Nej, jag Ville inte Prova på En Flicka den Här Gången

När det hände för tredje gången på en dag, var jag fortfarande förbluffad. I mellan sa-wheep av våtservetter och Kleenex att glida över scanner kassan tittade på mina pojkar och min bula. Efter en stund, hon förvärvat nöjd titta på någon som framgångsrikt replikerade enhörningsbajs cupcakes från Pinterest.

"Försökte för en flicka den här gången?" frågade hon, men det var inte en fråga. Jag kunde känna hur mina kinder blir varma när jag fumlade ett svar. Jag önskar att jag hade sagt, "jag tror att jag blev gravid i duschen medan mina söner såg Daniel Tiger i det andra rummet; tror du att det har något inflytande?" så att hon skulle känna sig precis lika illa till mods.

Nu när jag är gravid med mitt tredje, efter två pojkar, det verkar som alla är fast på samma avstå. Jag är oändligt svara på obekväma frågor antyder hur vi tänkt (om det är vad "försöker för en flicka" betyder?), eller sondering om jag ska beklaga för att vara den enda kvinna i mitt hus ("kan du tänka dig att ha tre pojkar ?" de viska som om det är terminal). Familj, vänner och främlingar ofta berätta om sina önskningar för mitt barn, oftast "jag hoppas att det är en flicka."

Det är resultat jag hoppas på från denna graviditet, men de är inte saker jag komma in i en två-minuters samtal. Ta hemorrojder, till exempel. Som script tatueringar notering avkomma namn på en pappas bicep, de kan bli livslång påminnelser om dina barn, bara för kroniskt obehagligt och något mer fula. Min vän kärleksfullt kallar henne "perma-rhoids" (kort för permanent hemorrojder). Jag har skaffat tempa-rhoids (tillfälligt hemorrojder) under arbete, och det är en lättnad när de går bort. Dessutom skulle jag vilja lämna sjukhuset intakt—vid liv och utan några som helst nedskärningar eller stygn (i min mage, min perineum, eller mina blygdläppar (!)). Jag bryr mig mer om att inte ha en permanent förändring av min kropp än jag bryr sig om mitt barn är sex.

Och jag hoppas, mer än något, att ha ett friskt barn. Jag vet att det är klyschigt, men jag vet också föräldrar som tillbringade olidlig veckor med barn i NICU, bebisar som behövs tidigt operationer, eller barn vars förutsättningar att leda till frekventa resor till AKUTEN. Jag vet föräldrar som lämnade sjukhuset för att leverera sina barn och aldrig fick ta hem dem. Att inte behöva gå igenom dessa kamper skulle vara en enorm gåva.

"Skulle inte du bara älskar att klä en liten flicka? Flickor kläder är den sötaste!" människor berätta för mig i röster som är nästan skrikande. Varför ja, jag skulle älska att hjälpa till att föreviga vår sneda könsfördelning. Jag ska bara gå vidare och sätta mitt barn i kläder prydd med glittrande förväntningar som " perfekt prinsessa "så att människor kan utropa, "Hon är så söt! Hon är en liten prinsessa!" och se till att hon får meddelandet att hur hon ser ut (och beter sig) är detsamma som att hennes värde.

"Du verkligen bör har en dotter," jag fick i uppdrag förra veckan (dock utan faktiska instruktioner för att göra detta hända). Men vad händer om jag aldrig har en dotter? Jag kan inte tänka mig att om mitt barn hade fötts med vulvas istället för penisar att jag skulle älska dem mer än jag gör. Kommer jag gå miste om en magisk mor-dotter-bond? Kanske, men att ha en dotter som inte garantera detta—jag vet att massor av kvinnor som hellre skulle bjuda in en fullt utrustad marching band som spelar Salt-N-Pepa ' s "Tryck" i deras arbete och leverans rum än sin egen mamma.

Jag tror att anledningen till att så många människor är så benägna att fokusera på könet på mitt barn är för att de tror att jag bör vill ha en tjej efter att ha två pojkar. Men jag avskyr dessa samtal, delvis på grund av att så många av våra förväntningar på pojkar och flickor tycks vara insvept i stereotyper vi skapar för dem . Vi sätter pannband på bald baby flickor och "little ladies man" onesies på pojkar. Och även innan spädbarn visar kön-relaterade inställningar för leksaker, ger vi flickor rosa barnsjukdomar plånböcker och pojkar plysch baseball bat skallror. När de växer upp, det underliggande budskapet för pojkar: "vara hård" och för flickor: "att vara snäll (och vacker)." Jag undrar, skulle det någon som bryr sig om könet på deras (eller andras) barn om pojkar och flickor behandlas lika?

Och den främsta anledningen till att jag ogillar dessa sexpectations är att vi inte välja vem som våra barn kommer att bli. Pojke eller flicka, det här barnet kommer att bli unik. Han kan växa upp och bli en sjuksköterska som bakar (precis som sin far!), eller hon kanske skulle bli en vetenskapsman som älskar att vara ute (som jag!). Jag vill inte ha ett barn som är medkännande, empatisk, vårdande och kommunikativ? Fan ja. Men jag tror inte att jag behöver ha en tjej för att stödja dessa kvaliteter i denna unga person.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar