Jag Började Köra På 39, Och Nu Kan jag inte Leva Utan Det

Första gången jag kände smärta medan du kör var hösten '88. Efter att ha gått igenom puberteten, åttonde klass gym class inte var något jag njöt av. Min spinkiga kropp som används för att kunna skära genom luften medan du kör på lekplatsen var borta, långt borta. Jag kände tyngden av hela min höfter och bröst med varje steg runt banan, och jag bestämde mig för att dagen skulle jag aldrig bli en löpare, inte med flit i alla fall .

Jag inte spela sport i gymnasiet (för att köra), men ibland efter skolan mina väninnor och jag skulle dra på vårt söt Spandex och rusa runt i centrum, vår höga hästsvansar studsar unisont tills vi träffar en vägg — oftast efter en mil eller så. Och med "ibland," jag tror att vi gjorde detta tre gånger på sex år och skulle besöka det lokala Mejeriet Bar efteråt för en hot fudge sundae, som var den enda anledningen till att jag skulle gå med i. Jag tyckte fortfarande att köra sög stor en, men jag gjorde det för glass och konversation.

Under college, jag gick en hel del och lärde steg aerobics, men kör aldrig kastas in i mixen eftersom jag trodde på något som är bara inte sant: Man antingen är född av en löpare eller inte, och att jag verkligen inte.

Jag trodde att detta förrän jag var 35 och såg en vacker kvinna kör nerför gatan efter brottning min kindergartner och hans tantruming yngre syskon i bilen efter pickup. Hon hade svarta kör tights, och hennes steg var enkel. Hon höll hennes takt som hon flöt upp för en brant backe, och när jag saktade ner medan passerar henne hemma i mitt varma SUV, hennes leende var övertygande. Hon älskade att köra. Hon såg strålande. Jag tittade ner på den temperatur som visas i min bil som berättade för mig att det var 2 grader utanför. Hon var så fri och galen. Jag ville vara fri och galen också. Jag kommer att vara en löpare en dag, sa jag till mig själv.

Min galna kom inte förrän några år senare, en månad efter min 39: e födelsedag för att vara exakt. Mina barn var äldre och inte längre är så fysiskt krävande. De var i skolan på heltid, och en dag bestämde jag mig slutligen för att bara börja springa. Jag inte bara vill, jag måste. Jag var långsammare än en sengångare kliar sig i vänster röv kinden, men jag kände inte ett dugg. Jag ville bevisa mig fel, jag ville sparka min egen röv. Jag vill göra detta.

När jag var klar, jag kände mig slut och fyllt upp alla på samma gång. Du kanske vill slå mig för att jag säger detta, men det var början på ett liv förändras, mind förändring, en själ förändring. Det var något som jag hade behövt göra ett tag. Jag bara inte inser det eftersom jag inte var redo, och jag trodde inte jag kunde. Jag var bara tvungen att vänta tills tiden var rätt. Den tiden var den rätta när jag bestämde mig för att göra det för mig, för att jag älskade mig själv och min kropp, inte för att jag hatade min reflektion i spegeln.

Jag har inte slutat sedan den dagen.

Nu när mina barn är äldre, jag vaknar tidigt på morgonen, dra på min löpning kläder, och stå på min veranda och titta på soluppgången medan resten av familjen sover. Bara för en minut om. Jag hälsar morgon genom att köra mot det. Och när jag är klar med min dagliga ceremonin, det är lättare för mig att fastna i det dagliga kaos, eftersom jag vet vad jag har att vänta mig nästa dag, någon gång bara för mig att vara fri, vilse i mina egna tankar. Ingen ångest, ingen att-göra-lista, ingen ropa mitt namn.

Så om du är i skyttegravarna med dina barn, med liv, och verkligen vill ut och cykla, springa, åka skidor, eller göra något som gör att man känner sig galen och gratis, ge dig själv tid, och hoppas att du kommer att hitta "din grej" som du bara inte kan leva utan. Och inte sitta där och säga att man inte kan eller det är för svårt, eftersom du kan göra det.

Vet du hur jag vet? Eftersom du är att uppfostra barn, och lita på mig, när du gör det, du kan göra något .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar