När Du Har Grundläggande Meningsskiljaktigheter Med En God Vän

Vi har varit vänner sedan vi var 12. Vi hade känt varandra hela våra liv, men fram till att vi hade något gemensamt. När vi fann att en gemensam grund, att det var grunden för en nästan tvångsmässig vänskap. Vi tillbringade en hel del tid att vara tillsammans hela våra tonåringar. Hon var min allra bästa vän. Trots att vi växte ifrån varandra som vi blev äldre, som vänner gör ofta, jag har fortfarande trodde att hon var en bra vän .

Så när jag insåg att vi stod på mycket olika sidor av staketet om något mycket viktigt för mig, jag visste att vår vänskap kan aldrig någonsin bli den samma.

Spiken i kistan för vår vänskap var valdagen. Hon publicerat en bild på en cocktail med bildtexten "Trump fest middag." Mitt hjärta sjönk. Arton år av vänskap kom till en skrikande stopp med en enkel Facebook-inlägg.

Jag började faktiskt se ändringar i henne i månader innan valet. Hon skrev en nedsättande meme om Black Liv Roll, och min far, en svart man, ställt några frågor om tjänsten. Vad händer om hennes man (som är polis) skott en av de svarta männen i min familj min pappa frågade. Var det meningen att vi ska låtsas att det inte händer bara för att vi har känt honom under en lång tid?

Hennes svar kylda mig till min kärna. "Hur dum av dig att ta med mig min man i detta", sade hon. Dum ? Hon ringde min far — en man som hon hade hänvisat till som "Pappa" för år — "dum i huvudet" eftersom han var orolig för livet för hans familj . Jag kände mig tvungen att säga något, men när jag såg att en annan medlem av familjen hade ringt BLM en "terroristgrupp" jag valde att stanna ut av samtalet för att bevara mitt känslomässiga välbefinnande.

Nu, jag säger inte att hon var tvungen att vara ute protesterar i stöd av Black Liv, och jag vet att hon har band till polisen eftersom hennes man är polis. Men när du har känt någon i hela ditt liv, så jag har henne, du tror att du känner dem ganska väl. Jag kände mig förrådd av hennes kommentar — när allt detta var någon jag hade behandlas som en familjemedlem i många år.

Faktiskt, jag behandlade henne bättre än de flesta i min familj. Hon var mer min syster än min faktiska systrarna var för mycket av min tonåring år. Så, att se henne lägga sådana saker och inte bara stå vid vad de sa, men sedan avfärdar farhågorna som gjorts av någon som var direkt berörda av de kommentarer hon gjorde fick mig att undra om vår vänskap var verkligen bygger på den starka grund som jag hade trott att det var.

Det fanns flera andra inlägg i samma anda som dök upp på hennes sida i veckor efter. Jag ville så gärna säga något, något men efter att sättet hon talade till min fader, jag kunde bara inte förmå mig att säga något. Det är svårt för mig att möta mina nära vänner, särskilt när de har sårat mig djupt. Och att säga att jag blev djupt sårad och kränkt, av hennes tjänster skulle vara en underdrift.

Jag var aldrig inbjuden till hennes hus igen efter det. Även om jag aldrig konfronterade henne, jag hade inte riktigt till eftersom hon gjorde sin känslor ganska tydliga — jag var inte längre välkommen i hennes liv.

På grund av vår djupt rotade vänskap, det har varit svårt att helt klippa ut henne ur mitt liv, även om jag har lärt mig att vi inte är överens om vissa grundläggande saker. Frågor som är oerhört viktigt för min försörjning, och säkerheten av mina vänner/familj. Om det var någon annan, jag skulle ha sannolikt hade inga problem att skära ut dem ur mitt liv omedelbart. I själva verket har jag gjort det med många människor från mitt förflutna. Men de är inte personer som jag ansåg vara mycket nära vänner.

Men eftersom hon är någon som jag brydde mig om mycket djupt, det har varit svårt att låta henne gå. Det har också varit svårt att sitta och titta på henne säga dessa sårande saker. Klart, den respekt jag har för henne är inte besvarad.

Vår vänskap har förändrats drastiskt. Vi sms: a varandra för våra födelsedagar, helgdagar och våra barns födelsedagar. Det är ungefär det. I år är det 20-års jubileum av vår vänskap, men vi kommer aldrig att bli nära vänner igen. Så jag är fast här med ett brustet hjärta, saknar den personen jag anses vara en av mina bästa vänner i så många år.

Det finns människor som kanske inte förstår hur en vänskap kan sluta över något som politik, men detta är egentligen inte om politik. Detta är djupare än en preferens för vaniljglass över chokladen, eller sommaren under våren. Detta är den oblyga stöd av en person som står på en plattform av trångsynthet, sexism, och okunnighet. Detta är att stödja en man som tärt på osäkerhet och fördomar av hans anhängare. Detta är inte en skillnad i åsikt, det är en skillnad i värden.

Att lära sig att någon som du har betrodda hela ditt liv har en annan uppsättning värden än vad du gör är hjärtskärande. Men ännu mer än de har olika åsikt, eller till och med olika värderingar, det är bristen på moral och empati från någon jag ringde en vän.

Det var mycket svårt att förena det med den person jag trodde att jag visste, men jag antar att det är bättre att veta så här sent än aldrig. För nu kan jag fokusera på tenderar de vänskapsband med människor som egentligen delar mina värderingar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar