna ut hur fan för att göra detta föräldraskap sak.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar