Hur En Funktionshindrad Kvinna Gravid Hanterar Okänsliga Frågor

Är en 30-någonting, blind kvinna, jag brukar stå ut i mängden. Människor är ofta chockerad över att se någon i min ålder som bär en vit käpp som jag navigera genom min lokala grannskapet. När min man och jag fick reda på att vi väntade bara sex månader efter att jag hade förklarats blind, två av oss var i absolut chock. Idén om förestående föräldraskap glad och rädd för oss båda. Vi hade ingen tvekan i vår förmåga att höja och kärlek ett barn. Men vi visste ordet "funktionsnedsättning" och "graviditet" var inte exakt synonymt.

Så min mage började växa, jag har snart examen från trakten oddity status till circus sideshow agera. Folk kunde inte tycks komma över det faktum att en blind, funktionshindrad kvinna kunde faktiskt vara gravid och planerar att uppfostra ett barn. Redan rädd av mig, påträngande, häpnadsväckande frågor fick jag började att lägga till ytterligare stress till min redan hög risk graviditet.

Jag ville inte må dåligt över att vara gravid. Jag vill inte tycka synd om mig själv för att vara blind. Jag ville bara att folk ska vara glada för mig, men stort grattis och olämpligt magen gnuggar var svårt att komma med. På en vecka för ultraljud möte med min läkare, jag brast i tårar talar om situationen. Han lyssnade välvilligt under min hormonella tirad, lämna mig vävnad efter vävnad. När jag var klar, lade han sin hand på min axel och försiktigt sa, "Men jag har en fråga, varför bryr du dig?"

Hans ord vaggade mig till min gravida kärna, och då slog det mig. Om jag var på väg att bli någons mamma, jag hade bättre växa lite tjockare hud. Jag kunde inte ge efter för denna negativitet. Varför brydde jag mig? Jag kommer inte att må dåligt över den här graviditeten eller barnet som jag så desperat ville eftersom jag var funktionshindrade. Jag bestämde mig just då och där om folk hade fräckheten att be, då de behövs för att vara beredd för mina svar och några följdfrågor.

1. Var graviditeten planerad?

Kön var, men barnet var en extra bonus. Frågor som rör familj planering innebär att två personer, min make och mig själv. Men om du måste veta, var vi glada när vi fick reda på att jag var gravid. Nej, vi hade inte planerat att ha ett barn sex månader efter att jag blivit blind. Vi hade försökt att starta en familj i många år och, märkligt nog, mitt i en katastrofal hälsa kris, det hände. Det är en dyrbar paket är på väg och det är planerat eller inte, vi är så glada. Kan du bara vara glada för oss?

2. Är du inte hålla det?

Om man med "det", som du hänvisar till mitt barn, varför skulle inte jag hålla mitt barn? Jag är en välutbildad kvinna i en glad, stabil och engagerad relation. Jag har finansiella medel och stöd system på plats för att ge det här barnet. Jag vill inget mer än att bli mamma. Världen är fylld med funktionshindrade människor som är kapabla, kompetenta, och ekonomiskt stabil nog att ta hand om sina barn, biologiskt eller på annat sätt. Kanske du var omedveten?

Holly Bonner

3. Där är fadern i allt detta?

Åh, du menar den man som jag har varit gift i 10 år? Den person som jag delar livet med? Är du hänvisar till min man, som snart kommer att vara fader, som är över månen om kommande föräldraskapet? Han är rätt över det. Funktionshindrade personer är gifta. Våra relationer är inte till skillnad från alla andra du har stött på. Vi går igenom vår beskärda del av goda tider och inte så goda tider. Har du anta någon skulle inte ha en meningsfull relation med mig på grund av mitt funktionshinder?

4. Jag trodde inte att personer med funktionsnedsättningar var "tillåtet" att ha barn.

Rätta mig om jag har fel, men det finns ingen lag som säger att folk måste bli steriliserade om de blivit funktionshindrade. Vi har sex. Vi reproducera, samma som du. Människor med alla typer av funktionshinder att göra medvetna beslut varje dag för att ha barn. Detta kan komma som en chock, men "folk gillar mig" inte behöver tillstånd från "människor som du" att ha en baby.

5. Men hur kommer du att _________?

Hur kommer jag ändra baby? Hur ska jag mata den? Hur får jag till barnläkare? Tror du inte jag har tänkt på allt det här? Tycker du inte att jag ligger i sängen varje natt oroande om hur jag kan utföra dessa saker? Jag är rädd för—även livrädd. Men här är en nyhet: Vad är det nya som förälder är inte det? Jag har nio månader på sig att göra en plan, räkna ut saker, nätverk, och lägga resurser på plats för att göra det möjligt för mig att möta de ständigt föränderliga behoven hos min baby. Och uppriktigt sagt, eftersom du inte ett ansvar för mina barn, då är du inte den som har att oroa dig för något av det. Jag har inte alla svar, och det är OK. De är funktionshindrade eller inte, jag är på väg att bli mor, och när det kommer till mitt barn, jag kommer att gå till ändarna på jorden att se till att den har allt den behöver.

6. Tror du inte att ha en handikappad mor kommer att vara svårt på dina barn?

Ja, med en handikappad mor kommer att bli svårt för mitt barn. Trots mina ansträngningar, jag vet att jag har begränsningar. Som en blind mamma, jag kan inte vara den idealiska fotbollstränare, och det finns ingen chans i helvetet att jag kommer att bli volontär för bilpool uppgifter. Men, jag vet med mig för mamma innebär att mina barn kommer att lära sig beslutsamhet. Mina barn vet när livet kastar dem en utmaning, och det kommer att vara gott, men de behöver inte ge efter för det. De kommer att förstå vad det innebär att ha empati för en annan människa. Mitt barn kommer att veta att någon funktionsnedsättning inte definiera dem som en individ, eftersom det inte definiera min roll som mamma.

Så snälla, om du någonsin stöter på en funktionshindrad kvinna gravid, inte göra antaganden. Inte förhöra dem. Berätta för dem att de är lysande. Säger grattis. Behandla dessa snart-till-vara mammor som du skulle någon annan blivande mamma och kom alltid ihåg, trots att en kvinna med funktionshinder, att älska sitt barn kräver ingen "boende."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar