Den "Smutsig Dans" Remake är som Gör att jag Känner Mig GAMMAL

Min pappa och styvmor skulle flytta i somras, så min yngre syster och jag var tvungen att rensa våra saker ur deras vinden. Vi gick igenom lådor med gamla anteckningsböcker, brev, manglade skola-projekt, dammiga böcker, och andra helt rad artefakter. Längst ner i en låda hittade jag en gammal VHS-kassett av Dirty Dancing .

"Titta, det är min Dirty Dancing band!" Utbrast jag.

"Vänta, det är mitt," min syster säger.

"Nej, inte du komma ihåg? Jag brukade titta på det varje dag efter skolan. Du var för ung då."

"Umm...ja, du så småningom tappar intresset, och jag gjorde samma sak."

Min syster och jag så småningom att kallas för en vapenvila, men på något sätt lyckades jag smuggla med hem. (Stora-syster makt fortfarande på jobbet här, hon kan låna den när hon vill.)

Jag är uppenbarligen en diehard fan av filmen. Baby ' s cutoff jeans, de mörka sommarnätter smyga bort till dans (dans var verkligen smutsig, särskilt till 11-årig mig), och den odödliga kärlek mellan Baby och Johnny. Lägg till ett fantastiskt soundtrack, och du har filmen guld, speciellt till flickor som växte upp på 80-talet.

Jag tror att folk har känt sig särskilt nostalgisk om filmen eftersom Patrick Swayze dog . Många av oss minns honom som Johnny—stark, majestätisk, segt—och det verkar ändå omöjligt att han är borta.

När jag hörde nyligen att de var att göra filmen, jag var upphetsad. Jag menar, finns det någon chans att gå ner memory lane och återuppleva filmen—jag ska ta det. Men när jag började läsa mer om det hela, jag började känna...tja, typ av gamla.

För det första finns det cast . Jag bara vagt vet av Abigail Breslin, som kommer att ta Jennifer Grey ' s roll som Baby. Jag är ganska säker på att jag såg Breslin i Little Miss Sunshine under 2000-talet innan jag fick barn.

Men resten av rösterna? Aldrig hört talas om dem. Colt Prattes, som kommer att spela Johnny, ser ganska smokin' hot, men det är svårt att tänka sig någon som ersätter Patrick Swayze. Inget brott Prattes—en Broadway skådespelare och dansare—men även om han är fantastisk, han har några stora, stora skor att fylla.

Det är en skådespelare jag har hört talas om, men! Debra Messing, som många av oss kommer ihåg från Will & Grace . Men gissa vem hon spelar? Mom. Japp. Och på bara några år, min tween kommer att vara en tonåring och jag kommer att vara precis som Mrs Houseman, undrar var på jorden, mina barn har gått, och hoppas till Gud att han inte ut att göra något av en skandal...som dirty dancing.

Remake är tänkt att luften på nät-TV (ABC), som är cool, för jag minns när jag var liten och gjort-för-TV-film var en stapelvara. Jag är faktiskt glatt överraskad över att det fortfarande är en sak. Men, kruxet är: När du går på jorden kommer jag att kunna titta på det? Jag är en slav till mina barns läggdags (och ja, jag har hört talas om DVR-ing något, men vi är för billiga/bröt från alla föräldraskap och adulting för att lägga till något extra till vår kabel-bill).

Också? Filmen är tänkt att vara tre timmar lång. Hur är din genomsnittliga arbetande förälder som mig skulle ha tid att titta på det?

Jag har kommit fram till att filmen är omgjord för folk mycket yngre än mig. Det här är coolt och bra, antar jag, och jag vill att nästa generation av unga människor för att kär i den filmen men det hela får mig att tänka att jag är mycket äldre än vad jag faktiskt känner.

Men med tanke på att den ursprungliga Dirty Dancing släpptes 1987 (vilket innebär att nästa år är det 30 år sedan dess release), jag antar att det var för länge sedan att jag skulle rusa hem från skolan för att titta på Johnny enkelt lyfta Barnet upp över hans huvud utan att släppa henne. Så jag kommer nu att officiellt erkänna att jag är, i själva verket, gamla—även om jag svär jag var 11 år gammal bara igår .

Jag planerar att se den remake på ett eller annat sätt, och jag ser ivrigt fram emot att dess release. Men jag kommer också att damma av min gamla VHS-kassett av den ursprungliga, dyker det i, mysa med min man efter att barnen går till sängs, och giddily återuppleva min tween år igen.

(Och ja, vi har fortfarande en VHS-spelare och en garderob full av VHS-band, eftersom vi är gamla . Nämnde jag det?)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar