Jag har inte Alltid Kalla Mig för En "Feministisk", Men Nu Vet jag Bättre Och jag Uppfostra Mina Barn Att Veta Också

Människor som har känt mig en längre tid vet att mina åsikter har ändrats ganska drastiskt under de senaste åren. Jag tror att det är en sund sak. Att vara öppna för tillväxt är, enligt min mening, en viktig del av att vara en fungerande vuxen.

Så saker och ting redan var skiftande för mig innan Jag hade mitt tredje barn — en flicka.

Innan jag faktiskt förstod vad det innebar att vara en feministisk, Jag trodde inte att jag var en. Jag felaktigt antas att feminister förstört saker för resten av oss genom att bränna sina behåar och berättar för människor, inte för att öppna dörrar för dem. Jag trodde att feminister var arga kvinnor som älskade att hata män.

Jag som med dörrar öppnas för mig. Jag som min bh. Jag som män. Jag njut av att vara en tjej.

Jag ska berätta en hemlighet: det var en gång, för länge, länge sedan, jag berättade för några vänner som jag inte tror att en kvinna skulle någonsin kunna köra Förenta Staterna.

Jag vet. Jag sa det. Jag trodde faktiskt det. Det är förödmjukande.

"Män är bättre på sånt" jag sa faktiskt. WTF. Jag ryser varje gång jag tänker på detta, men jag försöker att sätta scenen för min berättelse.

Tack och lov, jag har haft turen att ha mycket tålamod, smarta vänner som inte dike mig när jag sa att kvinnor inte kan köra en nation, som lärde mig att feminism betyder inte att du inte vill vara en tjej eller att bli behandlad som en kvinna som förtjänar respekt. Att vara feminist innebär att du omfamna ditt kön och fira det. Feminister tror att flickor kan vara och göra något, att de förtjänar lika lön och möjligheter, och mest av allt, de uppmuntrar varandra att vara modig och djärv eftersom feminister tror på kraften av kvinnor.

Vissa feminister, som jag själv, väljer att avsluta sin själ-sugande företags karriär att stanna hemma och skaffa familj. Andra feminister väljer att hoppa över äktenskap och barn och segla runt på världshaven i stället. Feminism betyder att vi gör vad vi vill ha eftersom kvinnor kan fatta våra egna beslut. Tid.

Så inte nog med att jag inser att jag är feminist, men jag insåg också att jag är ansvarig för att anskaffa tre andra människor att känna igen och tror på kraften av kvinnor. Det är en lång ordning, men en som jag har tagit med stolthet. Lära min dotter att vara modig och djärv har varit en av mina största glädjeämnen som en mor. Att se henne stå upp för sig själv, snarare än att krympa bort i rädsla, fyller mitt hjärta med en varm, gosig urinvånarna.

På Halloween, vi tog barnen trick-or-treating i en väns närhet. En liten pojke (hans far sade senare att han var 5 år gammal) klädd som en polis körde ner trottoaren i en ginormous, batteridriven, barn-och medelstora polis bil.

Peppar gick fram till pojken och drog på passagerardörren.

"Jag vill rida", sade hon.

Alla vuxna ohade och ahhed. Se hur söt den är! Den lilla nyckelpiga vill ha en åktur i en polis bil! Detta är så bedårande! Få din kamera ut!

"Ge henne en åktur, Jimmy!" Jimmys mamma lutade sig fram och tog bort hink med Halloween-godis från passagerarsätet. Peppar drog upp dörren och klivit innan för att övergå till pojken och säger i sin hög, klar röst: "Du är i min sits."

Pojken tittade bara på henne, så sade hon det igen, högre denna gång, och med övertygelse: "Du är i min sits."

Därmed började en episk stirra ner mellan Jimmy och Peppar. Han tittade på henne som om han var osäker på vad du ska göra och ärligt talat lite rädd, och hon såg på honom som om han bästa få sin röv ut från bakom ratten.

Jag kvävde min skratt när jag såg hans föräldrar tyst missfoster reda på att deras son var bossed runt med en tjej framför andra människor. Efter en stund, Jimmy gav i och låt Peppar har förarsätet.

Hon antog sin ståndpunkt och omedelbart sköts det, och jag tänkte för mig själv att jag har bokstavligen aldrig varit stoltare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar